توضیحات دبیر جشنواره درباره حواشی عوامل برخی فیلم‌ها/ سیمرغ مردمی بر می‌گردد؟ | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۴:۲۵
گزارش صبا از نشست خبری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر؛

توضیحات دبیر جشنواره درباره حواشی عوامل برخی فیلم‌ها/ سیمرغ مردمی بر می‌گردد؟

نشست خبری دبیر چهل و یکمین دوره از جشنواره بین المللی فیلم فجر صبح امروز 10 بهمن ماه با حضور اهالی رسانه در پردیس ملت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینما صبا، در حالی که شایعات مختلفی درباره برگزار نشدن نشست‌های خبری در این دوره از جشنواره به گوش می‌رسید، نشست خبری چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به همراه رونمایی از پوستر بخش بین‌الملل صبح امروز دهم بهمن ماه ۱۴۰۱ در پردیس سینمایی ملت با حضور مجتبی امینی دبیر جشنواره، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر و اهالی رسانه برگزار شد.

این نشست با پخش سرود ملی و تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، با تاخیری نیم ساعته به علت ترافیک و بارندگی آغاز شد.

مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر ضمن اعلام خوش آمدگویی به اهالی رسانه، از افرادی یاد کرد که در سال‌های اخیر همراه این رویداد بوده‌اند و در حال حاضر کنارمان نیستند؛ از جمله این افراد می‌توان به وحید اسلامی، اصغر یوسفی‌نژاد، علیرضا غفاری، محسن جعفری‌راد، اشکان منصوری، مایا شرفی و بابک برزویه اشاره کرد.

او افزود: امسال در پردیس ملت تا ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱ میزبان مخاطبان خواهیم بود و جدول نمایش ظرف دو روز آتی مشخص و منتشر خواهد شد. برنامه سینماها در روزهایی که سه فیلم اکران می‌شود از ساعت ۱۳ و در روزهایی که برنامه نمایش با ۲ اکران پیش می‌رود از ساعت ۱۶ آغاز خواهد شد.

