این کاریکاتوریست در گفتوگو با خبرنگار تجسمی صبا، اظهار داشت: خوشبختانه ما امسال توانستیم چندین مجموعه آثار هنری را به کشورهای آمریکای لاتین به مرکزیت ونزوئلا ارسال کنیم. انشاالله روز قدس، شاهد نمایشگاهی از آثار هنرمندان برجسته دنیا و هنرمندان داخلی خواهیم بود.
او در ادامه به دغدغههای جهانی هنرمندان ایرانی با موضوع «قدس» اشاره کرد و گفت: سه ماه قبل نمایشگاهی تحت عنوان «روز قدس» برپا کردیم که موضوع آن درباره «یوم النکبه» بود. روزی که انگلیس رسما اعلام کرد که یهودیان بازمانده از جنگ جهانی دوم مستحق جایی برای زندگی هستند و فلسطین کشوری اعلام شد که یهودیان باید در ان ساکن میشدند. سوال اینجاست که چرا فلسطین؟ فلسطین که اصلا در جنگ شرکت نکرده و بی طرف هم بوده… چرا آلمان را که مقصر این کشتار دسته جمعی است، موظف به جا دادن به یهودیها نمیکنند؟ و این که چرا هیچوقت درباره تاسیس رژیم اسرائیل از ملت عرب و فلسطینیها نظر نخواستند؟ البته بعد از ماجرای یومالنکبه شاهد واکنش شدید مردم فلسطین و جنگی بودیم که بین اسرائیل و فلسطین رخ داد که متاسفانه با حمایتهای آمریکا و انگلیس به شکست انجامید.
مدیر سابق مرکز تجسمی حوزه هنری در ادامه گفت: رژیم اسرائیل منفورترین رژیم حال حاضر دنیاست که ما در زمینه کاریکتور با مسابقاتی که برگزار کردیم متوجه این شدیم که مردم دنیا چقدر هم عقیده این موضوع هستند. ما به شکل های مختلفی تلاش داشتیم که حقانیت و مظلومیت مردم فلسطین را با کمک هنرمندان سراسر دنیا به نمایش بگذاریم که خوشبختانه به این توفیق رسیدیم.
مدیر سابق خانه کاریکاتور اظهار داشت: روز قدس متعلق به تنها ایران نیست و ما توانستهایم آن را گسترش دهیم. در حال حاضر هنرمندان مطرح دنیا به شکل جدی حامی مردم مظلوم فلسطین هستند بهطوری که حتی افراد برجسته در عرصه ورزش – مانند رونالدو- هم حمایت خود را از فلسطین اعلام کرد.
شجاعیطباطبایی در ادامه درباره اثرگذاری کاریکاتور با محوریت «روز قدس» در دنیا، به صبا گفت: در زمینه هنرهای تجسمی، کاریکاتور بیشترین نقش را در این زمینه داشته. اخیرا پوستر های تاثیرگذار خوبی هم داشتیم اما همچنان به عقیده بنده کاریکاتور موثرتر عمل کرده است. ما در روز قدس، در سطح ایران و کشور های منطقه و آمریکای لاتین شاهد اتفاقات خوبی در زمینه هنرهای تجسمی به صورت پوستر و کاریکاتور خواهیم بود.
این هنرمند اظهار داشت: از آنجا که به دلیل قرار گرفتن در ایام ماه مبارک رمضان و تعطیلی نمایشگاهها، نمایشگاه مکان مناسبی برای ارائه آثار نیست، ما امسال مردمیتر عمل کردیم و به عنوان مثال از بستر متروها برای ارائه آثار بهره بردیم و از فضاهای شهری برای ارائه پوسترهای ویژه این موضوع استفاده کردیم. همچنین این آثار در روز قدس به دست خود مردم میرسد و در سطحی وسیعتر دیده خواهد شد. این تجربهای است که سال قبل در نماز جمعه تهران به دست آوردیم. با حضور بنده و آقایان مازیار بیژنی و عباس گودرزی، کاریکاتورها در دل نمازجمعه بین نمازگزاران ارائه شد و آنجا بود که متوجه شدیم تا چه حد ظرفیت مغفول برای ارائه آثار وجود دارد.
او ادامه داد: در بین مخاطبان، نوجوانان استقبال خیلی خوبی از این آثار داشتند و حتی تمایل خود را به همکاری با ما در زمینه کاریکاتور و نقاشی بروز دادند.
There are no comments yet