به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، نشست خبری برنامه «هوش یار» صبح امروز سه شنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با حضور علی عبدالعالی مدیرشبکه آموزش، الهام یاوری معاون وزیر آموزش پرورش و رئیس سازمان استعدادهای درخشان، مسعود ساکت اف تهیه کننده و علی بابایی مدیر مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد احسان و محمد غفاری مدیرگروه مهارت های تخصصی و عمومی شبکه، در سالن کنفرانس شبکه آموزش برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی عبدالعالی مدیر شبکه آموزش رسانه ملی عنوان کرد: مجموعه مدارسی زیر نظر سمپاد یا همان مدارس استعدادهای درخشان در کشور وجود دارد. البته عده ای دوست داشتند سمپاد را تبدیل به ممپاد کنند اما موفق نشدند و می توان گفت همچنان این مجموعه با اختلاف موفق ترین مجموعه منتسب در حاکمیت است که بسیاری از افراد در مراحل مختلف تحصیلی مانند المپیاد، کنکور و… از خروجیهای سمپاد بودهاند و هستند.
این مدیر ضمن بیان اینکه خانوادهها بسیار دغدغه مند هستند که فرزندان خود را از اواخر دوران ابتدایی به مدارس سمپاد بفرستند، گفت: این مقوله ایست که خودم با سه فرزندی که در منزل دارم، بر آن توجه دارم و می دانم خانواده های دیگر نیز دغدغه پررنگ و مهمی در این زمینه دارند. البته که من به عنوان پدر هرگز اصرار نمی کنم اما دوست دارم بچه هایم به خانواده سمپاد ملحق شوند.
او خاطرنشان کرد: خوشبختانه مدارس سمپاد آزمون های معتبر و استانداردی دارد و اعتبارش نیز بیشتر شده است. از زمان مرحوم اجه ای هم ثابت شد که هر کسی حتی اگر فرزند رئیس جمهور هم باشد نمی تواند به راحتی در این مجموعه تحصیل کند و باید آزمون ورودی را پشت سر بگذارد.
عبدالعالی تصریح کرد: همچنین به دنبال دستیابی به هدف غایی که همان موضوع عدالت آموزشی است، در این مجموعه اهتمام حاصل شده است. می دانیم که تمکن مالی احتمال قبول شدن را افزایش می دهد، پس به طور ناخودآگاه هرکسی که توانایی دارد از کلاس هایی که مافیاهای ابری هم برای خودش دارد، بهره ببرد شانس بیشتری دارد و یک جور تضمین برای موفقیت تحصیلی به حساب می آید و بعد از آن کمی هم از موفقیت در زندگی بهره می برد.
او در پایان یادآور شد: به همین منظور سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، رسانه ملی که به وظیفه اش عمل می کند و بنیاد احسان که در عمل اثبات کرده است که به دنبال عدالت است. برنامه ای را در ۵۲ قسمت که در مدت زمان ۵۰ دقیقه روی آنتن می رود، در اختیار شبکه آموزش گذاشته است که در آن ۵۲۰ سوال ورودی مدارس سمپاد مطرح می شود. برنامه «هوش یار» با هنرمندی و خلاقیت ساکت اف تهیه کننده آن جذابیت های کافی را دارد چرا که او فضای برنامه را از کلاس کسلکننده خارج نموده و آن را به مسابقهای جالب بدل کرده است. ما مشتری و تماشاچی داریم و این برنامه بخش خوبی از تکنیک های خوب را پوشش می دهد البته در حدی که هر دختر یا پسری ۵۲ قسمت را با دقت دنبال کند احتیاجی به کلاس های جبرانی و مافیایی نخواهد داشت. «هوش یار» هر روز ساعت ۱۷ الی ۱۸ از شبکه آموزش پخش می شود و تکرارش ساعت ۱۰ صبح روی آنتن می رود.
الهام یاوری معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان استعدادهای درخشان در ادامه این نشست اظهار کرد: تبلیغ کلاسهای جبرانی اثر روانی جدی برای بچه ها دارد. این برنامه برای پیشرفت دانش آموزان و بیش از هرچیزی اثر روانی خوب دارد ضمن اینکه فرآیند رسیدن دانش آموزان به جواب ها را می بینیم، اهداف تربیتی جدی دارد و فعالیت های گروهی، پشت کار، مدیریت بحران و توانمندی های شناختی و واکنش های مناسب را دنبال می کنیم.
او اظهار کرد: ورود به مدارس سمپاد برای همه اقشار جامعه نه تنها راه موفقیت و نشان دهنده توانمندی های فردی است. بچه های بسیار باهوشی در آزمونی موفق نمی شوند اما در آزمون بعدی بسیار موفق تر می شوند و تاکید دارم که پدر و مادران عزیز توانمندی فرزندانشان را با نتیجه یک تست یا آزمون گره نزنند و بدانند که فرزندانشان به دلایل مختلف ممکن است موفق شوند یا نشوند اما موفقیت در تلاش بچه هاست و «هوش یار» برای رشد مهارت ها طراحی شده است.
یاوری در پایان عنوان کرد: سمپاد یا آزمون آن نباید فضایی را فراهم کند که برخی دانش آموزان اضطراب پیدا کنند و اعتماد بنفسشان کم شود. برای همه بچه ها آرزوی خوب میکنم.
