به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، در سال ۸۵ روحالله جعفری سرپرست و کارگردان گروه تئاتر «گیتی» نمایش «شهادتخوانی انسانهای سرگشتهای که بهبهای اندک مسیحشان را بهصلیب کشیدند، از بهر آنکه راستکردار بودند!» را در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برد. در این نمایش، هر شب سه نقاش بهصورت زنده، همزمان با اجرای کار، به خلق سه تابلوی نقاشی بهصورت آبستره از آنچه که در صحنه اجرا میشد، میپرداختند و از آن اجرای نمایش، ۷۲ نقاشی کشیده شد.
به گفته وی، طبق توافق سرپرست و کارگردان گروه تئاتر «گیتی» با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این آثار به فرهنگسرای نیاوران واگذار شد و از تاریخ ۲۲ تا ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ در گالری فرهنگسرای نیاوران در معرض تماشا قرار گرفتند.
حال پس از گذشت هشت سال فرهنگسرای نیاوران مجدد این آثار را به مناسبت اربعین حسینی با عنوان «نقش شیدایی» از ۲۳ تا ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۱ در معرض تماشا قرار داد که مساله تفاوت نام نمایشگاه با اجرای مذکور و ذکر نشدن نام گروه تئاتری منجر به انتقاد کارگردان نمایش شد.
روح الله جعفری کارگردان، نویسنده، منتقد و پژوهشگر تئاتر در گفتگو با خبرگزاری مهر با انتقاد از رعایت نکردن حقوق معنوی این آثار در نمایشگاه «نقش شیدایی»، اظهار کرد: «مدیران وزارت ارشاد و همچنین رییس فرهنگسرای نیاوران، خودسرانه و با زیر پا گذاشتن حقوق معنوی گروه تئاتر «گیتی» و خالقان این آثار هنری، نام نمایشگاه را از «شهادتخوانی انسانهای سرگشتهای که بهبهای اندک، مسیحشان را بهصلیب کشیدند، از بهر آنکه راستکردار بودند!» به «نقش شیدایی» تغییر دادهاند و به مناسبت اربعین حسینی، این ۷۲ تابلوی نقاشی را از تاریخ ۲۳ تا ۳۰ شهریور در نگارخانه شماره یک فرهنگسرای نیاوران برگزار کردند. آنچه که درباره تغییر نام این نمایشگاه، حذف نام من و همچنین اجازه نگرفتن از نقاشانی که این نقاشیها را کشیدهاند اتفاق افتاده است، عیانکننده مشت نمونه خروار از عملکرد مدیرانی است که باید در این زمینه پاسخگو باشند.»
خبرنگار صبا برای پیگیری این موضوع گفتگویی با ابوالفضل همراه رییس فرهنگسرای نیاوران و روابط عمومی این فرهنگسرا داشت. همراه درباره برگزاری نمایشگاه «نقش شیدایی» عنوان کرد: گروه تئاتر «گیتی» مالکیت معنوی این آثار را به فرهنگسرای نیاوران واگذار کرده بود و طبیعتا وقتی هنرمندی اثر را به یک نهاد اهدا یا واگذار می کند یا میفروشد، مالکیت آن را نیز واگذار کرده است.
او ادامه داد: حتی پیش از برگزاری این نمایشگاه با آقای جعفری تماس گرفته شده بود و ایشان اگر نکتهای داشتند، میتوانستند در همان گفتگو عنوان کنند. در خبری هم که از این نمایشگاه منتشر شد نام نقاشان آثار شامل سولماز کشاورزی، غزل زارع، دریا ارشاد، فرشاد رضایی و آرش علیمحمدی ذکر شده بود.
رییس فرهنگسرای نیاوران درباره علت تغییر نام این نمایشگاه توضیح داد: ما نام «نقش شیدایی» را براساس حال و هوای این آثار انتخاب کردیم و فکر میکردیم که چون اکنون نمایشی درحال برگزاری نیست نیازی به پایبندی به نام آن نمایش که سال ۸۵ اجرا شد، نیست.
نمایشگاه نقاشی «نقش شیدایی» از ۲۳ تا ۳۰ شهریورماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است