بدرقه پیکر حبیب صادقی به خانه ابدی/ «در رثای سیمرغ تجلی» وصیتنامه او شد | پایگاه خبری صبا
امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۴۴

بدرقه پیکر حبیب صادقی به خانه ابدی/ «در رثای سیمرغ تجلی» وصیتنامه او شد

مراسم تشییع پیکر زنده یاد حبیب الله صادقی صبح شنبه ۸ مردادماه در فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، مراسم تشییع پیکر زنده یاد حبیب الله صادقی هنرمند نقاش شنبه ۸ مردادماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین محمد قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری، غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بهمن نامور مطلق رییس فرهنگستان هنر، خانواده زنده یاد صادقی، کامیار صادقی برادرزاده مرحوم صادقی، عبدالحمید قدیریان، مرتضی اسدی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، حسن روح الامین، جمعی از مدیران هنری و هنرمندان از مقابل فرهنگستان هنر برگزار شد.

در ابتدای مراسم تشییع پیکر زنده یاد حبیب الله صادقی که اجرای آن برعهده اسماعیل آذر بود، مجتبی رحماندوست پیام تسلیت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و پیام تسلیت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور را قرائت کرد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی در سخنانی بسیار کوتاه به آغاز ایام عزاداری حضرت امام حسین (ع) اشاره کرد و گفت: به عنوان یک طلبه و خادم سید الشهدا علیه السلام، حالا که غصه‌دار از دست دادن مرحوم صادقی هستیم و روز تشییع او اولین روز ماه محرم و عزاداری حسینی است و عزاداران جامه‌های مشکی‌شان را از کمدها درآورده‌اند، ان‌شالله ایشان نیز در عرش اعلا به کاروان عاشوراییان می‌پیوندند و مهمان حضرت امام حسین(ع) خواهند بود.

محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری نیز بیان کرد: زنده‌یاد صادقی به واسطه رفاقت قدیمی که با پدر بنده، لطف زیادی به من داشتند و در آخرین دیدارمان می‌گفتند من می‌دانم «در رثای سیمرغ تجلی» آخرین کار من و وصیتنامه من است. دکتر صادقی از ابتدای کار، پیش از انقلاب تا به امروز با خلق هر اثر هنری جامعه هنری را شگفت‌زده می‌کردند. ان‌شالله یاد، راه، مکتب فکری‌شان به همت همه شاگران و علاقه‌مندان‌شان ادامه دار و مستدام خواهد بود.

امیرحسین صادقی فرزند زنده‌یاد صادقی با تشکر از حضار برای حضور در مراسم تشییع پدرش اشعاری از مولانا قرائت کرد و گفت: «من غلام قمرم غیر قمر هیچ مگو/ پیش من جز سخن شمع و شکر هیچ مگو». به دلیل مشغله زیاد پدرم، در زمان حیات ایشان فرصت کمی برای گپ و گفت با پدرم داشتم. ایشان برنامه‌های بسیار، اهداف بلند، وظایف خطیر و بار سنگینی داشتند. هنرمند آیینه است و آیینه، کاری جز روایت ندارد. هنرمند روایتگر عشق است و من از پدرم هیچ چیز جز عشق به یاد ندارم. من از ایشان جز اخلاق و عشق هیچ چیز دیگری به یاد ندارم.

وی خاطرنشان کرد: پدرم در نقاشی، عشقش به اهل بیت (ع) را نشان می‌داد. کارها و آثار او را نگاه کنید، همه آنها سمفونی است. شما یک کار یکصدمتری از او دیدید، من در زمان حیات هزارها هزار کیلومتر از این آثار را به چشم دیدم.

آثار مرحوم صادقی از روحیه انقلابی و ملهم از تعالیم قرآن نشات می گرفت

در ادامه این مراسم، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: زنده یاد حبیب الله صادقی، هنرمند ماندگار هنر انقلاب و دفاع مقدس و قلم طلایی هنر ایران، در آستانه ماه محرم تن را در میان زمینیان رها کرد و بر همای جان نشست و از عالم خاک پر کشید تا بال در بال ملائک در پیشگاه معبود ازلی جایگاهی رفیع و مقامی شامخ یابد. وی پای آرمان‌های انقلاب اسلامی ایستاد و جلوه‌هایی از زیبایی دین را به زبان تصویر نشان داد. تصویرگر پیشاهنگ جبهه‌ هنری انقلاب و مقاومت و جویبار زلال هنر ایران و انقلاب بود که در آثارش سراسر نبرد تاریکی و روشنایی را بازنمایی می‌کرد. مرحوم صادقی توان خود را در راه ثبت حقیقت از منظر ولایت و بیان هنرمندانه‌ آنچه در تاریخ انقلاب اسلامی رقم خورده بود، صرف کرد و جان‌های خسته‌ مردمان عصر جدید را با هنر دینی و انقلابی آشنا ساخت. او در میدان بود و در معرکه، «عمار گونه».

