به گزارش خبرنگار ادبیات صبا، کتاب «اندیشه پیشرفت و تحولات جدید جامعه ایران» با تالیف هادی خانیکی به همت نشر نی به چاپ رسید.
این کتاب بازخوانی مطالعات مجید تهرانیان در حوزههای توسعه، فرهنگ و ارتباطات است.
در توضیح این کتاب آمده است: «میان تاریخ سیاسی جنبشها و انقلابها و تاریخ اجتماعی توسعه و پیشرفت در ایران، همسرشتیها و پیوندهایی استوار برقرار است. هر دو دسته از این تلاشها در فضایی انتزاعی و دور از عوامل و شرایط اجتماعی و تاریخی و فرهنگی و سیاسی ایران شکل نگرفته و نمیگیرند و هر دو تحت تأثیر مسائل پیشینی و پسینی و مزمن و جدید بوده و هستند. پس مطالعه تاریخی توسعه و سیاست در ایران مطالعهای توأمان و بههمپیوسته است که «مساله ایران بهمثابه جامعه در حال گذار» در کانون آن قرار دارد. مسئلهای که اگرچه کلی و مبهم است اما از ظرفیت گفتوگو بر سر کم و کیف موضوع برخوردار است.
حوزه ارتباطات و توسعه بهعنوان حوزهای «مسئلهبنیاد» و «میانرشتهای» که جوهر آن گفتوگو و رویارویی سازنده میان اندیشهها و تجربههاست به این موضوع اهتمام ویژه داشته و دارد و فضل تقدم در این کار با مرحوم دکتر مجید تهرانیان است که، پس از اخذ مدرک دکتری اقتصاد سیاسی از دانشگاه هاروارد و ورود به ایران در سال ۱۳۵۳، با تأسیس «پژوهشکده علوم ارتباطی و توسعه ایران» به مطالعات علمی و ملی در این زمینه سامان داد. او از میان تحقیقات مختلف نتیجه گرفت که «آن راهبرد توسعهای که اولویت را به گسترش ظرفیتهای انسان و نهادهای اجتماعی بدهد، از راهبردی که پیشینگی را به توسعه ظرفیتهای تولیدی میبخشید مؤثرتر و انسانیتر عمل میکند.»
این کتاب مهمترین پژوهشها و مطالعات دکتر تهرانیان را برای نخستینبار منتشر و بررسی میکند، اما فراتر از آن به تحولات جدید جامعه ایرانی و مسئله توسعه و ارتباطات در ایرانِ امروز نیز میپردازد.»
این کتاب در ۹ فصل یا عنوانهای «ایران و بازخوانی مسالهگذار»، «اندیشه پیشرفت: پیشگفتاری بر نطریههای رشد اقتصادی»، «پنج جهان توسعه»، «ابعاد انسانی توسعه»، «سنت و تجدد در تاریخ معاصر ایران و ژاپن»، «تنگناهای اجتماعی توسعه ملی ایران»، «نقش رسانهها در توسعه ملی»، «ارتباطات و توسعه ملی: تاملی بر نظریه ها و سیاست ها» و «تحولات جدید جامعه ایرانی و مساله توسعه و ارتباطات در ایران».
کتاب «اندیشه پیشرفت و تحولات جدید جامعه ایران» در ۳۸۷ صفحه با قیمت ۱۶۰ هزار تومان به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/
There are no comments yet