اسامی ۱۰ فیلم برتر اعلام شد/ اهدای پنج قطعه ساخته حسین علیزاده | پایگاه خبری صبا
امروز ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۰۶:۳۲
در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه 10؛

اسامی ۱۰ فیلم برتر اعلام شد/ اهدای پنج قطعه ساخته حسین علیزاده

همزمان با اختتامیه سومین جشنواره فیلم کوتاه 10 که شب گذشته 20 مهرماه در موزه سینما برگزار شد، 10 فیلم برتر معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از روابط عمومی موزه سینما، اختتامیه سومین جشنواره فیلم کوتاه ۱۰ شب گذشته شنبه ۲۰ مهرماه با همکاری موزه سینما برگزار شد.

درابتدای مراسم کلیپی با صدای عباس کیارستمی به همراه لوگوموشن جشنواره پخش شد و سپس علی ثمین مدیر گروه فیلم کوتاه ۱۰ سخنان کوتاهی را بیان کرد.

در ادامه نادر فلاح به نمایندگی از برگزیدگان دوره اول این جشنواره روی سن آمد و بیان کرد: این جشنواره برای من بسیار ارزشمند است زیرا نام یکی از آثار کیارستمی روی آن است و گرفتن جایزه از دست لیلی گلستان بسیار باعث افتخار است.

وی ادامه داد: من فیلم کوتاه را دوست دارم و هرسال یک یا دو فیلم کوتاه می سازم. همین جا از دوستانی که به دلیل مشغله برای ساخت فیلم کوتاه نمی توانم در خدمتشان باشم عذرخواهی می کنم. از هر ۱۰ فیلمنامه کوتاهی که به دست من می رسد حداقل ۸ فیلمنامه خیلی خوب است و دوست دارم در آنها بازی کنم اما فرصتش به وجود نمی آید.

در ادامه این مراسم سروش صحت برای اهدا لوح به ندا جبراییلی به عنوان نماینده دوره دوم جشنواره روی سن آمد که وی حضور نداشت و علیار راستین لوح او را دریافت کرد.

سونیا سنجری دبیر آکادمی فیلم کوتاه ۱۰ در ادامه مراسم نیز عنوان کرد: در مجموع ۴۰۰ فیلمنامه به دست ما رسید که براساس روش امتیازدهی از یک تا ده به آن‌ها امتیاز دادیم و در نهایت ۱۰ فیلمنامه انتخاب شد. فیلمنامه نویسان این ۱۰ فیلمنامه همگی به یک کمپ در قشم دعوت هستند تا روی فیلمنامه های خود کار کنند و برای ساخت آماده می شوند.

وی ادامه داد: از بین این ۱۰ فیلمنامه، ۴ فیلمنامه واجد دریافت حمایت برای تولید اثرشان شدند و تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان کمک هزینه ساخت به آنها داده می شود. البته این حمایت به صورت ارایه تجهیزات است.

سنجری با اشاره به فیلمنامه هایی که واجد حمایت شدند، بیان کرد: فیلم های «تلقین»، «به سبک زمین»، «گربه خیس»، «مگرالن»، «گذار»، «نمایش»، «درس»، «کاور»، «موناکو» و «چندش» به عنوان  ۱۰ فیلم برتر انتخاب شدند.

در ادامه ویدیویی از حمید جبلی عضو هیات انتخاب جشنواره درباره برنده‌ها و آثار راه یافته پخش شد.

در این مراسم از داریوش مهرجویی به عنوان فیلمسازی که فضای جدیدی را در سینمای ایران ایجاد کرد، تقدیر شد و محسن امیریوسفی رییس انجمن کارگردانان درباره مهرجویی، گفت: مجید جوانمرد به شوخی می گوید خدا پدر داریوش مهرجویی را بیامرزد که با فیلم «گاو» راه جدیدی در سینمای ایران باز کرد و من هم معتقدم مهرجویی با فیلم «گاو» مسیر جدیدی را در کنار فیلم «آرامش در حضور دیگران» ساخته ناصر تقوایی ایجاد کرد.

وی ادامه داد: ۱۰ سال بعد از آنکه فیلم «گاو» ساخته شد خود داریوش مهرجویی فکر نمی کرد این فیلم باعث شود سینمای ایران دوباره مهر تایید بگیرد، به حیات خود ادامه دهد و سینمای متفاوت ایران دوباره نفس بگیرد. البته به نظر من داریوش مهرجویی همچنان فخر سینمای روشنفکری ایران است و امیدوارم مشعلی که ایشان روشن کرد همچنان پابرجا بماند.

رییس انجمن کارگردانان با ابراز خرسندی از اینکه امشب درجمع فیلمسازانی است که همه آنها از فیلم کوتاه وارد سینما شده اند، مطرح کرد: از نظر من چیزی به عنوان فیلم آماتور و حرفه ای وجود ندارد و فیلم کوتاه و بلند هر دو می توانند حرفه ای باشند.

وی ادامه داد: به صورت کلی فیلمسازان به دو شکل وارد سینمای بلند می شوند یا از طریق دستیاری کارگردانی و یا با ساخت فیلم کوتاه و همیشه ترکیب تجربه ای که فیلمساز در این دو بخش پیدا می کند، دلیل موفقیت است. اما بین فیلمسازانی که از فیلم کوتاه وارد سینمای بلند می شوند با کسانی که از دستیاری وارد سینما شده اند، تفاوت جذابی دارند.