در ادامه نشست خبری، مجتبی امینی دبیر چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر ضمن همدردی با زلزله زدگان خوی گفت: خدا را شاکریم که شرایط برگزاری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر مهیا شد و به روزهای آغازین این رویداد نزدیک می‌شویم. ان‌شاءالله با کمک و همراهی شما بزرگواران در ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱ جشن شروع سال سینمای ایران اتفاق خواهد افتاد. برگزاری و برنامه ریزی‌های جشنواره به علت مشکلات و التهابات چند ماه اخیر در کشور و روند سینمای کشور با تاخیر رو به رو شد و سرعت تولید هنرمندان در مباحث تولیدی کاهش یافت اما ما در چارچوب ارزیابی فیلم‌ها با بسته تولیدی خوبی رو به رو بودیم و ۷۵ اثری که به دبیرخانه رسید نسبت به سال‌های گذشته آثار قابل توجهی بودند.
وی ادامه داد: برخلاف سال‌های گذشته که آثار در چارچوب تک لوکشین و شهری تولید می‌شد، امسال با حال و هوایی متفاوت، در اقلیم‌های جدید و همراه با نشاط و شادابی در خط تولید سینما به چشم خواهد آمد و آثار با تنوع اقلیم و ژانرهای مختلف مخاطب را راضی نگه خواهد داشت و برای اکران سال آینده با بسته خوبی روبه رو خواهیم بود.
امینی با اشاره به کیفیت بالای تولیدات جشنواره امسال افزود: کار هیات انتخاب در بررسی آثار سخت بود چراکه باید آثاری انتخاب می‌شد که استانداردهای لازم را داشته باشد. می‌خواستیم شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که همه آثار راه پیدا کنند. ۳۰ فیلم خوب داشتیم تا جشنواره پر رونق شکل بگیرد؛ ۲۴ اثر به بخش رقابتی راه پیدا کرد و ۴ اثر در رزرو ماند و امیدواریم کار جعفری جوزانی به جشنواره برسد. امروز ۱۰ صبح بلیت فروشی در سه سامانه آغاز شده است و از ۳۰ بهمن اکران‌های استانی آغاز خواهد شد و ۴۸ ساعت قبل از ۱۷ بهمن بلیت‌های مردمی استان‌ها به فروش خواهد رسید.
** حضور ۲۶ اثر از ۲۵ کشور در جشنواره فجر و نمایش‌ آثاری برای اولین بار
دبیر چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر بیان کرد: امسال شاهد مهمانان خارجی و آثار بین‌الملل هم هستیم؛ برای حوزه بین‌الملل فیلم فجر ۵۷۸ اثر شرکت کردند و پس از بازبینی ۲۶ اثر از ۲۵ کشور در این جشنواره حضور خواهند داشت و در این میان برخی آثار این بخش برای اولین بار اکران خود را در منطقه و برخی دیگر اولین نمایش خود را در این دوره جشنواره خواهند داشت و برخی از آن ها تولیدات و محصولات مشترک است. امسال از ۲۸ کشور پذیرای مهمانان خارجی خواهیم بود و بازار جشنواره در خانه جشنواره (برج میلاد) برگزار خواهد شد.
امینی تصریح کرد: همچنین ورکشاپ‌های تخصصی در موزه سینما در نظر گرفتیم و برای مهمانان بین‌الملل نیز در همان برج میلاد ورکشاپ‌هایی برگزار خواهد شد. همزمان با افتتاح جشنواره، سینماهای اطلس مال در تهران و پردیس‌های قرچک و پرند بازگشایی خواهند شد. ما باید به خانواده سینمای کشور کمک کنیم و این جشنواره بستری است برای خانواده سینما تا زحمات چندین ماهه خود را در آن ارایه کنند و مخاطب خود را راضی کنند. ان‌شاءالله مردم عزیز هم میزبان خانواده سینما هستند و در این ایام، جشن انقلاب و جشنواره فجر را خواهند دید و با همدلی و مودت جشن سینمای ایران را رقم خواهیم زد.
