به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، محیطهای اطراف اماکن فرهنگی و هنری به فراخور فضای حاکم محل مناسبی برای فعالیتهای فرهنگی و هنری ازجمله برگزاری اجراهای خیابانی، کارگاهها و کلاسهای آموزشی یا حتی محل مناسبی برای دیدار و گفتگوی هنرجویان و هنردوستان است تا دور هم جمع شوند؛ امکانی که این روزها بسیار کمرنگ شده است و یکی از مصادیق این امر را میتوان در محیط اطراف موزه هنرهای معاصر تهران مشاهده کرد.
در ضلع غربی پارک لاله و کمی بالاتر از موزه هنرهای معاصر تهران، بازارچهای وجود دارد که روی سردر آن نوشته است «بازارچه خوداشتغالی پارک لاله و گذر فرهنگ و هنر». این مکان در ابتدا قرار بوده است محلی برای برگزاری جلسات و کلاسهای فرهنگی و هنری باشد اما با تغییر کاربری به بازارچه خوداشتغالی، بدل به چیزی شد که اکنون میبینیم و مناسبات بیشتری با بازار دارد تا عرصه فرهنگ و هنر.
مالکیت بازارچه خوداشتغالی پارک لاله به موزه هنرهای معاصر تهران تعلق دارد اما مساله بهرهبرداری از آن مدتهاست محل مناقشه است. عدهای این ایده را مطرح میکنند که بازارچه تبدیل به محلی برای ارائه آثار هنری یا محل نگهداری گنجینه آثار هنری شود تا به تبع آن پاتوقی برای دانشجویان هنر و هنردوستان شود.
در راستای این امر، گفتگویی با عبادرضا اسلامی کولایی رییس موزه هنرهای معاصر تهران داشتیم و او در گفتگو با خبرنگار صبا اظهار کرد: در حوزه بهبود فضای محیطی اطراف موزه هنرهای معاصر تهران برنامهها و پشتکار جدی وجود دارد و اکنون معاونت هنری و اداره کل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رسیدگی به این موضوع توجه ویژهای دارند.
رییس موزه ادامه داد: ما باید بازارچه کنار موزه را که سهم خودمان است، به سختی پس بگیریم و در این زمینه رای دادگاه هم داریم و همهچیز به نفع ماست.
او درباره اهمیت جانمایی افرادی که در بازارچه مشغول فعالیت هستند، توضیح داد: در این میان ما نباید این موضوع را فراموش کنیم که معاش تعدادی از افراد به این بازارچه بستگی دارد. باید ازسوی متولیان امر جانمایی درستی انجام شود تا این افراد به مکان دیگری در سطح شهر بروند. این در حوزه وظایف انسانی ماست که برای بهرهبرداری از بازارچه به کسی لطمهای وارد نکنیم.
رییس موزه هنرهای معاصر تهران تاکید کرد: این موضوع در این دوره به شکل جدی پیگیری میشود و در جریان هستم که حتی نشستهایی هم در سطح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مجموعههایی مانند شهرادری تهران برگزار شده است تا این اتفاق به درستی محقق شود و افراد در مکان مناسبی جانمایی شوند و ما بتوانیم فضای محیطی موزه را متناسب با محیط فرهنگی و هنری بهبود ببخشیم.
اسلامی در پایان درباره انتقال بخشی از گالریها به بازارچه تصریح کرد: قطعا در آینده بخشی از کارگاهها و گالریهای ما به این فضا منتقل میشوند اما درباره جزئیات این اتفاق فعلا نمی توانیم اطلاعرسانی کنیم.
ندا زنگینه
انتهای پیام/
There are no comments yet