ناجی بودن یا نبودن؟ مساله این نیست | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۵:۵۳
تهیه‌کننده مسابقه بزرگ «قهرمان»:

ناجی بودن یا نبودن؟ مساله این نیست

محمدحسین سعادتی گفت: «قهرمان» می‌تواند برای جذب مخاطب به تلویزیون کمک کند و زمزمه‌هایی در این باره وجود داشته است به همین دلیل برخی رسانه‌ها سعی کرده‌اند خلافش را ثابت کنند! این موضوعات برای ما اصلا اهمیتی ندارند و ما با قدرت کار خود را ادامه خواهیم داد.


به گزارش صبا، مسابقه بزرگ «قهرمان» این روزها مسابقات فینال خود را پشت سر می‌گذارد تا قهرمان فصل نخست را به مخاطبان و علاقه‌مندان ورزش معرفی کند. این برنامه از ابتدای سال ۱۴۰۲ روی آنتن شبکه سه سیما رفت و با استقبال مخاطبان همراه شد. ایمان قیاسی و یوسف تیموری مجری‌گری این برنامه را برعهده دارند.
مسابقه «قهرمان» که چهار روز در هفته مهمان خانه‌های ماست توسط محمد پیوندی کارگردانی و محمدحسین سعادتی تهیه شده است، حال در این مصاحبه با محمدحسین سعادتی می‌خواهیم درباره شیوه شکل‌گیری و پیدایش استعدادهای «قهرمان» صحبت کنیم.

*مسابقه «قهرمان» نمونه‌های خارجی زیادی دارد و به‌نوعی برگرفته از آن‌هاست، ایده تولید آن در ایران چگونه به وجود آمد؟
-بله درست است؛ این برنامه نمونه‌های خارجی زیادی دارد و هر سال در ۳۲ کشور دنیا تولید و پخش می‌شود. البته باید گفت که ایده اصلی آن توسط کشور ژاپن با برنامه‌ای به نام «ساسوکه» به وجود آمد. پس از ژاپن، کشور آمریکا از روی آن الگوبرداری و برنامه «امریکن نینجا» را تولید کرد که مشهورترین نمونه ساخته شده این برنامه در جهان است، پس از امریکا کشورهای انگلیس، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و… تولید آن را آغاز کردند تا ورزشکاران با عبور از موانع سخت با آمادگی جسمانی بالا به رقابت با یکدیگر بپردازند.
ابتدا و حدود ۲ سال پیش قرار بود که «قهرمان» را با حمایت شرکتی در جزیره کیش بسازیم، اما پس از برگزاری جلسه‌ای، به دلیل متعهد نبودن شرکت ذکر شده، از این کار صرف نظر کردیم به همین دلیل به دنبال اسپانسر دیگری بودیم که درنهایت با سازمان صداوسیما و پخش در شبکه سه سیما به توافق رسیدیم.

*تاکنون شاهد الگوبرداری‌های بسیاری از نمونه‌های موفق خارجی بوده‌ایم که بعضی موفق و بعضی دیگر ناموفق بوده‌اند، مردم چگونه از «قهرمان» استقبال کرده‌اند؟
-همانطور که گفتید، میزان موفقیت الگوبرداری از نمونه‌های موفق خارجی در ایران متفاوت بوده است چراکه بعضی از برنامه‌ها به دلیل آداب و رسوم و نوع سبک زندگی مردم، در بعضی مناطق جواب می‌دهند و در بعضی دیگر از مناطق جواب نمی‌دهند. برنامه‌هایی وجود دارند که به فرهنگ ما نزدیک‌تر هستند، مردم می‌توانند آن را بپذیرند و برای‌شان جذابیت داشته باشد ولی بعضی دیگر از برنامه‌ها اینگونه نیستند، پیش از ساخت «قهرمان» این برنامه‌ها را بررسی کردیم و بعد از بررسی آن‌ها به این نتیجه رسیدیم که «امریکن نینجا» می‌تواند با فرهنگ ما سازگار باشد و برای مردم ایران جذابیت داشته باشد به همین دلیل سعی کردیم این برنامه را به بهترین نحو ایرانیزه و تولید کنیم.