دبیر جشنواره چهل و یکم در بخش دیگر این نشست، در پاسخ به پرسشی درباره قاچاق فیلم‌ها و موضوع حفاظت از فیلم‌ها، بیان کرد: برای امنیت فضای مجازی و آی تی در ستاد برگزاری جشنواره و وزارت فرهنگ و ارشاد تمهیداتی صورت گرفته است. در شرایطی که کشور در حمله سایبری است، تکنولوژی‌هایی به کار گرفته شده که نمایش آثار از امنیت بالایی برخوردار باشد. تلاش بر این است که در استان‌ها دیگر اتفاقی نیفتد و بتوانیم جشنواره را منظم برگزار کنیم.
** توضیحات دبیر جشنواره درباره احتمال شرکت نکردن عوامل فیلم‌ها در نشست‌ها
امینی در خصوص احتمال شرکت نکردن عوامل فیلم‌ها با توجه به حواشی ماه‌های اخیر در پاسخ به یک خبرنگار عنوان کرد: جشنواره متعلق به اهالی سینما و متقاضیان آن است و قاعده امر این است که به لحاظ پروتکل‌های جهانی جشنواره‌ها، متولی تصمیم گیری و صاحب اثر تهیه کننده آن باشد و او در نهایت تصمیم بگیرد. ما از اثری که ثبت می‌شود و حضور پیدا می‌کند، دفاع می‌کنیم و تاثیری بر اکران اثر و شرایط حضورش نخواهیم داشت و حجت همکاری ما با تهیه‌کننده اثر است. برخی صاحبان آثار در سال‌های گذشته هم علاقه نداشتند که در نشست پرسش و پاسخ حضور داشته باشند و ما مشکلی با این موضوع نداریم و آثار را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.
دبیر جشنواره فجر در پاسخ به حاشیه‌های رسمی و غیر رسمی پیرامون جشنواره بیان کرد: ما اختیاری برای تنبیه و تشویق نداریم و این مباحث در حوزه اختیارات جشنواره نیست و از لحاظ قانونی به سازمان سینمایی و وزارت ارشاد باز می‌گردد. جشنواره فیلم فجر یک رویداد معتبر در منطقه و خاورمیانه است و ما همانند دیگر جشنواره‌ها، یک چارچوب و اختیاری در جشنواره داریم.
امینی درباره بخش بین‌الملل هم گفت: درباره حوزه بین‌الملل اخبار و گزارشاتی را ارایه دادم؛ ما در شرایط ملتهبی بودیم که فعالیت‌های رسانه‌ای آن سوی مرزها با دوز بالا این التهابات را شروع کردند و ادامه می‌دهند و ما تدابیری را چیدمان کردیم که جشنواره را در شرایطی پیش ببریم که با کمترین آسیب این کشتی را به ساحل برسانیم. جنگ رسانه‌ای برای بخش بین‌الملل فجر برنامه‌ریزی می‌کند و سعی داریم با برنامه ریزی، شرایط آرامی را فراهم کنیم و پذیرای این بخش باشیم. مباحث جامع تر نیز در روزهای آینده ارایه خواهد شد.
** شاید سیمرغ مردمی داشته باشیم
وی همچنین در خصوص سیمرغ مردمی و اکران فیلم‌ها در روزهای پایانی جشنواره اظهار داشت: امسال خط تولید آثار سینمایی با توقف و سرعت کندی شکل گرفت و ما به پاس متقاضیان حضور در جشنواره که می‌خواستند اثرشان به جشنواره برسد و ما موضع دوستان را درک کردیم. بنابراین با همکاری دبیرخانه شرایط اکران را برای فیلم‌هایی که دیرتر می‌رسند با برنامه‌ریزی فراهم کنیم. باتوجه به اینکه برخی فیلم‌ها از اواسط جشنواره به ناوگان اکران اضافه خواهند شد، شرایط را برای آرای مردمی با چالش رو به رو خواهند کرد و ما به دنبال این هستیم که بستر عادلانه‌ای را فراهم کنیم زیرا برخی از فیلم‌ها از ابتدا اکران می‌شوند و برخی دیگر از اواسط روی پرده می‌آیند و این زمینه عادلانه نیست و به دنبال تمهیداتی هستیم تا شاید بتوان آرای مردمی را در نظر گرفت.
