به گزارش صبا و به نقل از ایران تئاتر، دومین نشست شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی با حضور کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی، احمد جولایی دبیر بیستویکمین جشنواره آیینی سنتی، غلامرضا نعمتی معاون اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی و سه نفر از اعضای شورای سیاستگذاری این رویداد هنری با محوریت پیشبرد اهداف جشنواره با تمرکز بر ارائه گزارشی از شرایط کنونی و پیشرفت امور اجرایی در استانهای میزبان برگزار شد.
مدیرکل هنرهای نمایشی در ابتدای این نشست ضمن بیان پارهای از انتظارات همکاری بهخصوص از نهادها و مجامع همسو، از هماهنگیهایی که با صداوسیمای مراکز استانهای محل برگزاری جشنواره به منظور پوششدهی اخبار انجام شده است، خبر داد.
علی منتظری، عضو شورای سیاستگذاری بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی در این نشست بر لزوم گستردهتر شدن اطلاعرسانی، پوشش خبری و همراهی بدنه جامعه هنری با جشنواره و استفاده بیشتر از ظرفیتهای موجود تاکید کرد.
او گفت: حضور عدهای میتواند به عنوان مایه اعتبار باشد، سعی در جذب حداکثری داشته باشید، چه در حوزه مخاطب، و چه در حوزه همکاران و شرکتکنندگان. استقبال استانداران و مدیرانکل ادارات فرهنگ بعضی از استانها، برای برگزاری جشنواره خیلی ارزشمند است و این سرمایه اجتماعی باید حفظ شود.
هوشنگ جاوید از دیگر اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره نیز پیشنهادهایی برای استفاده از برنامه زنده تلویزیونی و حضور هنرمندان و مسئولان برگزاری جشنواره در شبکههای تلویزیونی ارائه کرد.
او بیان کرد: در صورت امکان برای رشد و تعالی هنرهای فردی، خصوصا نقالی که ریشه در سنت و آیین ایرانی دارد و در حال حاضر از کیفیت مطلوب برخوردار نیست، تعدادی ورکشاپ و کلاس آموزشی دایر شود.
احمد جولایی دبیر بیست و یکمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی شعار این دوره از جشنواره را «آیین، سنت، سرمایه ملی» عنوان کرد و گزارشی از تعداد استانهای متقاضی برگزاری جشنواره ارائه داد.
جولایی تعداد استانهای میزبان را پنج استان اعلام کرد و توضیح داد: پنج استان با پراکندگی جغرافیایی در کل کشور میزبان جشنواره امسال خواهند بود. «هنرهای فردی، بازیهای نمایشی نقالی و کار آواها» در استان چهار محال و بختیاری، «نمایش عروسکی و دانشجویی» در خراسان شمالی، «نمایش صحنهای ویژه و آزاد» در استان گلستان، «تعزیه خوانی» در استان مرکزی و متمرکز در شهرستان تفرش و همچنین «سمینار علمی و بخش مسابقات نمایشنامهنویسی» در تهران برگزار خواهد شد.
او خاطرنشان کرد: اولین حرکت جشنواره در قالب رادیوتئاتر خواهد بود که با همکاری مشترک رادیونمایش با مدیریت محسن سوهانی و دبیری علی بهرامی با تنظیم تفاهمنامه فیمابین از اول تا پنجم مهر همه روزه در مجموعه تئاتر شهر اجرا خواهد شد. همچنین، برپایی نمایشگاهی از صنایع و حرفههایی که وابستگی به امر نمایش دارند، از اول تا هفتم مهر در تهران برنامهریزی شده است.
دبیر بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی با بیان اینکه گلستان استان میزبان اختتامیه است، از همکاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در برگزاری بخشهایی از جشنواره خبر داد.
او در بخش دیگری از سخنانش درباره اقدامات بخش بینالملل و تقاضای حضور ۲۲ کشور برای شرکت در جشنواره و همچنین میزبانی از ۱۰۱۰ هنرمند در این رویداد گفت.
حسن قنادیان از دیگر اعضای شورای سیاستگذاری نیز تلاش برای تولید ویژهبرنامههایی برای نشان دادن و معرفی هر چه بیشتر و بهتر جشنواره در شبکههای داخلی و برونمرزی صداوسیما گفت.
او دعوت از هنرمندان، مسئولان و مدیران ارشد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا دیگر ردههای مدیریتی را بسیار مهم و تاثیرگذار دانست.
قبادیان درخواست کرد که در فرصت باقیمانده تا زمان برگزاری جشنواره حتما ملاقاتی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تنظیم شود تا موارد ذکرشده در حضور وزیر بررسی و ریلگذاری شود.
بیستویکمین جشنواره نمایشهای آیینی سنتی مهرماه ۱۴۰۲ با دبیری احمد جولایی برگزار میشود.
There are no comments yet