«وجیهه سامانی» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و ادب صبا، گفت: امسال در کل بخشها شاهد رشد ۷۴ درصدی بودیم. در بخش رمان ۱۵۰۸ اثر به دبیرخانه جایزه رسیده بود که نسبت به سال قبل با ۹۱۰ اثر، از رشد ۶۶ درصدی برخوردار بود. هم چنین در بخش مستندنگاری رشد ۹۱ درصدی را شاهد بودیم.
او افزود: این جایزه ادبی ردهبندی سنی و محدودیت موضوعی ندارد و همه آثاری که در سال ۱۴۰۰ در چهار گروه نقد ادبی، مستندنگاری، داستان کوتاه و داستان بلند و رمان به چاپ رسیده است، مورد ارزیابی قرار میگیرد.
دبیر علمی جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: در چهار گروه اصلی این رویداد ادبی ۱۵ نامزد نهایی مشخص شده که بیشترین آثار متعلق به نویسندگان مرد است. از بین ۱۵ نامزد نهایی دو اثر متعلق به خانمهاست.
سامانی به ارزیابی نسل جدید نویسندگان پرداخت و بیان کرد: به دلیل سهولت و آسانی چاپ آثار ادبی، جوانها بدون توجه به کیفیت مطالب، و صرفا فقط از روی علاقه به شهرت و هیجان، اقدام به چاپ کتاب میکنند. در حالی که نمیدانند چاپ کتاب و ورود به دنیای نشر و کتاب قواعد خاص خودش را دارد و صرف نوشتن و هر اثری را راهی بازار کردن، نویسنده نمیسازد. ورود و چاپ اثر مهم نیست. مهم اثرگذاری و ماندگاری با قدرت در این چرخه است.
دبیر جایزه ادبی جلال آل احمد در ادامه به اوضاع کتابخوانی در کشور اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر حال کتابخوانی جامعه به دلیل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و… خوب نیست که این مسئله متقابلا روی نویسندگان هم تاثیرگذار است. به نظر میرسد به میزان زیادی، کتاب از سبد فرهنگی خانوادهها حذف شده است.
اختتامیه پانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد، ۲۴ دی ساعت ۱۸ در تالار وحدت برگزار میشود.
There are no comments yet