به گزارش خبرنگار ادبیات صبا، مجموعه اشعار امیرهوشنگ ابتهاج با گزینش فیض شریفی به همت انتشارات نگاه به چاپ رسید. شریفی علاوه بر گزینش اشعار نقد و بررسی بر اشعار سایه نوشته است.
در قسمتی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «سایه و بوطیقای حافظانه
شفیعی کدکنی بر این باور است که شعر سایه، استمرار بخشی از جمالشناسی شعر حافظ است و از روزگار خواجه تا به امروز، هیچ شاعری نتوانسته است به اندازه سایه در راه و شیوه حافظ به موفقیت برسد.
از نگاه شفیعی، سایه در عین بهرهبری خلاق از بوطیقای حافظ همواره در آن کوشیده است که آرزوها و غمهای انسان عصر ما را در شعر خویش تصویر کند، برخلاف تمامی کسانی که با جمالشناسی شعر حافظ، به تکرار سخنان او و دیگران پرداختهاند، آن چه هنر سایه را در برابر تمام غزلسرایان بعد از حافظ امتیاز بخشیده، همین است که او ظرایف بوطیقای حافظ را در خدمت تصویرگری بهارها و زمستانهای تاریخی انسان درآورده است. میبینید که بدینگونه سایه در جهان ویژه خویش، یکی از نوادر قرون و اعصار است.
سایه در کتاب «پیر پرنیاناندیش» با تواضع در مقابل آنها که گاهی شعر او را از حافظ بهتر میدانند، میگوید:
«چند وقت پیش جایی مهمون بودیم، چند نفری میگفتن فلانی ما از شعر تو بیشتر از شعر حافظ لذت میبریم و از این پرتوپلاها. گفتم: حق دارین، چون سطح شعر من از سطح شعر حافظ خیلی پایینتره و در حد فهم شماهاست، در نتیجه از شعر من لذت میبرین. اگه عقلتون بیشتر بشه دیگه از این حرفا نمیزنید. به جان شما تعارف نکردم، این اعتقاد منه.
من هفتاد ساله که با این زبان سر و کار دارم. عاشقانه هم باش روبهرو شدم. من میدونم چی تو این زبان گذشته. یه شعری داشتم میساختم که ولش کردم. گفتم شاید ادعایی توش دیده بشه. اسم اون شعرو میخواستم بذارم «من و گنجینه شعر فارسی» اونجا گفتم من در اقیانوس شعر فارسی یک عمر غوطه زدم و غرق شدم. بعد از یک عمر جستوجو حالا به این نتیجه رسیدم که:
«گر نبودم چه از او کم میشد
باز بودم چه بر او افزودم»
واقعا ما در برابر اقیانوس شعر فارسی مثل قطره، جوی، رودخانه یا حتا دریا هستیم؛ هر کدوممون برحسب کاری که کردیم. شما رودخونه رو از اقیانوس کم کن، یا بهش اضافه کن، چی میشه؟»
امیر هوشنگ ابتهاج شاعر و پژوهشگر سرشناس کشورمان بامداد چهارشنبه ۱۹ مرداد درگذشت. پیشتر مجموعه اشعار او با گزینش محمدرضا شفیعی کدکنی به نام «آینه در آینه» به چاپ رسیده است.
مجموعه اشعار امیرهوشنگ ابتهاج در نشر نگاه ۴۵۶ صفحه و ۱۹۵ هزار تومان قیمت دارد.
انتهای پیام/
There are no comments yet