چرا از رابطه نسل جدید با ساز عود می‌ترسم؟ | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۰۳:۰۳
مجید ناظم پور در گفتگو با صبا پاسخ داد؛

چرا از رابطه نسل جدید با ساز عود می‌ترسم؟

مجید ناظم‌پور گفت: من همیشه ترسی درباره استفاده نسل جدید از ساز عود دارم، زیرا جوانان بیشتر ساز عود را به شیوه عربی و ترکی می‌زنند و علاقه‌مند به نواختن این ساز به شیوه ایرانی نیستند، در صورتیکه کپی کردن از کشور‌های دیگر اشتباه و نادرست است.

مجید ناظم پور نوازنده و آهنگساز در گفتگو با خبرنگار موسیقی صبا گفت: حدود دو سال پیش از من دعوت شد تا به عنوان مدیر فنی مرکز عود قطر با این مرکز همکاری کنم که، چون مدیریت خانه عود ایران را بر عهده دارم برای پژوهش بیشتر این همکاری را قبول کردم و در این مدت فعالیت‌های مختلفی از جمله کنسرت‌های پژوهشی، آموزش، آرشیو انواع ساز عود و… را انجام دادیم.

این نوازنده ساز عود در ادامه بیان کرد: این کار‌های پژوهشی فرصت خوبی فراهم می‌کند تا به پیشرفت این ساز بیشتر کمک کنیم و واقعا از کار‌های پژوهشی حمایت کنند در نتیجه این اقدامات به رشد ساز عود کمک بسیاری کرده است.

وی درباره آموزش ساز عود تاکید کرد: من تا به امروز چندین کتاب درباره مهارت‌های عودنوازی نوشتم که این کتاب‌ها خلاصه‌ای از تجربه‌ها و پژوهش‌های من درباره ساز عود است و من این کتاب‌ها را منطبق با موسیقی ایرانی نوشتم که با توجه به استقبال هنرجویان از این کتاب‌ها متوجه شدم نوجوانان و جوانان بیشتر به سمت ساز عود گرایش پیدا کرده‌اند و دوست دارند این ساز را یاد بگیرند.

این آهنگساز خاطرنشان کرد: من همیشه ترسی درباره ساز عود دارم، زیرا جوانان بیشتر ساز عود را به شیوه عربی و ترکی می‌زنند و علاقه‌مند به نواختن این ساز به شیوه ایرانی نیستند، در صورتیکه کپی کردن از کشور‌های دیگر اشتباه و نادرست است، در نتیجه امیدوارم عود جایگاه خود را در جامعه ایرانی پیدا کند تا به نتیجه دلخواه برسیم.

وی افزود: از طرف دیگر تنگ نظری‌هایی از طرف نسل‌های قبل این ساز وجود دارد و متاسفانه نمی‌توانند تعصبات بی مورد خود را کنار بگذارند و تلاش می‌کنند این تعصبات را به نسل بعد منتقل کنند در صورتیکه اطلاعات آن‌ها نسبت به این ساز ناقص است و فقط می‌خواهند به زور این موارد بی پایه و اساس را به نسل جوان و علاقه‌مندان این ساز منتقل کنند.

این هنرمند عنوان کرد: درست است که حقیقت روزی آشکار می‌شود، ولی اگر یک نوازنده اطلاعات اشتباه و نادرستی را به هنرجویان منتقل کند چند سال وقت آن هنرجویان تلف می‌شود. ساز عود یک ساز جهانی است و همه دنیا این ساز را می‌شناسند و زمانیکه در ایران فراموش شده بود کشور‌های دیگر روی این ساز کار کردند و ما باید از تجربه جهانی برای نوازندگی این ساز استفاده کنیم و آن را به شکل ایرانی بنوازیم.

وی در پایان گفت: این ساز استاندارد جهانی دارد و نمی‌توانیم و نباید این موضوع را فراموش کنیم و به خاطر یک سری تعصبات بگوییم آن طوری که ما می‌نوازیم درست است، پس باید براساس اصول جهانی پیش رویم.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها