این کارگردان در گفت و گو با خبرنگار سینمایی صبا، گفت: در این مناسک، جمعیتی میلیونی با پای پیاده با هم همراه میشوند تا بتوانند به زیارت معشوق برسند. این اتفاق به ذات زیباست برای همین اگر بتوان از آن در ساخت آثار نمایشی بهره برد اتفاق بسیار خوبی رخ خواهد داد.
وی افزود: فیلم یا سریالسازی در حوزه راهپیمایی اربعین نیاز نیست که حتما فرمی دینی و مذهبی داشته باشد چون اگر بخواهیم این دست موضوعات را به یک سبک و گونه خلاصه کنیم در حقیقت به آن ظلم کردهایم. باور شخصی من این است موضوعات اینچنینی میتواند در ژانرهای گوناگون مورد توجه قرار گیرند. برای مثال در ژانر کودک میشود اتفاقات بسیار خوبی را در این رابطه رقم زد چون بسیاری از خانوادههای زائر با خود کودک به همراه دارند؛ کودکانی که هر یک از آنها برای خود قصهای دارد.
این فیلمساز تصریح کرد: ساخت فیلم و سریال اربعینی میتواند به صورت مشترک با دیگر کشورها تولید شود. اما سوال اینجاست چرا تا به امروز اقدامی در خور توجه در این رابطه صورت نگرفته است . برای مثال چرا فیلم یا سریالی با همکاری کشور عراق ساخته نشده است. نکته دیگری که در این رابطه بیانش را ضروری میدانم کارکرد این دست موضوعات است. فیلمها و سریالهایی که عاشورا را در نظر دارند قادرند عاملی در جهت وحدت جهان اسلام باشند. این عمل در شرایط فعلی که برخی سعی دارند چهره اسلام را مخدوش کنند بسیار اهمیت دارد.
بهمنی با بیان اینکه بدخواهان اسلام در ماههای اخیر هجمه گستردهای را علیه مسلمانان و قرآن بر پا کردهاند، بیان کرد: در برخی کشورهای اروپایی به بهانه آزادی بیان هجمهای غیر انسانی نسبت به اسلام صورت میگیرد. این اقدام قلب مسلمانان دنیا را به درد آورده است برای همین راهپیمایی اربعین اقدامی در جهت تسکین این درد است چون وقتی جمعیتی میلیونی به عشق وصال امام حسین (ع) پای پیاده راهپیمایی میکند به جهانیان نشان داه میشود دشمنی آنها ثمری نداشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: موضوع حائز اهمیت در این بحث این است که فیلم و سریالی که در این رابطه تولید میشود نباید نگاهی سطحی به موضوع داشته باشد، چون این مسئله مشکلی جدی در این رابطه است که عموما به کارهایی که موضوعاتی ارزشی دارند، صدمه میزند. توصیه من این است در این رابطه به واقعگرایی روی بیاوریم چون نیازی نیست در این رابطه اغراقی صورت گیرد زیرا اصل موضوع به اندازهای زیباست که نیاز به بزرگنمایی نیست.
کارگردان فیلم «آن مرد آمد» مستندسازی درباره راهپیمایی اربعین را چنین توصیف کرد: به نظرم، مستندسازان تا وقتی که سوژه خوبی درباره اربعین ندارند، بهتر است دست به تولید نزنند و سراغ ساخت آثار تکراری نروند؛ چون این اتفاق، به منزله هدر رفتن امکانات، وقت و انرژی آن هاست درضمن به نوعی با کارهای سطحی نگاه مخاطب را به این دست موضوعات با خدشه مواجه میشود. درباره رایجترین آسیب مستندهایی اربعین هم باید بگویم عموم کارها شکل خبری داشته و کار پژوهشی لازم پیرامون آن انجام نشده است.
بهمنی در پایان گفت: رسانههای خبری غربی همیشه تلاش کردهاند راهپیمایی اربعین را نادیده بگیرند چون میدانند اگر به آن بپردازند مردم در غرب هم به سمت آن کشیده خواهند شد. در چنین شرایطی ضروری است ایران به عنوان پرچمدار شیعه در دنیا با برنامهسازی رسانهای دنیا را با داشتههای این عرصه بیشتر آشنا کنند.
There are no comments yet