به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی و صنایع دستی صبا؛ نگارگری از گذشته تا به امروز به عنوان یکی از هنرهای اصیل ایرانی تعریف شده و نام بسیاری از هنرمندانمان با نام آن گره خورده است. سید محمد جواد موسویالغروی یک نگارگر اصفهانی است و حدود ۷۰ سال است که با عشق به هنر زندگی کرده است.
او درباره چگونگی ورودش به عرصه هنر گفت: اگر چه کمی کلیشهای میشود بگویم که از بچگی به هنر علاقمند بودم، اما این درباره من واقعیت دارد. کار هنرهای بصری یعنی آن چیزی که با چشم ارتباط پیدا میکند، عشق بصری و خاص خودش را میخواهد یعنی افرادی که خیلی از لحاظ بینایی به اطرافشان علاقمند میشوند، میتوانند آثار هنری بصری را خلق کنند. من از نوجوانی یا حتی از دوران بچگی به رنگ گلها علاقمند بودم و جذب میشدم بنابراین ساعتها مینشستم و گلها را تماشا میکردم سپس غرق انواع و اقسام زیباییها میشدم.
او افزود: همه مطلع هستند که ۵۰ یا ۶۰ سال قبل تکنولوژی پیشرفت چندانی نکرده بود. من در آن سالها عاشق نقاشی بودم و غرق تماشای کاشیهای مسجدها میشدم و از روی آنها طراحی میکردم.
این نگارگر ضمن تاکید بر اینکه در کودکی و نوجوانی کشش عجیبی به هنرهای بصری داشته است، بیان کرد: ما نقاشان بزرگی در اصفهان داشتیم و من میرفتم و ساعتها نقاشیهای آنها را تماشا میکردم. من به دبیرستان سعدی در میدان امام اصفهان میرفتم. میدان امام اصفهان جای بسیار جالبی است و اطرافش پر از نمادهای هنری است.
موسویالغروی گفت: به یاد دارم که ما در بسیاری از مواقع معلم نقاشی نداشتیم و مسئولان مدرسه از من میخواستند که برای بچهها نقاشی بکشم و نقاشیهای دانشآموزان را ببینم بنابراین به نوعی معلم نقاشی همکلاسیهایم شده بودم. بعدها زینتالسادات امامی که یکی از اقوام نزدیک ما است، مدتی نگارگری، تذهیب و نقاشی را به من آموخت.
او افزود: من پس از اخذ مدرک دیپلم، کار هنری را تا حدودی ادامه دادم و سپس به خدمت سربازی رفتم. ۲ سال سرباز بودم و دوره سربازیام در سال ۱۳۵۲ تمام شد.
این هنرمند بیان کرد: من بعد از اتمام دوره سربازی برای تحصیل در رشته دکوراسیون وارد دانشگاه شدم و همزمان مشغول نقاشی کردن روی چرم بودم و هزینه زندگیام را از این راه و با فروش نقاشیهای مینیاتور تامین میکردم البته خانواده ما از لحاظ مالی مشکلی نداشت، ولی من دوست داشتم که خودم درآمدهایی داشته باشم.
موسویالغروی ادامه داد: من ۲ سال رشته دکوراسیون را در دانشگاه خواندم و بعد به انگلیس رفتم و در آنجا بعد از گذراندن دورههای زبان، وارد دانشگاه هنر لندن شدم، به مدت ۴ سال رشته هنر را در آنجا خواندم و مدرک دیپلم عالی رشته نقاشی را از دانشکده هنری که حالت سنتی دارد، گرفتم.
او گفت: من در سال ۱۹۸۱ میلادی به ایران برگشتم. در حقیقت آن زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران آغاز شد و همه تحت تاثیر جنگ بودند، ولی من باز به هر حال مشغول نقاشی شدم و به مدت ۱۰ سال به صورت خصوصی نقاشی میکردم.
این هنرمند نگارگر افزود: من مدتی برای آموزش نقاشی با استاد دعوتی یکی از اساتید نقاشی اصفهان همکاری کردم و بعد خودم مجوز افتتاح آموزشگاه گرفتم و حدود ۲۰ سال پیش آموزشگاهی را تاسیس کردم، مشغول تدریس طراحی و نقاشی شدم و در عین حال کار خلق آثار نقاشی و نگارگری را هم ادامه دادم و در حین انجام کارهایم نمایشگاه مشترکی را با یکی از دوستانم داشتم.
موسویالغروی بیان کرد: من حدود ۱۵ سال پیش نمایشگاه مرور بر آثار را گذاشتم. این نمایشگاه، نمایشگاه خوبی بود و استقبال خوبی از آن شد.
او گفت: من تا به امروز نمایشگاههای مختلفی را برگزار کردهام.
There are no comments yet