امینی در خصوص جلسه‌‎های نقد و معرفی فیلم بیان کرد: نشست‌های خبری طبق روال قبل است و موضوع مجری نشست را نیز فردا اعلام خواهیم کرد و در این زمینه برنامه ریزی‌های جامعی انجام شده است و برای اهالی رسانه نشست‌های داغی را پیش‌بینی خواهیم کرد.
دبیر جشنواره در خصوص اختصاص سیمرغ اقتباس در جشنواره عنوان کرد: سیمرغ آثار اگر در بخش رقابتی بر پایه اقتباس شکل گرفته باشد و وزنی داشته باشد می‌توان به آن توجه ویژه کرد و باید دید موضوع اقتباس و کیفیت آن در جشنواره به چه صورت خواهد بود.
فرش قرمز حذف می‌شود؟
امینی همچنین در خصوص بخش بازار فیلم در برج میلاد و برگزاری فرش قرمز اظهار کرد: برای پوشش خبری در برج میلاد تمهیداتی اندیشیده شده است تا خبرنگاران هم در میلاد و هم ملت بتوانند پوشش خبری داشته باشند. اصحاب رسانه برای بازار اکران هم با هماهنگی مدیر روابط عمومی جشنواره دسترسی خواهند یافت. سیاست ما از روز اول این بود که جشنواره ۴۰ ساله را به مرحله ۴۱م ببریم و نگاه حقیر و سیاستی که مدنظر ماست باید با سبک ایرانی اسلامی همراه باشد و نباید فرهنگ‌های کشورهای خارجی را پیاده سازی کنیم؛ چراکه ما عقبه فرهنگی ویژه‌ای داریم و هیچ نقطه از جهان نمی‌تواند با آن مقابله کند. با برنامه ریزی‌های انجام شده با چارچوب ایرانی اسلامی کار را جلو می‌بریم. شاید اشتباهاتی داشته باشد اما قطعا با نقد و تذکر شما اهالی رسانه و هنرمندان قطعا برطرف خواهد شد.
دبیر جشنواره در پاسخ به پرسش دیگری عنوان کرد: در این چهل دوره از جشنواره همه باهم حالمان بد بوده یا همه باهم حالمان خوب بوده است؛ این جشنواره متعلق به همکاران عزیزمان است. در این چهل دوره و اینکه عزیزی بخواهد همراهی کند یا نکند ما براساس آیین نامه و برنامه ریزی ها با اقتدار تصمیم خواهیم گرفت و مباحثی را که در نظر داریم پیش می‌بریم. این آثار برای مردم خلق شده است و نباید مباحث فرهنگی هنری را با سیاست گره بزنیم. مشکلی در داوری این آثار نمی‌بینم.
وی ادامه داد: برای اینکه بستر دوقطبی سازی فراهم نشود، در این چند ماه اخیر سکوت رسانه‌ای داشتم. بنده کارم را با سینما شروع کردم و از ۱۷ سالگی عضو کوچکی از خانواده سینما هستم و با اهالی آن سال‌ها با وجود اختلافات فکری زندگی کردم و از دوستان‌مان هستند، صمیمتی بین دوستان جاری و ساری است؛ ما در این ماه‌ها صمیمیت و روحی عاطفی خود را حفظ کردیم و این التهابات تاثیری در دوستی‌ها و رابطه‌ها نمی‌گذارد.
**گفتند تهیه کننده گاندو دبیر جشنواره شد!
امینی در پاسخ به اینکه چرا درباره جزئیات و حواشی جشنواره شفاف‌سازی نکردید از نگاه امنیتی شما سرچشمه می‌گیرد و یا ناچار شدید و دستور و توصیه‌ای بود، بیان کرد: این موج رسانه‌ای در رسانه‌ها مطرح شد تهیه‌کننده «گاندو» دبیر جشنواره شد. قاعده امر فیلم‌سازی در جهان، از ژانرهای مختلف پلیسی و امنیتی یک ژانر ویژه ای است که در همه دنیا به آن می پردازند. در آمریکا سریال ۲۴ می سازد و یک درامی را خلق می‌کنند. همه دنیا این ژانر را دارد. در کشور ما این ژانر چند بار اتفاق افتاده بود و این آخرین اثر که ساخته شد خیلی سر و صدا کرد و نسبت به آثار قبلی مخاطب را بیشتر درگیر کرد. اما یک لطفی در حوزه رسانه هست بقیه موضوعات را سانسور می‌کنند.
