اکبر ذابح، کارگردان نمایش عروسکی «آذربایجان آیین لری» در گفتوگو با خبرنگار تئاتر صبا با اشاره به فراموشی آیینهای دیرینه مردم آذربایجان گفت: داستان نمایش عروسکی «آذربایجان آیین لری» درباره آیینهای سنتی آذربایجان است که ما این آیینها را به صورت عروسکی در آوردیم چراکه امروزه آیینها سنتی که در آذربایجان برگزار میشد، رو به فراموشی است و نیاز است که احیا شده و به نسل جدید کودکان و نوجوانان آموزش داده شود.
وی ادامه داد: انتخاب این نمایشنامه نه تنها برای احیای آیینهای سنتی آذربایجان بلکه با هدف آشنایی دیگر مردم کشور با رسم و رسومات آذربایجان، در نظر گرفته شده است.
ذابح با اشاره به تکنیک استفاده شده در نمایش عروسکی «آذربایجان آیین لری» گفت: عروسکها دستکشی هستند که از داخل جعبه بیرون آمده و خود را معرفی میکنند که در کنار عروسکها گروه موسیقی را نیز خواهیم داشت که موسیقی سنتی آذربایجان را خواهند نواخت.
وی درارتباط با یکی از این آیینها گفت: یکی از آیینهایی که در این نمایش به آن پرداخته شده است، آیین «چومچه خاتون» با «باران خواهی» است که این آیین زمانی که شهر در خشکسالی باشد برگزار خواهد شد. در آیین «چومچه خاتون» عدهای از کودکان به همراه سیده خانمی به بالاترین نقطه شهر رفته و برای بارش باران، دعا میخوانند، پس از آن از مردم مواد خوراکی گرفته و آش مخصوصی پخته و بین مردم پخش خواهند کرد. آیین «چومچه خاتون» چندین سال است که از یاد رفته و ما قصد داریم در نمایش عروسکی «آذربایجان آیین لری» این آیین را به یاد آوریم.
ذابح با توجه به اهمیت برگزاری «جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک» گفت: برگزاری چنین جشنوارههایی بسیار در معرفی هنر، آیین و آرای و رسوم شهرهای کشور تاثیرگذار است و امیدواریم که مسئولین برگزاری اهمیت بیشتری را برای گروههای نمایشی شهرستانها قائل باشند.
این هنرمند مجرب اهل مرند افزود: اگر در برگزاری چنین جشنوارههایی سعی بر این باشد که نسل جدید و کودکان مخاطب هدف باشند، قطعا تاثیرات مثبتی را خواهیم دید. نمایش عروسکی «آذربایجان آیین لری» با توجه به اینکه نسل جدید را هدف قرار داده است در این زمینه موفق بوده و با درخواست بیشتر با نمایش عروسکی دیده میشود و از آموزش و پرورش شهرستان نیز درخواست شده است که نمایش را در مدارس استان به اجرا درآوریم.
There are no comments yet