امیریوسفی خاطرنشان کرد: امیدوارم مشعل سینمای آزاد، مستقل و متفاوت همیشه روشن باشد و بسیاری از فیلم ها آزاد شوند و بتوانند به نمایش درآیند و نگرانی توقیف و نبود امکانی برای نمایش و دیده شدن فیلم ها وجود نداشته باشد.

در ادامه مهتاب کرامتی با بیان اینکه حضور محمد صفرزاده به عنوان یکی از اعضای اجرایی جشنواره بی نهایت ارزشمند بود و موجب شد تا همه ما امشب در این مراسم حضور داشته باشیم، گفت: آرزو می کنم در آینده ایشان در سینما سمتی داشته باشند زیرا پشتکار که ایشان دارد مثال زدنی است. ما به ندرت جشنواره ای داریم که داوری آن مانند جشنواره فیلم کوتاه ۱۰ کاملا متفاوت باشد و من از هیات داوران بسیار تشکر می کنم.

حسین علیزاده پنح قطعه موسیقی را برای این جشنواره ساخته بود و به عنوان هدیه به برگزارکنندگان جشنواره اهدا کرد. این قطعات آثاری بودند که ابتدا قرار بوده برای فیلم «زندگی و دیگر هیچ» عباس کیارستمی استفاده شود اما بعد از آنکه به دلایل مختلف از این قطعات استفاده نشد و علیزاده آن‌ها را به جشنواره فیلم کوتاه ۱۰ اهدا کرد.

برندگان اختتامیه سومین دوره جشنواره فیلم کوتاه ۱۰ به شرح زیر معرفی شدند:

بهترین فیلمنامه: وحید الوندی فر برای فیلم «کاور»

بهترین بازیگر مرد: رضا عموزاده برای فیلم «موناکو»

بهترین بازیگر زن : نفیسه زارع برای فیلم «نمایش»

بهترین کارگردانی: آرمان خوانساریان برای فیلم «موناکو»

بهترین فیلم: محمود رفیعی برای فیلم «درس»

جایزه ویژه هیات داوران: فیلم های «به سبک زمین» و «گربه خیس»

تقدیر از دو بازیگر کودک فیلم «مگ رالن»: آتنا سلیمانی و طاها نجف پور

در انتهای برنامه آتنا سلیمانی با حضور روی سن شعری را برای میهمانان خواند و طاها نجف پور نیز از پدر و مادر کم شنوای خود تشکر کرد.

جشنواره فیلم ۱۰ به همت نگار اسکندرفر مدیر موسسه کارنامه حامی جشنواره فیلم کوتاه ۱۰ در طی سه سال، فرهنگسرای نیاوران و شرکت باراکا و با همکاری و مشارکت موزه سینما برگزار شد.

هدیه تهرانی، محسن امیریوسفی، کریستف رضاعی، هایده صفی یاری، کاوه مظاهری، حسین جعفریان و مجید برزگر اعضا هیات داوران جشنواره فیلم کوتاه ۱۰ بودند.

آناهید شرقی، آرش شراهی، مینا سلیمی، سعید صفایی، محمد سخایی، پرستو بختیاری، علی گیتی نورد، محمد صفرزاده، سونیا سنجری، پویان شعله ور، حمید لطفی، محمد روح بخش، مینا سرلک، سارا ریحانی، علیرضا پورهاشم،مهرشاد سیفوری پور، سیاوش ثابت قدم، شقایق مجیدی و آناهیتا آذرپیوند از اعضای برگزارکننده جشنواره فیلم کوتاه ۱۰ هستند.

لیلی گلستان، مجید برزگر، نادر مشایخی، مهران عباسی انارکی مدیرعامل موزه سینما، جعفر صانعی مقدم مدیر سینمای هنر و تجربه، حسین جعفریان، امیرحسین قدسی، علیرضا برازنده، شادمهر راستین، شاهرخ استخری، فرشته حسینی، حمیدرضا قطبی، داوود خیام، بابک چمن آرا، محمد قدس و … در این مراسم حضور داشتند.

 

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    231/063/671/400
  • تمساح خونی
    168/255/197/250
  • مست عشق
    120/024/440/750
  • خجالت‌نکش۲
    83/565/115/200
  • پول و پارتی
    75/236/463/500
  • سال گربه
    64/591/860/000
  • قیف
    16/316/080/500
  • یادگار جنوب
    12/104/059/550
  • ملاقات با جادوگر
    10/154/125/000
  • مفت بر
    9/605/872/500
  • ساعت 6صبح
    6/682/846/250
  • قلب رقه
    6/682/092/000
  • شهرگربه‌ها۲
    5/039/137/000
  • در آغوش درخت
    4/758/831/500
  • شه‌سوار
    2/867/932/500
  • روزی روزگاری آبادان
    2/689/395/000
  • آغوش باز
    691/497/500
  • کارزار
    189/070/000
  • سودابه
    128/322/500
  • لختگی
    25/100/000