نقی سلیمانی نویسنده در گفتگو با خبرنگار ادبیات صبا گفت: متاسفانه وضعیت نشر اصلا خوب نیست و این موضوع سبب شده نویسندگان نتوانند کار کنند. بسیاری از آثار نویسندگان چاپ نمیشود زیرا به دلیل وضعیت نامناسب نشر در حوزه ادبیات ناشران قبول نمی کنند که اثری را منتشر کنند.
این نویسنده در ادامه بیان کرد: اوایل انقلاب تیراژ کتاب ده هزار نسخه بود ولی الان به ۲۰۰ عدد رسیده است. با اینکه جمعیت نسبت به قبل خیلی زیاد شده و علاقه مندی به کتاب بیشتر شده است ولی در حوزه نشر آثار افت کردهایم که این نشانه ضعف مدیریت فرهنگی است.
وی افزود: موضوع دیگر این است که مردم فقط از بعضی کتابها استقبال می کنند و با اینکه محتوای کتابهای دیگر را نمیدانند ولی اصلا به آنها توجهی نمیکنند زیرا صدا و سیما و مجلات فرهنگی و هنری اصلا فعالیت درستی در زمینه ادبیات انجام نمیدهند در نتیجه آگاهیسازی صورت نمیگیرد.
این نویسنده در ادامه تاکید کرد: متاسفانه چون آگاهی سازی صورت نمی گیرد حتی بهترین کتابها هم منتشر شود مخاطبان مطلع نمی شوند در نتیجه بازار فروش کتاب دچار رکود میشود. همچنین مجموعه داستان به اندازه رمان طرفدار ندارد و این نشان دهنده این است که اقدامات فرهنگی و هنری در زمینه آشنایی با ادبیات انجام نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ناشران ارتباط پویا با نویسندگان ندارند و حتی در انتشارات آنها یک کارشناس وجود ندارد در صورتیکه ناشران خودشان باید به نویسنده کتاب سفارش دهند ولی فضای ادبیات به سمتی رفته که نویسنده برای انتشار کتابش باید به دنبال ناشران مختلف برود.
این نویسنده در پایان گفت: انتشارات دولتی هم چون دغدغه فرهنگ و هنر را ندارند فقط آثار محدود با موضوع های مشخص را چاپ می کنند در نتیجه نویسندگان به یک بن بست رسیده اند و ترجیح می دهند فعالیتی در حوزه ادبیات نداشته باشند که این موضوع سبب افت بیشتر این حوزه میشود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است