آیین ثبت ملی قصهگویی ایرانی برگزار شد
،به گزارش خبرنگار فرهنگ و کتاب صبا، آیین ثبت ملی قصهگویی ایرانی با حضور پیشکسوتان فرهنگ و هنر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صبح امروز سه شنبه ۲۳ خرداد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی گفت: خوشحالم امروز به بهانه ثبت ملی قصهگویی ایرانی دور هم جمع شدیم. ۲۴ دوره از جشنواره قصهگویی گذشته است و امسال در آستانه دوره بیست و پنجم هستیم. تداوم اجرای جشنواره، تلاش بسیاری را طلب میکرد برای همین جا دارد از برگزارکنندگان تمامی دورهها تجلیل داشته باشیم.
وی افزود: در دوره بیستوجهارم، مدیرعامل کانون دستور پیگیری ثبت قصهگویی را دادند. خوشبختانه امروز این اتفاق انجام میشود. اولین قصهای که هر فرد میشنود صدای ضربان قلب مادرش است همچنین شیرینترین قصه هر انسانی داستان تولد اوست.
فلاح با بیان اینکه، قصه پایه و اساس تمامی فرایندهای فرهنگی است، بیان کرد: اگر به هنرهایی چون سینما، تئاتر و موسیقی دقت کنید، متوجه اهمیت قصه خواهید شد. قصه هنری بیهزینه است که میراث جهانی آن، ماندگار است. درباره اهمیت قصه همین اندازه که بگویم بیش از ۲۸۰ قصه در قرآن برای تربیت انسان آورده شده است.
وی تاکید کرد: رهبری در دیداری که با مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشتند، به تعمیق جریان قصهگویی تأکید داشتند تا این امر به ترویج ایمان در میان کودکان بیانجامد. جشنواره قصهگویی با هدف دست یافتن به این خواسته برگزار میشود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری تاکید کرد؛ قصهگویی در تمامی خانوادههای ایرانی باید رواج پیدا کند. در ضمن باید سیاستی اندیشید تا بتوان به واسطه قصهگویی، در امر تولید نیز به موفقیت دست یافت.
در ادامه جلسه هادی رفیعی قصه برای حاضران در جلسه بیان کرد و سپس، علیرضا تابش مشاور معاون وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در سخنانی اظهار کرد؛ خوشحالم امروز در جمع خانواده کانون هستم. عناصر ملموسی که جنبه ملی و جهانی دارد توسط سازمان میراث فرهنگی ثبت میشود که برای نمونه به شاهنامه خوانی اشاره میکنم. اساساً فرهنگ و هنر برآمده از ذات هر ملت است. امسال لوحی که به امضای خواهد رسید که تجلیلی از قصه گویی ایرانی است.
وی افزود: تشکر می کنم از همه کسانی که به ثبت جهانی این امر کمک کردند. هنر قصه گویی در ترویج هویت ملی عنصری سازنده است برای همین امیدوارم نسل جوان ما بتواند با قصهگویی، فرهنگ ما را به نسل بعدی منتقل کند.
در بخش بعدی این مراسم از مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده و علی خانجانی نویسنده و پژوهشگر تجلیل به عمل آمد.
مصطفی رحماندوست در مراسم تجلیل خود گفت؛ ۲۵ سال پیش، این جشنواره آغاز شد و خوشحالم که تا به امروز ادامه داشته باشد. امیدوارم روزی جشنواره قصهگویی تبدیل به آکادمی قصهگویی شود.
خانجانی نیز در سخنانی کوتاه بیان کرد: خوشحالم امروز را دیدم، روزی که در آن ثبت ملی قصهگویی رخ داد. امیدوارم قصهگویی به ثبت جهانی نیز برسد. قصهگویی پشتوانه علمی و دینی دارد و خداوند در قرآن خود را به عنوان قصهگو معرفی میکند برای همین امیدوارم همانگونه که آقای رحماندوست بیان کردند در آینده قصهگویی به عنوان رشتهای دانشگاهی در آید.
در ادامه مراسم با استانهای کرمان، یزد، کرمانشاه، گیلان و خراسان رضوی ارتباط برقرار شد و در انتها فرهاد فلاح به عنوان رییس جشنواره ۲۵ قصهگویی معرفی شد.