به گزارش خبرنگار فرهنگ و صنایع دستی صبا، نام ایران از گذشته تا به امروز با صنایع دستی و هنرهای سنتی گره خورده است. مسگری یکی از صنایع دستی کهن کشورمان است. در واقع به گمان اکثر کارشناسان و صاحبنظران مس اولین فلزی بود که انسان کشف کرد و اولین فلزکاران ایرانی بودهاند.
یکی از مسگران معاصر شهر اصفهان و کشورمان است. او در سال ۱۳۳۴متولد شده و در سال ۱۳۴۳یعنی زمانی که در کلاس ششم تحصیل میکرد، به خاطر پدر و پدربزرگش به بازار مسگران شهر اصفهان رفت و در آنجا مشغول به کار شد.
در واقع احمد سطوت شغل اجدادی خودش را ادامه داد و امروزه همچنان مشغول مسگری است یعنی حدودا ۵۸ سال است که چکش میزند.
ما پای صحبتهای او نشستیم تا ببینیم که تاریخ معاصر مسگری از زبانش چگونه روایت میشود.
احمد سطوت گفت: من شغل مسگری را دوست دارم. این شغل تولیدی است و افتخار میکنم که شغلام یک شغل تولیدی است.
وی افزود: رهبر انقلاب فرمودند باید تولید ملی را افزایش بدهیم و من تلاش میکنم تا جایی که میتوانم تولیداتم را افزایش بدهم.
این هنرمند مسگر بیان کرد: هماکنون مسگری سنتی آنچنان که شاید و باید رونق ندارد، زیرا قیمت مس در سال گذشته خیلی افزایش پیدا کرد و خریدارانش کم شدند.
سطوت گفت: من همواره تلاش کردهام کاری کنم که هنر مسگری روی زمین نماند و ترویج پیدا کند، اما امروزه کسی برای سازندگی در عرصه مسگری مشغول نمیشود، زیرا مسگری در طولانیمدت شنوایی انسان را مختل میکند و نسل جوان نمیخواهند که با اشتعال به بدن خودشان آسیب بزنند.
وی ادامه داد: امروزه اکثر ظرفهای مسی موجود در بازار با ماشین ساخته میشوند. درخواست من از مسئولان این است که جلوی تولید محصولات مسی ماشینی را بگیرند البته پاسخ دادن به این درخواست غیر ممکن است، زیرا الان تعداد افرادی که ظروف مسی را با استفاده از ماشین و پرس انجام میدهند، ۱۰۰برابر بیشتر از مسگرانی است که با چکش زدن بر تن سرد و بیروح فلز محصول تولید میکنند.
این هنرمند مسگر گفت: هماکنون مسگران سنتی همچنان خریدار دارد، اما سازنده کم است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است