مهین سمواتی نویسنده کتابهای کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار ادبیات صبا گفت: در تقریبا ۲ سال گذشته ۶ عنوان کتاب از من به چاپ رسید که ازجمله آنها میتوانم به «دوماشال» در سوره مهر، «بدون ریش و سبیل مرد شدم» در انتشارات کتاب جمکران، «عشق یک لبخند نیمسانتی» و «سنگهای لق دیوار» در نشر صاد، «یک ماه خوب برای بچه های» و «دانه پرماجرا» در انتشارات کتاب جمکران اشاره کنم.
او درباره آثار در دست انتشار خود نیز گفت: کارهای زیر چاپ من «سه روز مانده به آخر دنیا» در انتشارات امیرکبیر است و همچنین ۲ کار کودک به موسسه جامعه القرآن ارائه کردهام که نام آنها «لیلی و زیپ خندهرو» و «لیلی و گیره زرد» است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: بیش از ۱۵ سال مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودم و طی ارتباطی که در کارگاههای داستاننویسی با کودکان داشتم تقریبا تمام کتابهای کانون را برای بچهها خواندم و در آن زمان نیاز آنها را برای کتاب و داستانی که بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، درک کردم، مخصوصا پسربچهها که کمتر جذب یک کتاب و داستان میشدند درنتیجه بعدها در کتابهای خود مخصوصا در «عشق یک لبخند نیمسانتی»، «سنگهای لق دیوار» و «بدون ریش و سبیل مرد شدم» این نکته را درنظر داشتم تا با عناصر داستانی توجه پسرها و دخترهایی که کمتر به کتابخوانی توجه دارند، جلب کنم.
این نویسنده تصریح کرد: خود من هم سه نوه کوچک دارم و هنگامی که برایشان کتاب میخوانم به این نکته توجه دارم که چه نکاتی در داستان برایشان جذاب است تا همانها را در نوشتههایم اعمال کنم.
او در ادامه درباره تفاوت علایق کودکان و نوجوانان در خواندن داستان توضیح داد: علایق کودک گروه سنی الف و ب و نوجوان در خواندن کتاب مقداری با هم فرق دارند. نوجوان به دنبال هیجان و مرحله عبور از کودکی به بزرگسالی است و در این مرحله هیجان ها را دوست دارد و با شخصیتهای داستان همذاتپنداری می کند درنتیجه هنگام نوشتن برای نوجوانان باید توجه بیشتری به هیجان داستان و شخصیتپردازی داشته باشیم.
این نویسنده تاکید کرد: در زمانهای که فضای مجازی جذابیت های بسیاری را برای کودکان و بزرگسالان ایجاد کرده است، باید در نوشتن از پرگویی دوری کنیم. فکر میکنم در حال حاضر رقابت میان نویسندگان سنگین است و کتاب باید جذاب و با روحیات کودک و نوجوان سازگار باشد. اکنون کار نویسندگان از زمان کودکی ما سخت تر است زیرا کودکان ابزار سرگرمی بیشتری در اختیار دارند و کمتر جذب کتاب میشوند.
او نکات دیگری درباره نوشتن برای کودکان مطرح کرد: نویسندگان حتما باید کتاب را قبل از انتشار برای گروهی از کودکان بخوانند و واکنش اولیه آن ها را زیرنظر بگیرند. اگر کودک عکسالعمل خوبی به قصه نشان داد و داستان و شخصیتها در ذهنش ماند، یعنی کتاب خوب و موفقی است.
سمواتی در پایان تاکید کرد: توصیه من به پدر و مادرها این است که با کودک و نوجوان خود همراه باشند و اگر به کتابخوانی علاقه ندارند، حداقل کتاب در دست بگیرند و برای بچه ها کتاب بخواند زیرا تاثیرگذار هستند. وظیفه من به عنوان نویسنده این است که با مشکلات زیاد کتاب بنویسم اما تبلیع آن برعهده افراد دیگری است و من درخواست دارم تا مراکزی باشد تا کتاب های منتشر شده را تبلیغ کنند.
ندا زنگینه
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است