انقلاب اسلامی تجدید حیات شعر و هنر است | پایگاه خبری صبا
امروز ۷ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۳۵
در آیین رونمایی از پوستر بیست‌وپنجمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت عنوان شد؛

انقلاب اسلامی تجدید حیات شعر و هنر است

علی اصغر جعفری در آیین رونمایی از پوستر بیست و پنجمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت گفت: انقلاب اسلامی تجدید حیات شعر و هنر است.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادبیات صبا، آیین رونمایی از پوستر بیست‌وپنجمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت امروز ۲۹ خرداد در ستاد مرکزی راهیان نور کشور برگزار شد. در ابتدای این جلسه علی اصغر جعفری معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ و نشر و آثار دفاع مقدس گفت؛ خوشحالم در جمع فرهیختگان حضور دارم. شهید زارعی بانی این کنگره است یاد وی را گرامی می‌داریم. همچنین یاد شعرای بزرگ انقلاب؛ شهریار، سبزواری، اوستا، صفارزاده، امین پور، هراتی و… را نیز گرامی می‌داریم.

وی افزود: شعر یکی از گونه‌های با ارزش و الهام بخش است البته اگر شعر در دست نااهلان گرفتار آید صدمات آن جبران ناپذیر خواهد بود. شعر فارسی با توجه به حجمه‌هایی که همیشه پیرامون آن بوده با وجود بزرگانی چون؛ حافظ، فردوسی، سعدی و… حفظ شده اما با انقلاب اسلامی شعر به یک ساحل امن رسید در حقیقت باید گفت انقلاب اسلامی تجدید حیات شعر و هنر را رقم زد.

جعفری با بیان اینکه دفاع مقدس برای شعر فارسی ثمرات بسیاری به وجود آورد، گفت: دفاع مقدس به واسطه ظرفیت‌های بالایی که داشت توانست اتفاقات خوبی را در شعر فارسی به وجود آورد. ما هر آنچه داریم از دفاع مقدس است. این امر در کلام شاعران باید نمود داشته باشد اما در فضای کلی امروز جامعه این موضوع به درستی احساس نمی شود. برای همین مدیران فرهنگی باید با برنامه‌ریزی خود شرایطی به وجود آورند تا شعر و ادب فارسی به سمت موضوعات دفاع مقدسی و ارزشی سوق پیدا کند.

وی با بیان اینکه صدا و سیما می‌تواند اقدامات خوبی در حوزه شعر فارسی به وجود آورد، گفت: خوشبختانه امروز در صدا و سیما چهره های فاخر ادبی نظیر استاد قزوه حضور دارند اما این ظرفیت‌ها باید به شکل جدی‌تر و بیشتری نمود پیدا کند. در ضمن این کنگره نباید حالت خطی داشته باشد بلکه باید همه جانبه بوده تا شور و شوق در جامعه ایجاد کند.

جعفری در خاتمه سخنانش بیان کرد: زن ایرانی و مسلمان توانست با حفظ الگوهای اسلامی قله‌های افتخار را بپیماید. این مسئله باید در فرهنگ و ادبیات مورد توجه قرار گیرد زیرا با توجه به حجمه‌هایی که به وجود آمده چنین امری جزء الزامات است.

در ادامه جلسه عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات تاریخ و دفاع مقدس بیان کرد؛ این کنگره یادگار بزرگان ارجمندی است که الان در بین ما نیستند امیدوارم ما بتوانیم راه آن عزیزان را بپیمایم زیرا آنها در مسیر زنده نگاه داشتن یاد و آرمانهای شهدا قدم برمی داشتند.

وی تاکید کرد: ما دبیرخانه دائمی خود را در فارس داریم اما با وجود اینکه امسال نیز برای چهارمین سال پیاپی فارس میزبان این کنگره خواهد بود در دیگر استان‌ها نیز تلاش داریم این رویداد را برگزار کنیم. در ضمن استقبال از این رویداد در سال گذشته چشمگیر بود به ویژه جوانان حضوری فعال داشتند. این امر نشان می‌دهد جوانانی که انقلاب و جنگ را تجربه نکرده‌اند به این دست موضوعات علاقه مند هستند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین انصاری نژاد دبیر علمی کنگره شعر دفاع مقدس به عنوان دیگر سخنران این جلسه تاکید کرد: این کنگره مثنوی است که در برگزاری آن در مقطعی تاخیر به وجود آمد سال گذشته با رویکردی جدید جشنواره برگزار شد. برای مثال جشنواره به صورت استانی هم برگزار شد و از برگزیدگان هر استان تجلیل به عمل آمد.

وی تاکید کرد: در سال گذشته دو بخش به کنگره اضافه شد. ابتدا ایران قوی و سپس شهدای شاهچراغ. امسال نیز دو محور نو به جشنواره اضافه می‌شود. شهدای روحانی و شهدای مدافع امنیت. لازم به ذکر است در هر محور کنگره دو داور داریم. برای همین با توجه به اینکه کنگره، ۱۰ محور دارد ۲۰ داور در این رویداد کار خود را انجام خواهند داد.

وی در خاتمه سخنانش تاکید کرد: برای سال‌های بعد پیشنهاد می‌کنم بخش نماهنگ را هم داشته باشیم. همچنین باید فیلم شعرخوانی شاعران را هم به صورت جدی مدنظر قرار دهیم. در خاتمه باید بگویم برگزاری این کنگره نباید تنها به استان‌ها خلاصه شود بلکه باید شهرستانها نیز محفلی برای برگزاری این رویداد باشد.

 

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است