امینی ادامه داد: من سال‌ها در سینما فعالیت کرده‌ام. چرا باید فقط یک کار من را ببینند؟ من در ژانرهای مختلف فیلم ساخته‌ام در ژانر اجتماعی، فیلمساز معرفی کردم. هومن سیدی را با فیلم «آفریقا» معرفی کردم . فیلم استراتژیک «شکارچی شنبه» و فیلم اجتماعی «بدون مرز»، و فیلم های متعددی را در ژانرهای مختلف سینمایی ساختم. همه روی این اثر تمرکز کردند و ژانر پلیسی و امنیتی که سر و صدای رسانه ای کردند بیشتر ذهنیت دارند. در موضوع جشنواره فجر همه ذهنیت ها فقط سر اینکه این موضوع گردن حقیر افتاده و جشنواره را جلو ببریم و موضوع سریال گاندو و ژانرهای دیگر را فراموش کردند. آثار دیگری که جزو رزومه بنده بوده را فراموش کردند.
دبیر جشنواره ادامه داد: این موضوعی که شما می‌گویید ربطی به نگاه امنیتی ندارد. قاعده امر این است که هرکسی در کرسی مسئولیت می نشیند یک استراتژی طراحی می کند. با توجه به التهابات جامعه، هرکسی جای من هم بود یک برنامه ریزی می کرد با اقتدار و شرایط مناسب و ویژه مدیریت کند و رقم بزند. این موضوع اصلا پاراف شده و کسی ورود کرده و نه دستگاهی به من دستور داده و نه تذکر از مراجع و ارگانی بوده است. تدبیر خود بنده بوده که چطور برنامه ریزی کنیم آسیبی به آثار و صاحبان آثار نرسد.
امینی تصریح کرد: یک عزیزی می‌آید برای یک کار موسیقایی را قرارداد می‌بندد و پولش را می‌گیرد. یک هنرمند تئاتری کار می‌کند اما آنقدر فشار از آن سوی مرزها بالاست که طرف می‌آید می‌گوید من اصلا خوانندگی نمی‌کنم، شغلم چیز دیگری است و کشاورزی می‌کنم! ما باید از همکاران و عوامل سینمایمان صیانت کنیم. ما باید مراقب شان آنها باشیم. رسانه‌های آن سوی مرزها فشارهای روحی و روانی به خانواده محترم سینما وارد‌ می‌کنند. سینما بعد از شغل معدن، سخت‌ترین شغل است. در این شرایط، آنقدر فشار زیاد است که دیگر انگیزه‌ای برای آن بازیگر و کارگردان باقی نمی‌ماند. و به جای این که او حواسش به کیفیت باشد، به حاشیه است. بنده در این جا باید از حوزه تولید اثر سینمایی، مراقبت کنم.
او ادامه داد: اگر کنداکتورها و برنامه ریزی‌ها را دیرتر اعلام می‌کنیم علتش این است. و به همین دلیل در شرایط استاندارد قرار نگرفته‌ایم … فیلمسازان با سختی این فیلم‌ها را می‌رسانندو توقعات سال‌های پیش را باید پایین بیاوریم و همراه باشیم.
امینی در پاسخ به پرسشی درباره توجه جشنواره به خودی‌ها در انتخاب آثار بیان کرد: در این چهل دوره تا کنون همه در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند و آمار فیلمسازان مشخص بوده است. هنرمندان بدنه سینما هستند و همه جزو پیشکسوتان هستند و کلمه خودی یا ناخودی در سینما و فرهنگ وجود ندارد. همه در این سال‌ها در فضای ایدئولوژیک خود حضور داشتند و فعال بودند و حالا همه در کنار هم هستیم.
** چرایی اختلال در سامانه‌های بلیت‌فروشی
او در ادامه درباره انتشار اخباری درباره اختلال در سامانه بلیت‌فروشی جشنواره گفت: من قبل از ورود به جلسه چک کردم که شاید این سؤال پیش بیاید. اختلالی در زمان‌هایی به دلیل کندی اینترنت وجود دارد. سه سامانه را ماه‌ها بررسی کردیم. در مجموعه سمفا برنامه‌ریزی‌هایی انجام دادیم. دیتا سنترها یک جاهایی کند می‌شود. همه می‌دانیم شرایط اینترنت کشور در این روزها چگونه است و فقط ربطی به سامانه فروش اینترنت بلیت‌های جشنواره ندارد.