*شرکت‌کنندگان زیادی در این برنامه به رقابت با یکدیگر پرداختند، چه تعداد ورزشکار در «قهرمان» به رقابت پرداختند و روند انتخاب شرکت‌کنندگان چگونه بود؟ شرکت‌کنندگان با چه معیاری توانستند وارد مرحله بعد شوند؟
-انتخاب شرکت‌کنندگان این برنامه به‌صورت گزینشی انجام شد؛ با مراجعه به وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌های مرتبت، افرادی که دارای توان‌مندی‌های مورد نظر بودند را سوژه‌یابی کردیم و از میان ۲ هزار و ۸۰۰ نفر به مصاحبه پرداختیم، افرادی که از پس مصاحبه برآمدند و تایید شدند به راستی‌آزمایی راه یافتند، در این مرحله ۲۶۰ نفر قبول و وارد دور مقدماتی مسابقات اصلی شدند.
۲۶۰ نفر در مرحله مقدماتی در ۲۱ قسمت با یکدیگر رقابت کردند و ۸۰ نفر از آن‌ها از پس مسابقات برآمدند و وارد مرحله نیمه‌نهایی ۱۰ قسمته شدند، این روزها نیز شاهد برگزاری مسابقات فینال یا نهایی هستیم که در ۱۰ قسمت پخش می‌شود.
زمان و موانعی در این برنامه وجود دارند که حرف اصلی را می‌زنند، هر کسی که در زمان کم‌تر بتواند موانع بیشتری را پشت سر بگذارد، نشان‌دهنده توانمندی بیشتر اوست و می‌تواند در مراحل مختلف مسابقه موفق ظاهر شود و درنهایت «قهرمان» شود.

*در مسابقات فینال، ۱۰ فینالیست به همراه گروهی وارد رقابت با یکدیگر می‌شوند، این افراد چگونه توانستند هم‌گروه‌های خود را انتخاب کنند و این روند چگونه انجام شد؟
-مرحله نهایی یا فینال، مرحله‌ای حذفی است و در هر ۲ قسمت، ۲ گروه با یکدیگر رقابت می‌کنند و یکی از آن‌ها حذف می‌شود. هر گروه یک کاپیتان و سه زیرمجموعه دارد که فینالیست در نقش کاپیتان قرار می‌گیرد. در قسمت اول هم‌گروهی‌های کاپیتان با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و گروهی که برنده شد در قسمت دوم با کاپیتان رقابت‌شان را از سر می‌گیرند و این روند تا انتخاب «قهرمان» نهایی ادامه دارد. هم‌گروهی‌های کاپیتان به‌وسیله رنکینگ نیمه‌نهایی انتخاب شد؛ این رنکینگ براساس مدت زمان، زدن زنگ پیش رفته است.اجازه ورود هم‌گروهی‌ها از خارج از مسابقه داده نشد چراکه احتمال ارتباطات هر کدام از شرکت‌کنندگان با افراد قوی‌تر می‌توانست بر روند مسابقه تاثیرگذار باشد به همین دلیل یارکشی فینالیست‌ها را به شرکت‌کنندگان سابق برنامه محدود کردیم، مسابقه تیم‌ها با یکدیگر نیز به وسیله قرعه‌کشی انجام شد.

*در برنامه شاهد حضور ورزشکاران با رده سنی متفاوتی بودیم، این مساله که شاهد حضور ورزشکاران نوجوان، جوان و حتی میانسال در تلویزیون باشیم، بسیار خوشایند است و می‌تواند بر روحیه مخاطبان و علاقه‌مندان تاثیر بگذارد، نظر شما در این باره چیست؟
-جای خوشحالی دارد که جوانان و نوجوانان زیادی به برنامه ما علاقه‌مند شدند حتی افرادی که در بازه سنی ۴۰، ۵۰ سال هستند، دوست داشتند که در برنامه شرکت و برای فصل بعد خودشان را آماده کنند. هدف «قهرمان» نیز همین بوده است که جوانان و نوجوانان زیادی را با ورزش درگیر و یک موج ورزشی در جامعه ایجاد کنیم، خوشبختانه افراد زیادی دوست دارند در برنامه شرکت کنند که در فصل‌های آینده میسر خواهد شد.
باید تاکید کنم، کسانی که به باشگاه بدنسازی می‌روند و سعی می‌کنند به ‌وسیله خوردن پودرها و تزریقات، بدن خود را بسازند، نمی‌توانند در برنامه ما شرکت کنند بلکه شاهد حضور افرادی هستیم که کاملا طبیعی و سالم ورزش کرده‌اند.

