به گزارش صبا، انجمن صنفی نویسندگان کودک و نوجوان ایران درباره پیشنهاد واگذاری مراکز کانون پرورش فکری به نهاد کتابخانههای عمومی، نامه ای رسمی خطاب به ریاست جمهوری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نوشت.
در این نامه آمده است: «به نام خدا
ربیس محترم جمهوری اسلامی ایران و اعضای محترم هیئت دولت
رییس محترم و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
در خبرها آمده است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هیئت وزیران خواسته مجوز واگذاری مراکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانههای عمومی را صادر کند. چنین پیشنهادی همانگونه که در ادامه خبر هم آمده است، عملاً به معنای واگذاری کانون پرورش فکری به نهاد کتابخانههای عمومی و نهایتاً تعطیلی این نهاد مهم و تخصصی حوزه کودک و نوجوان خواهد بود.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مراکز فرهنگی هنری آن، اداره یا کارخانهای نیست که تصمیمگیری درباره واگذاری درست یا نادرست آن به نهادی عمومی و یا بخش خصوصی آسان باشد. کانون به عموم فرزندان این کشور تعلق دارد و علاوه بر کارشناسان و مربیان کاربلد و دلسوز کانون، همه متخصصان و فعالان این حوزه در موفقیت یا ناکامی تصمیمهایی به این بزرگی دخیل و مؤثرند. از این رو، تصمیمگیری در این باره، بدون توجه به نظر بدنه کارشناسی کانون و متخصصان و فعالان حوزه فرهنگ و هنر کودک و نوجوان، بههیچ صورتی موجه و قابل قبول نخواهد بود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید کانون پرورش فکری در نزدیک به شش دهه عمر خود، به کودکی و نوجوانی چند نسل از فرزندان ایران، رنگ فرهنگ و هنر زده است و مرغک کانون نماد خاطره جمعی مشترک آنان بهشمار میآید. با این وصف، واگذاری مراکز فرهنگیهنری کانون به نهادی دیگر، بهمعنای از بین بردن تداوم ارتباط فرهنگی میان چندین نسل تربیت شده در کانون و نشانه ناتوانی دولت در اداره و نگهداری نهاد خاطرهسازی است که بارها و بارها در عرصههای بینالمللی برای ایران افتخار آفریده است.
از سوی دیگر کانون، تنها نهاد فرهنگی هنری تخصصی حوزه کتاب و فرهنگ و هنر کودکان و نوجوانان است که هم در سراسر کشور فعال است و هم نهادی مشابه آن در منطقه و شاید جهان نتوان سراغ گرفت. تضعیف و به تعطیلی کشاندن چنین نهادی، به نام هر دولت و مجلسی ثبت شود، در تاریخ فرهنگ ایران علامت ضعف و بیتدبیری و مایه شرمساریشان خواهد بود.
نادرستی و پیامدهای منفی چنین پیشنهادی، برای متخصصان و کارشناسان آکارتر از آن است که نیاز به بحث داشته باشد، هرچند باز هم میتوان در جلسههای کارشناسی دلایل نادرستی و ابعاد مخرب آن را بیان کرد. البته عجالتا بر موارد مذکور این را هم بیفزاییم که قانونا تصمیمگیری در این زمینه فراتر از حیطه اختیارات هیئت وزیران است و هرگونه تصمیمگیری هیئت وزیران در این باره غیرقانونی خواهد بود.
با توجه به آنچه گفته شد، انجمن صنفی نویسندگان کودک و نوجوان قاطعانه با چنین پیشنهادی مخالفت میکند و انتظار دارد که با درایت و عقلانیت مسئولان بهطور کلی و قاطع این پیشنهاد از دستور کار خارج شود و به جای افزودن بر دغدغههای دلسوزان متخصص این حوزه برای تقویت کانون پرورش فکری و بازگرداندن آن به سالهای درخشان فعالیتش تدبیری بیندیشد. با آرزوی تصمیمگیری عاقلانه در این مورد
انجمن صنفی نویسندگان کودک و نوجوان ایران.»
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است