به گزارش خبرنگار تئاتر صبا، نشست خبری ششمین همایش بینالمللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین «روایت راهیان»، صبح روز چهارشنبه، ۹ شهریور ماه ۱۴۰۱ با حضور علی فروزانفر معاونت هنری حوزه هنری، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، مصطفی موتورچی دبیر هنری ششمین همایش بینالمللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین «روایت راهیان» و آرش ساربان دبیر اجرایی رویداد در حوزه هنری برگزار شد.
نشست خبری ششمین همایش بینالمللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین «روایت راهیان» با خوانش آیاتی چند از قرآن کریم و پخش ویدیویی از دورههای پیشین رویداد آغاز شد.
علی فروزانفر معاونت هنری حوزه در ابتدای نشست خبری بعد از عرض خیر مقدم به حضار و تسلیت ایام عزاداری امام حسین (ع) عنوان کرد: توضیحات مبسوطی درباره «راهیان روایت» با موضوع شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) و عرض ارادت هنرمندان عرصه نمایشی به ایشان است دبیران هنری و اجرایی رویداد خواهند داد. من فقط به چند نکته اشاره می کنم؛ اول اینکه دوره ششم به نسبت قبل از نظر کمیت، کیفیت و وسعت جغرافیایی گستره تر برگزار خواهد شد و مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برنامههای مفصل تری تدارک دیده است.
او افزود: اتفاق اربعین و موضوع راهپیمایی چند ده کیلومتری و حتی چند صد کیلومتری به سمت بقعه ها اتفاق آخرالزمانی، فرامنطقهای، دینی و حتی انسانی است. از آنجا که جریان های هنری خط مشی را مشخص می کنند و هر چه که در طول دوران باقی مانده است، از طریق هنر بوده است از اینرو از ویژهترین هنرها تئاتر و هنرهای نمایشی است و هنرمندان دارند خودشان رو به این دریا متصل می کنند تا از این طریق هنر خودشان را ماندگار کنند.
علی فروزانفر در سخنان پایانی از اضافه شدن بخش های جدید به ششمین دوره خبر داد و گفت: در دوره جدید قرار است در بخش تئاتر شعر و سرود برنامههایی برگزار شود تا این گستره وسعت یابد و حوزه هنری به شکل کامل حامی این رویداد است تا به بهترین شکل انجام شود.
کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری راجع به ششمین همایش بینالمللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین «روایت راهیان» بیان کرد: خدا را شکر میکنم که توفیق داده است که در عرصه هنرهای نمایشی خادم اهل بیت و سیدالشهدا باشم و از خدا می خواهم تا زمانی که نفس می کشم در این راستا باشد و همه افتخارهای من از این مسیر به دست آمده است. به زودی، ششمین دوره را برگزار می کنیم و گستردگی خیلی بیشتر شده است که حوزه های دیگر را نیز در بر میگیرد و فقط در چهارچوب هنرهای نمایشی نیست. تلاش می کنیم در حوزههای دیگر با کمک مرکز هنرهای هنری مشغول به فعالیت در حوزه هنری به حوزههای دیگر هم ورود کنیم.
این کارگردان درباره تاثیر کرونا بر برگزاری دورههای قبلی همایش «روایت راهیان» خاطرنشان کرد: کرونا شرایط را سخت کرده و کاروان ۲۰۰ نفره اجراگر هر ساله را به ۷۰ نفر تقلیل داد. هرچند با وجود همه مشکل ها، یک گروه نمایشی در بین الحرمین اجرا رفتند که افتخار بزرگی بود و من مثل آنها اشک شوق می ریختم چون هیچ گروه نمایشی از ایران تا حالا در آنجا اجرا نرفته بود. خدا را شکر امام حسین (ع) بعد از سال ها تلاش دستمزد آنها را داد.
این بازیگر تئاتر از نذر فرهنگی کردن هنرمندان شرکتکننده در رویداد سخن گفت: هنرمندان شرکت کننده دستمزد نمی گیرند و نذر فرهنگی هنرمندان نمایش کشور است و بسیاری هنوز در انتظار هستند که بتوانند اجرا بروند. تا حالا، ۶۰ اثر نمایشی به دبیرخانه ارسال شده است ولی ظرفیت برای اجرای همه آنها وجود ندارد. خیلی از هنرمندان از قافله در مرز عراق جا خواهد ماند ولی ترتیبی دادیم تا در مرزهای ایران اجرا داشته باشند و سال بعد، آنها را برای اجرا در مرز عراق خواهیم برد.