*در «قهرمان» کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین شرکت‌کننده چند سال سن دارند؟
-جوان‌ترین شرکت‌کننده ما ۱۶ سال و بزرگ‌ترین آن‌ها ۶۰ سال سن داشتند و که باتوجه به رقابت‌ها و حذف بسیاری از شرکت‌کنندگان، این آمار در فینال به ۱۷ و ۳۰ سال تغییر کرد.

*پیش از پخش «قهرمان» شاهد پخش برنامه «عصر جدید» بودیم که باعث می‌شود بسیاری «قهرمان» را جایگزین «عصر جدید» یا ادامه‌دهنده آن بدانند؛ نظر شما در این باره چیست؟
-«قهرمان» ربطی به برنامه «عصر جدید» ندارد؛ محتوای برنامه ما ورزشی است و در آن از طنز و کمدی بهره گرفته‌ایم، همچنین رگه‌هایی از درام و خانواده را می‌توان در آن یافت اما «عصر جدید» یک برنامه‌ استعدادیابی بود که مردم از سراسر ایران برای شرکت در آن حاضر می‌شدند و استعدادهای‌شان در هر زمینه‌ای را به نمایش درمی‌آوردند.
اصل برنامه «قهرمان» حول محور ورزش می‌چرخد به همین دلیل شباهتی میان این ۲ برنامه نمی‌بینم جز اینکه «قهرمان» همچون «عصر جدید» بیگ پروداکشن است و این مساله می‌تواند موجب شباهت شود. البته باید گفت که ما در «قهرمان» از «عصر جدید» کمک‌هایی گرفتیم مثلا ایمان قیاسی که مجری دوم «عصر جدید» بود را به‌عنوان مجری اصلی برنامه «قهرمان» انتخاب کردیم که در طول برنامه خوب عمل کرده است. همچنین عوامل موثر دیگری را که در موفقیت «عصر جدید» تاثیرگذار بودند، در میان عوامل استفاده کرده‌ایم. به نظر من دلیل مطرح شدن چنین صحبتی این بود که «قهرمان» هنوز پخش نشده و کسی آن را ندیده بود.

*یعنی مجری‌گری ایمان قیاسی در «قهرمان» به دلیل حضورش در «عصر جدید» بود یا توانمندی‌های دیگری هم داشت؟
-ایمان قیاسی در طول ۲۰ سالی که در کنار احسان علیخانی حضور داشت، چیزهای زیادی یاد گرفت، او تا وقتی که در «عصر جدید» حضور داشت به دلیل محدودیت‌هایی مثل مجری دوم بودن و حضورش در پشت صحنه، نتوانست به خوبی توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارد اما الان که به‌عنوان مجری اصلی در «قهرمان» حضور دارد، توانمندی‌هایش قابل مشاهده است.
مساله دوم در انتخاب او، پارادوکس شخصیتی ایمان قیاسی و یوسف تیموری بود؛ برای اینکه مخاطبان «قهرمان» همه اقشار کشور باشند، چند مساله را در سلیقه مخاطب عام آنالیز کردیم؛ اولین مساله بحث کمدی و سرگرم‌کننده بودن، برنامه بود به همین دلیل تصمیم گرفتیم که یکی از مجری‌های‌مان طنزکار باشد و بتواند لحظات شیرین خنده‌داری را برای خانواده‌ها رقم بزند، چند گزینه داشتیم که بهترین آن‌ها یوسف تیموری بود که بلاخره توانستیم با او به توافق برسیم. در قدم بعد به دنبال شخصیت مکمل یوسف تیموری بودیم که چند گزینه داشتیم و درنهایت با ایمان قیاسی به توافق رسیدیم که کاراکتر جدی‌تری دارد و با یوسف تیموری در تضاد است.