وی بیان کرد: ایشان هنرمندی در تراز انقلاب اسلامی بود که در دوران فعالیت درخشان خود خدمات و زحمات بسیاری در عرصه ترویج فرهنگ و هنر قرآنی کشید و در خلق آثار ماندگار و جاودان همتی وافر گماشت. آثار بی‌بدیلش، از روحیه انقلابی و ملهم از تعالیم قرآن نشات می گرفت و سرشار از جسارت، نوآوری و زیبایی بود. او همواره در قامت یک هنرمند انقلابی و دلسوز، از آرمان‌های انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن پاسداری کرد.

حبیب جان بلند شو و آن لباس‌های تمام رنگی‌ات را بپوش!

محمدعلی رجبی عضو پیوسته و رییس گروه هنرهای سنتی فرهنگستان هنر با بیان اینکه رفتن حبیب الله صادقی برایش ناباورانه بوده است، گفت: این عاقبت همه ماست ولی هرگز فکر نمی‌کردم بمانم و حبیب در میان ما نباشد! دوست دارم بگویم حبیب جان بلند شو و آن لباس‌های تمام رنگی‌ات را بپوش. سنتی در گذشته بود که وقتی هنرمندان ما اثری فاخر را در دست می‌گرفتند وقتی می خواست تمام شود کار نیمه کاره‌ای را به دست می‌گرفتند، چراکه معتقد بودند وقتی کار تمام می‌شد زندگی ظاهری آنها با کار تمام می‌شد.

وی تاکید کرد: حبیب عزیز ما با این کار (در رثای سیمرغ تجلی) همه وجودش را گذاشت و او با کار تمام شد و آنچه را که باید در این عالم انجام می‌داد، انجام داد.

توضیحات رییس فرهنگستان هنر درباره اثر «در رثای سیمرغ تجلی» 

بهمن‌ نامور مطلق رییس فرهنگستان هنر نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: حبیب‌الله صادقی، هنرمند مقاومت و مردمی است و این را به خوبی مضامین نقاشی‌هایش بیان ‌می‌کند. هنرمندی که وقتی خود را شناخت، خود ماند و تبدیل به دیگر نشد. به دور از گروه بازی‌ها و گره‌بندی‌ها بود و همه را دعوت به هم‌افزایی می‌کرد. او تا هنگام وفاتش به آرمان‌هایش وفادار ماند، آرمان‌هایی که از اصول فکریش سیراب می‌شدند.

وی بیان کرد: حبیب‌الله صادقی وارث هنر پر افتخار ایران و الگویی بی‌سابقه در زمینه هنر مقاومت است. او وارث رنگ‌های مانی و سلطان محمد تبریزی، وارث مضامین مردمی کمال‌الدین بهزاد و رضا عباسی است اما در نقاشی مقاومت خودش الگویی بی‌سابقه و اسطوره‌ای ماندگار است. وقتی قلمو دست می‌گرفت، رنگ‌ها، آسمان آبی، رودی جاری، ابر و باران، گلی زیبا می‌شدند، میدان نبرد علیه ظلم، دستان گره کرده، شهیدی بر روی خاک، مادری رنج کشیده، چهره نوازنده‌ای تنها می‌شدند. دوستانش خوب می‌دانند، وقتی پرنده خیالش به پرواز در می‌آمد دفترچه‌ها، بوم‌ها حتی دیوارها فضا کم می‌آوردند.

رییس فرهنگستان هنر در پایان درباره اثر «در رثای سیمرغ تجلی» که نیمه کار ماند، گفت: دو سال پیش، زمانی که دیگر آثار کوچک، راضی‌اش نمی‌کرد، همه اندوخته‌ها و تجربه‌های گرانقدر خود را جمع کرد تا یک اثر بزرگ خلق کند، گویا حس می‌کرد فرصت زیادی برایش باقی نمانده و باید شاهکار زندگی‌اش را بیآفریند. او درواقع قصد داشت روایت مقاومت حماسی مردم ایران را به تصویر بکشد اما مضمون اصلی او شهید حاج قاسم سلیمانی بود و در زیرزمین موزه هنرهای معاصر فلسطین فرهنگستان هنر زمان زیادی صرف خلق آن کرد. هنگامی که کسی برای دیدنش می‌رفت چه با اشتیاق راوی روایت‌های تودرتوی تصویری خود می‌شد، چه سعادتمند بودند آنهایی که از زبان خودش روایت نقاشی‌اش را شنیدند و چه کم توفیق آنهایی که دعوت شدند و نیامدند.

در پایان مراسم، نماز میت به امامت حجت الاسلام قمی بر پیکر حبیب الله صادقی خوانده و سپس پیکر زنده یاد صادقی به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا بدرقه شد.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است