علی بابایی مدیرمرکز ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد احسان در ادامه گفت: عدالت آموزشی و اجتماعی را در بنیاد احسان از سال ۱۳۹۶ دنبال می کنیم. با راه اندازی پویش مشق بنیاد احسان، یک میلیون و ۵۰۰ بسته ویژه دانش آموزان کم برخوردار تهیه کردیم. همچنین به سراغ ساخت مدارس تولید رفتیم و خرداد ماه ۱۴۰۲، ۳۰ مدرسه تولید به بهرهوری می رسد. دانش آموزان در این مدارس مثلا در سیستان و بلوچستان با توجه به زیست بوم، دامداری، بحث فنی، منبت کاری، کشاورزی و… را یاد می گیرند که صرفا درس خواندن خالی نداشته باشیم. همه درک کردیم تغییر طبقه اجتماعی یکی از راههایش درس خواندن است و با دست در دست دادن می خواهیم به این مهم برسیم و در تلاشیم این خلا را پر کنیم و نمیخواهیم فردی باشد که احساس کند در آینده جایی ندارد. آموزش ۱۰۰ هزار معلم هم برای مناطق کم برخوردار درصدد داریم.
محمد غفاری مدیر گروه مهارت های تخصصی و عمومی شبکه آموزش ادامه داد: گروه تولید برنامه «هوش یار» در حوزه نوجوان کارهای شناخته شده ای دارند که میتوان از آن ها به «دیدی شو» و «به رنگ رویا» اشاره کرد. مخاطب خاص آن برنامه ها نزدیک به مخاطب «هوش یار» است و ارتباط عمیقی بین بچه ها و گروه تولید شکل می گرفت و این ارتباط را سر صحنه می دیدم و این انرژی خوب نتیجه تجربه و تیم حرفه ایست. سه مثلث بنیاد احسان، رسانه ملی و سمپاد، اعتقاد قلبی به عدالت آموزشی و اجتماعی دارند.
میعود ساکت اف تهیه کننده «هوش یار» نیز بیان کرد: این برنامه یک ماه ساخته شد و دو هدف متضاد کنار هم قرار داشت. میخواستیم آموزش داده شود و دیده شود، از آن سو بچه هایی که درگیر آزمون نیستند و استعداد ویژه ای ندارند، سرخورده نشوند. همچنین قصد داشتیم سرگرم کننده باشد و بچه به همراه خانوادهاش ببیند.
مدیر شبکه آموزش در ادامه درباره بازخوردهای «هوش یار» اذعان داشت: مرکز تحلیلهای سازمان صداوسیما به دلیل اینکه «هوش یار» از فروردین شروع شده است، هنوز به آن نقطه نرسیده که عددی بدهد اما به نسبت اینکه این برنامه تازه پخش شده از مدرسه تلویزیونی بیشتر دیده شده است. هدف این است که «هوش یار» سال های سال بتواند شرکت در آزمون های ورودی سمپاد را سهولت بخشد. فعلا این ۵۲ قسمت روتوش می شود و شاید برخی قسمت ها دوباره ضبط شوند.
تهیه کننده برنامه تصریح کرد: فالور های ما نیز بالا رفته است و تعدادی از کاربران پایان نام کاربری خود کلمه هوش را قرار دادند که خود نشانگر این است که تعدادی از معلمان سمپاد و مدارس تیزهوشان دنبال کننده ما هستند.
در ادامه یاوری درباره هم افزایی رسانه ملی با آموزش و پرورش و مدارس تیزهوشان گفت: «علمی نو» اکنون درحال پخش است و «سلام المپیاد» و «هوش یار» برنامه هایی هستند که امکان دسترسی همه بچه های کشور به آن فراهم است. بچه های متعددی را داریم در استانها که هرگز در کلاس های فوق یا آزمونی شرکت نکردند،. حتی کودکانی در دهک های پایین درآمدی هم وجود دارند که با اتکا به توان خودشان قبول شدند و به همین منظور برای ایجاد عدالت بهاین برنامه ها خوشبین هستیم و راهکارهای ایجابی را جایگزین راه های صعب کرده ایم.
او همچنین در پایان درباره پرداختن به مباحث علوم انسانی در «هوش یار» عنوان کرد: ما در سمپاد علاوه بر مدارس علوم انسانی، هنرستان هم داریم. آزمون ورودی که در سمپاد می گیریم بخش مهمی از آن وابسته به ای کیو است و البته که در آزمون هوش ما ۵ شاخه متفاوت بررسی می شود که یکی از آن ها هوش کلامی به علوم انسانی مرتبط است با سوالاتی که بیشتر متمرکز به منابع خارجی و استانداردهای بالایی هستند، به همین منظور در «هوش یار» تعدادی از سوالات هوش کلامی را مطرح می کنیم.
«هوش یار» یک مسابقه تلویزیونی است که در ۵۲ قسمت با مشارکت سمپاد (سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) و بنیاد احسان تهیه شده و هدف این برنامه در راستای شعار شبکه آموزش مبنی بر عدالت آموزشی است. این برنامه هر روز ساعت ۱۷ تا ۱۸ از شبکه آموزش پخش می شود.
There are no comments yet