مسعود نجفی درباره آمار فروش بلیت‌ها تا این لحظه (زمان برپایی نشست خبری) گفت: بر اساس آماری که از مدیر بخش آی تی اعلام شده از ساعت ده صبح تا این ساعت بیش از ۶۵۰۰ قطعه بلیت به صورت تک فروشی، به فروش رسیده است.

دبیر جشنواره فیلم فجر در پاسخ به خبرنگار شبکه لبنان در خصوص بخش بین الملل و میهمانان خارجی گفت: ما از ۲۵ کشور میهمان خواهیم داشت.

امینی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه افغانستان درباره حضور فیلمسازان افغان در این جشنواره گفت: امسال فیلم جامع و صریحی که با موضوع افغانستان باشد نداریم. برادران و خواهران افغان برای ما محترم هستند. در حوزه بین‌الملل و بازار فیلم، اتفاق ویژه‌ای رخ داده و در بخش بازار، کمپانی افغان، برای اولین بار در جشنواره حضور پیدا خواهد کرد.

امینی در خصوص سوال یک خبرنگار درباره فشار رسانه‌های خارجی گفت: درباره موضوع فشارهای رسانه‌ای معاندین باید بگویم این فشارها همیشه بوده و اتفاق تازه‌ای نیست. تأثیری روی ما نگذاشته و کار با قدرت پیش خواهد رفت با لطف و عنایت خداوند و همراهی خانواده محترم سینما و رسانه جشنواره خوبی خواهیم داشت و در ۲۲ بهمن، اختتامیه جشنواره دور هم جمع خواهیم شد برای فصل جدید سینمای ایران بستر تولید و نشاط و آگاهی را در بدنه جامعه رقم بزنیم. همه موظفیم برای همدلی دست به دست هم دهیم برای اینکه نشاط را فراهم کنیم و اتفاقات خوب را برای مردم رقم بزنیم. جا دارد از همه دست‌اندرکاران فجر چهل و یکم تشکر کنم و شاید بچه‌های ما شبی یکی دو ساعت بیشتر نخوابیدند و شرایط را سخت فراهم کردند و جشنواره خوبی برگزار کنند. از آقای فریدزاده در ستاد بین‌الملل جشنواره و آقای خزاعی رئیس سازمان سینمایی و از آقای اسماعیلی وزیر ارشاد تشکر کنم. ایشان اهتمام ویژه به حوزه سینمایی دارند و انرژی مضاعفی نسبت به همه وزاری ارشاد به سینما داشتند و مورد حمایت قرار دادند. با توجه به این انرژی در خط تولید چرخه سینما گذاشته و کمک شد چرخه تولید سینما رونق پیدا کند و تولیدات زیادی رقم بخورد و این فضای رخوت و بیکاری که برای بدنه سینما اتفاق افتاده، حل شود و شاهد موفقیت همه اهالی سینما باشیم.

امینی در پایان با رد برخی از شایعات در فضای مجازی انصراف برخی از سینماگران که منتشر شده، گفت: همه اهالی سینما صاحب خانه جشنواره هستند و ما میهمان اهالی سینما هستیم. جشنواره فجر برای همه خانواده سینماست. قدم بر چشمان مان می‌گذارند. پیشاپیش اگر قصوری در مدیریت و اجرای جشنواره چهل و یکم باشد، عذرخواهی می‌کنم و اظهار امیدواری می‌کنم تا روزهای خوبی در این دوره جشنواره رقم بزنیم. ما جزو خانواده رسانه هستیم و خوشحالیم که خانواده رسانه ما پویا و زنده است. نقد باپرجاست و نقدهاست که سینما و جشنواره فجر را با قدرت و اقتدار نگه می‌دارد و امیدوارم چراغ جشنواره پرفروغ‌تر و روشن‌تر از گذشته باشد.

 

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۶۹/۶۹۳/۰۲۰/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۳/۶۲۰/۱۵۶/۵۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۷/۸۶۸/۱۴۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۵/۸۴۱/۳۳۹/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۹۹۳/۸۸۰/۰۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۷۶/۰۳۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۲/۰۲۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۷۹/۹۶۰/۰۰۰