به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، سالوادور دالی متولد ۱۱ مه ۱۹۰۴، نقاش و هنرمند سوررئالیست اسپانیایی اواخر دهه ۱۹۲۰ بود که دو رویداد باعث توسعه سبک هنری بالغ او شد: کشف نوشته های زیگموند فروید در مورد ناخودآگاه و آشنایی او با نقاشیهای سوررئال پاریس.
پس از اینکه دالی سبک هنری خود را پیدا کرد، سبک نقاشی او با سرعتی خارق العاده به بلوغ رسید و از سال ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۷ نقاشیهایی را تولید کرد که او را به معروفترین هنرمند سوررئالیست جهان تبدیل کردند.
او دنیای رویایی را به تصویر کشید که در آن اشیاء معمولی در کنار هم قرار میگیرند، تغییر شکل میدهند یا به شکلی عجیب و غریب و غیرمنطقی دگرگون میشوند. دالی آن اشیاء را با جزئیات دقیق و تقریباً دردناکی واقع گرایانه به تصویر می کشید و معمولاً آنها را در مناظر تاریک نور خورشید قرار می داد که یادآور سرزمین کاتالونیایی او بود.
شاید مشهورترین آن تصاویر معمایی، تداوم خاطره (۱۹۳۱) باشد، که در آن ساعتها در منظرهای وهم آور آرام قرار میگیرند…
در اواخر دهه ۱۹۳۰، دالی تحت تأثیر رافائل، نقاش دوره رنسانس، به نقاشی به سبکی آکادمیکتر روی آورد. نظرات سیاسی دوگانه او در طول ظهور فاشیسم، همکاران سوررئالیست او را از خود دور کرد و او در نهایت از گروه اخراج شد. پس از آن، او بیشتر وقت خود را صرف طراحی دکورهای تئاتر، دکوراسیون داخلی مغازه های مد روز، و جواهرات و همچنین نمایش نبوغ خود برای شیرین کاری های پر زرق و برق خود تبلیغاتی در ایالات متحده کرد، جایی که از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۵۵ در آنجا زندگی می کرد.
در بازه زمانی ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰، دالی آثار زیادی با مضامین مذهبی نقاشی کرد که با وجود دستاوردهای فنی، آن نقاشیهای بعدی به اندازه آثار قبلی هنرمند مورد توجه قرار نمی گیرند. جالبترین و آشکارترین کتاب دالی، زندگی مخفی سالوادور دالی (۱۹۴۲) است.
*شیبا هاجی
There are no comments yet