به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، امیر هوشنگ ابتهاج شاعر و پژوهشگر سرشناس کشورمان بامداد امروز چهارشنبه ۱۹ مرداد درگذشت که به همین منظور ابراهیم حقیقی طراح گرافیک، نقاش و عکاس در پی فوت او پوستری طراحی و به یاد او در فضای مجازی منتشر کرد.
امیر هوشنگ ابتهاج روز یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۰۶ شمسی در رشت متولد شد و پدرش آقاخان ابتهاج از مردان سرشناس و مدتی رییس بیمارستان پورسینای این شهر بود.
منزل شخصی سایه در سال ۱۳۸۷ با نام خانه ارغوان به ثبت سازمان میراث فرهنگی رسیدهاست. دلیل این نامگذاری وجود درخت ارغوان معروفی در حیاط این خانه است که سایه شعر معروف «ارغوان» خود را برای آن درخت گفتهاست. ابتهاج تحصیلات دبستان را در رشت و دبیرستان را در تهران گذراند و در همین دوران در سال ۱۳۲۵ اولین دفتر شعر خود را با نام «نخستین نغمهها» منتشر کرد.
او از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۶ شمسی سرپرست برنامه «گلها» در رادیوی ایران و پایهگذار برنامه موسیقایی «گلچین هفته» بود. از مهمترین آثار او تصحیح غزلهای حافظ با عنوان «حافظ به سعی سایه» است که نخستین بار در سال ۱۳۷۲ به چاپ رسید او سالهای زیادی را صرف پژوهش و حافظشناسی کرد.
«سراب» اولین مجموعه شعر ابتهاج است که با مضامین شعر جدید سرود شده است. مجموعه شعر بعدیاش با نام «سیاهمشق»، با وجود اینکه پس از «سراب» منتشر شد، شعرهای سایه را در سالهای ۱۳۲۵ تا ۱۳۲۹ در خود جای داده است. «بانگ نی»، «تاسیان»، «آینه در آینه»، «پیر پیرنیان اندیش»، «یادگار خون سرو» و «راهی و آهی» از دیگر اثار این شاعر برجسته ایرانی است.
انتهای پیام/