به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، محسن عسکریزاده، تهیهکننده و کارگردان مستند «گلبهار» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و پویانمایی درباره آخرین وضعیت ساخت اثر گفت: فیلمبرداری این مستند در جریان است. حدود سه تا چهار جلسه از فیلمبرداری کار باقی مانده است و پس از اتمام آن به مرحله تدوین خواهد رسید.
این مستندساز درباره چالشهای تولید این اثر گفت: البته برای فیلمبرداری مستند با چالشهایی چون نبود فضای مناسب برای فیلمبرداری و بیماری و سکته یکی از مصاحبهشوندگان روبهرو شدیم که منجر به طولانی شدن زمان تولید شد. ضمن این که صاحبان امروز چاپخانه یعنی پسران آقای مدرسزاده خودشان آن را اداره نمیکنند و گلبهار بهدست کارگران اداره میشود. گویا پیش از ما گروه دیگری قصد فیلمبرداری از آنجا را داشته و کارگران در حین انجام فیلمبرداری اذیت شده بودند. از همین رو قانع کردن آنها برای دریافت اجازه فیلمبرداری کار سختی بود. من با آقای مدرسزاده زمانی که صحبت کردم صرفا اجازه یک جلسه فیلمبرداری را از ایشان گرفتم و به مرور زمان هربار یک جلسه فیلمبرداریمان را تمدید کردیم.
او درباره دلیل انتخاب چاپخانه «گلبهار» برای پرداخت و ساخت مستند گفت: اساسا در کشوری با جامعه مصرفگرا زندگی میکنیم. اما چاپخانه گلبهار از آن دست از مکانهایی بود که به چرخه و گردش اطلاعات در شهر یزد کمک میکرد. برای همین این سوژه را گزینه خوبی برای بحث و بررسی دیدم.
عسکریزاده ادامه داد: چندین سال قبل چاپخانه «گلبهار» با خرید دستگاههای چاپ آلمانی یکی از قطبهای اصلی چاپ در شهر یزد به شمار میرفت. اما با گذر زمان دوران خوب این چاپخانه به دست فراموشی سپرده شده و با مرگ صاحب اصلی آن یعنی آقای مدرسزاده، اداره چاپخانه گلبهار به وارثان ایشان رسید.باید بگویم که اینروزها بهجای توسعه صرفا از چاپخانه استفاده میشود.
او گفت: هدف من از ساخت این مستند حفظ سند تاریخی درباره سرگذشت این مستند و یادآوری روزهای خوب آن است. امید من این است که ساخت اثر تلنگری شده و تمهیدی را فراهم کند که به سبب آن میراث چاپخانه حفظ شده و در آینده به ویرانه تبدیل نشود.
فهرست عوامل این مستند عبارتند از کارگردان: محسن عسکری زاده، فیلمبردار: علی شیخعلیشاهی ،صدابردار: حسام زرنوشه، دستیار کارگردان: پوریا محسنی، مدیرتولید: مهرداد چنگیزی نژاد فرد، تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.
There are no comments yet