بازیگر سریال «یوسف پیامبر» از برپایی کاروان سربازان ۱۴۰۰ خبر داد: اتفاقی برای کودکان به اسم کاروان سربازان ۱۴۰۰ رقم زدیم که قرار است آیتم های ۱۰ دقیقهای به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی روی یک کالسکه اجرا کند که اتفاقی جذاب و نو برای کودکان است و طراحی و کارگردانی آن برعهده مهدی صفی آبادی از هنرمندان خوزستانی بوده است.
وی ادامه داد: قرار است از کالسکههایی که برای این اجرا ساخته میشود به تعداد زیاد ساخته و به مناطق محروم اعزام شود تا برای کودکان و نوجوانان ایرانی اجرای برنامه داشته باشد.
کوروش زارعی «آنام» درباره جو ضدایرانی موجود در عراق و تاثیرش بر برگزاری رویداد اذعان کرد: قبل از روز اربعین سال ۱۳۹۸، در میدان التحریر عراق اغتشاشات وجود داشت و جو ضدایرانی بود هرچند تاثیری نداشت و کمتر از یک ماه بعد زائران رفتند و برنامه ها اجرا شد چون اربعین از هر فضای سیاسی جدا است. مردم عراق اجازه نمی دهند هیچ گروه سیاسی با وجود اختلافهای سیاسی دخل و تصرفی در اربعین داشته باشند و امسال هم قطعا همینطور است. این مسائل مربوط به خودشان است و خودشان مدیریت می کنند. اربعین برای عراقی ها خیلی مهم است چون اتفاقی جهانی است.
مصطفی موتورچی دبیر هنری ششمین همایش بینالمللی تئاتر مردمی پیادهروی اربعین «روایت راهیان» درباره نذر فرهنگی گفت: به شکلی عمیق به نذر فرهنگی معتقد هستیم چون معتقدیم هر چه از دل برآید بر دل نشیند و تا جایی که توانستیم تا به حال انجام دادیم همانطور که در اجرای جشنواره تئاتر رضوی رخ می داد و نذر فرهنگی برکت این حرکت است.
این فیلمنامهنویس راجع به بخشهای جدید رویداد عنوان کرد: امسال شعر، سرود و هنرهای تجسمی را با رویکرد نمایشی خواهیم داشت و با شعر، سرود و هنرهای تجسمی صرف مواجه نخواهیم بود بنابراین تلاش کردیم اینها رویکرد نمایشی داشته باشند. تئاتر خیابانی، شبیه خوانی، پرده خوانی، مقتل خوانی، موکب خوانی و چند گونه دیگر از گونههای نمایشی است که در این رویداد اجرا میشود. همچنین، اجراها به ربانهای انگلیسی، عربی، اردو، ترکی و پشتو خواهد بود.
مصطفی موتورچی در سخنان پایانی ابراز امیدواری کرد: بعد از سال ۱۳۹۸ به بلوغی در «روایت راهیان» رسیدیم و ان شاالله امسال کمیت و کیفیت بالاتری خواهیم داشت تا به امید خدا بتوانیم همایشی درخور نام سیدالشهدا داشته باشیم.
آرش ساربان دبیر اجرایی رویداد به عنوان آخرین سخنران درباره زمان برپایی ششمین همایش بینالمللی پیادهروی اربعین «روایت راهیان» عنوان کرد: ششمین دوره از ۱۷ تا ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۰ با حضور ۲۰۰ هنرمند از ۲۵ استان و دو کشور افغانستان و پاکستان اجرا میشود که نشان میدهد هنرمندان به امام حسین (ع) ارادت دارند.
او در پایان از برپایی کاروان «روایت راهیان» در سه شهر نجف اشرف، کربلای معلی و کاظمین گفت: کاروان سربازان ۱۴۰۰ که کاروان عروسکی است و طراحی نو دارد از بخشهای جدید کار ما است. همچنین، کاروان «روایت راهیان» در شهرهای نجف اشرف، کربلای معلی، کاظمین برگزار میشود.
فرزاد جمشیددانایی
انتهای پیام/
There are no comments yet