به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی ادارهکل هنرهای نمایشی، تئاتر کشور، پس از دو سال سخت کرونایی، از بهار ۱۴۰۱، بار دیگر جان گرفت و این شرایط در تابستان تا حدودی توانست به روال پیش از کرونا برگردد.
با اینحال، با ناآرامیهای پیشآمده در جامعه و شرایط نامناسبِ فعالیتهای هنری، اجراهای تئاتر در نیمه نخست مهر دچار افت شد که با برنامهها و سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارهکل هنرهای نمایشی، از خاموشی چراغ سالنها جلوگیری شد.
ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سه ماه گذشته، با دو راهکار، به دنبال تشویق هنرمندان برای به صحنه آوردن تئاتر بوده است؛ اول آنکه سهم ۲۰ درصدی سالنهای دولتی از فروش را به تهیه و تولیدکنندگان آثار برگردانده است و دوم آنکه با وجود محدودیتهای مالی، پرداخت کمکهزینه اجراها را دوبرابر کرده است.
با تمهیدات در پیشگرفتهشده، در پاییز ۱۴۰۱، بیش از ۲۷ سالن تئاتر و مرکز فرهنگی و هنری در شهر تهران، پذیرای اجرای نمایش بوده که در آنها، بیش از ۵۰ نمایش بزرگسال و ۱۵ اثرِ ویژه کودکان و نوجوانان روی صحنه رفته است.
مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج، تالار هنر، تالار حافظ، تئاتر مولوی، تماشاخانه ایرانشهر، پردیس تئاتر شهرزاد، تالار محراب، سالن میلاد، سالنهای حوزه هنری، عمارت نوفللوشاتو، عمارت سیمرغ، تماشاخانه آژمان، پردیس تئاتر تهران، تماشاخانه اهورا، تماشاخانه ارغوان، تماشاخانه ملک، خانه نمایش دا، پردیس ملت، پردیس سپند، فرهنگسرای ابنسینا، فرهنگسرای فردوس، فرهنگسرای نیاوران، خانه فرهنگ نور، مرکز تئاتر کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، بوستان ولایت، فضای باز برج میلاد و… ازجمله مراکزی بودهاند که در سه ماه گذشته، میزبان هنرمندان و علاقمندان به هنرهای نمایشی شدهاند.
شهر تهران جدا از اجراهای صحنهای، شاهد برگزاری بیش از ۲۵ نشست نمایشنامهخوانی بوده است.
فعالیت هنرمندان هنرهای نمایشی در پاییز ۱۴۰۱، تنها محدود به شهر تهران نبوده و گستره ایران را هم در برگرفته بوده است.
با برگزاری حضوری جشنوارههای استانی، بیش از ۳۰۰ نمایش نیز در شهرهای کوچک و بزرگ سراسر کشور روی صحنه رفته و پذیرای تماشاگران بوده است.
ادارهکل هنرهای نمایشی، همچنان به حمایت خود از تئاترهای روی صحنه ادامه خواهد داد و پذیرای طرحها و آثار هنرمندان سراسر کشور برای اجرا خواهد بود.
انتهای پیام/
There are no comments yet