*پس می‌توان به این نتیجه رسید که مجری‌گری یوسف تیموری و ایمان قیاسی دارای فیلمنامه و حرکات آن‌ها از پیش تعریف شده است؟
-بله، ما برای هر کدام از مجری‌ها ایده‌پردازی و شخصیت‌پردازی کردیم یعنی هر شخصیت چارچوب مخصوص به خود را دارد و می‌داند که در کدام مسیر پیش روند تا برنامه مراحل خود را پشت سر بگذارد.


*پس «قهرمان» در فصل نخست به پایان نمی‌رسد و در آینده شاهد فصل‌های بعدی خواهیم بود؟

-قطعا این برنامه پتانسیل این را دارد که هر سال برگزار شود و هر سال بهتر از سال قبل باشد. شرکت‌کنندگانی در برنامه حاضر می‌شوند که مورد علاقه مردم قرار می‌گیرند و پس از به پایان رسیدن برنامه فرصت استراحت دارند و با شرکت در فصل دوم مسابقه، طرفداران‌شان را به‌عنوان مخاطب با ما همراه می‌کنند یعنی کسی که قهرمان می‌شود، می‌تواند در فصل بعد نیز حضور داشته باشد تا مردم شاهد دفاع او از عنوان قهرمانی‌اش باشند یا نفرات دوم و سوم می‌توانند برای رسیدن به قهرمانی وارد میدان شوند و با ورزشکاران جدید رقابت کنند، به‌نوعی مخاطب شاهد ترکیبات جدیدی می‌شود که با جلو رفتنش پخته و پخته‌تر می‌شود.

*این روزها شاهد پخش اینگونه برنامه‌ها از سوی شبکه نمایش خانگی هستیم؛ چه چیزی باعث شد که شما پخش «قهرمان» را برعهده تلویزیون بگذارید؟
-ویژگی متمایز برنامه «قهرمان» نسبت به دیگر برنامه‌ها این است که مردم را به ورزش سوق می‌دهد و در این امر جریان‌ساز است، برای اینکه این جریان‌سازی ایجاد و مردم به ورزش علاقه‌مند شوند، تصمیم گرفتیم که پخش آن را برعهده تلویزیون بگذاریم.
باید قبول کرد که تلویزیون نسبت به پلتفرم‌های نمایش خانگی بازخورد بیشتری دارد و در مقیاس کلی، بسیار بیشتر دیده می‌شود به همین دلیل تصمیم گرفتیم این برنامه در تلویزیون پخش شود تا بتوانیم مخاطب بیشتری را با خود همراه کنیم.

*به‌عنوان سوال آخر؛ برخی از رسانه‌ها مدعای این بودند که «قهرمان» ناجی صداوسیما نیست، نظر شما در این باره چیست؟ فکر می‌کنید قهرمان تا چه حد توانسته است موفق باشد؟
-وقتی می‌گویند «قهرمان» ناجی صداوسیما نیست می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که زمزمه‌هایی از ناجی بودن آن در میان رسانه‌ها وجود داشته است و یک رسانه دیگر تلاش داشته تا این ادعا را باطل کند برای مثال وقت‌هایی که زمزمه‌هایی از گرانی بنزین در جامعه می‌پیچد، رسانه‌ها تیتر می‌زنند که خبری از گرانی بنزین نیست. می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که «قهرمان» می‌تواند برای جذب مخاطب به تلویزیون کمک کند و زمزمه‌هایی در این باره وجود داشته است به همین دلیل برخی رسانه‌ها سعی کرده‌اند خلافش را ثابت کنند. این موضوعات برای ما اصلا اهمیتی ندارند و ما با قدرت کار خود را ادامه خواهیم داد.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۸/۰۷۵/۴۶۸/۴۰۰
  • تمساح خونی
    168/280/427/250
  • زودپز
    ۱۵۸/۴۰۱/۱۱۷/۰۰۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۵۲/۶۸۶/۲۸۹/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۳/۹۹۲/۷۷۷/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۱/۳۷۲/۹۰۸/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۳/۵۵۶/۱۷۳/۰۰۰
  • استاد
    ۸۸۸/۵۲۵/۰۰۰
  • آنها مرا دوست داشتند
    ۲۸۶/۴۵۲/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۲۴۳/۱۴۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۱۴۲/۷۲۵/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۱۸/۹۳۵/۰۰۰