به گزارش صبا، خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال ۱۳۹۰ در ساختمان کنونی راهاندازی شد. در تاسیس این مجموعه جمعی از اساتید علوم انسانی دانشگاههای تهران پیشقدم شدند و ساختمان خانه هم بر اساس درخواست آنها از شهرداری و توسط شهردار وقت، محمدباقر قالیباف و طی قراردادی مشخص در اختیار خانه اندیشمندان قرار گرفت. همچنین مجوزهای لازم برای فعالیت نیز از وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم و فناوری گرفته شد و خانه اندیشمندان به عنوان موسسهای فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد.
چندی پیش خبرهای منتشر شد که شهرداری تهران به خانه اندیشمندان رفتهاند و قفل دربهای اتاقها را تعویض کردند و خواستار تخلیه ساختمان شدهاند. به دنبال این مساله خانه اندیشمندان از شهرداری تهران شکایت کرد.
حال محمدامین توکلی معاون شهردار تهران درباره سرانجام شکایت خانه اندیشمندان توضیح داد: هفته پیش حکم شکایتی که خانه اندیشمندان از شهرداری تهران کرده بود و شکایتی که ما از آنها کرده بودیم، مشخص شد. آنها شکایت کرده بودند که ما وارد آن مجموعه شدیم و قفل را شکسته و کار غیرقانونی کردیم. در حکم مرحله اول شهرداری تبرئه شد و مجددا خانه اندیشمندان شکایت تجدیدنظر کرد و در تجدیدنظر هم شهرداری تبرئه شد. دادگاه ۲۰ روز مراعا گذاشته بود که طرفین هیچ کاری نکنند تا به موضوع رسیدگی شود. شعبه صادرکننده این رای، اعلام کرد که صلاحیت اعلام رای را نداشته و خارج از صلاحیت خود این رای را صادر کرده است و رای را باطل کرد.
توکلی زاده تاکید کرد: شهرداری به دنبال این نبود که وارد یک مناقشه قضایی شود و روز اول با گفتوگویی که با آنها داشتیم خودشان اذعان داشتند که حق با شهرداری تهران است و شهرداری تهران حق دارد که ملک خود را پس بگیرد. ما هم به دنبال این نبودیم بخشی را که فعال و در حال تلاش است، از مجموعه بیرون کنیم و تنها گفته شد محدودتر از بخشی از مجموعه استفاده کنند و مجموعه در اختیار جمع بیشتری قرار بگیرد که برای توسعه خدمت است.
معاون شهردار تهران یادآور شد: برای ادامه این موضوع پیشنهادم راهکار غیر قضایی، گفتوگو و تفاهم است اما اگر آنها باز هم اصرار دارند که این موضوع از طریق قضایی و دادگاه پیگیری شود راهکار قضایی از دایره ما خارج است، به مرکز حقوقی میرود و مرکز حقوقی ما در حال انجام مراحل قانونیش است.
او همچنین درباره توقیف ساختمان فرهنگسرای سرو گفت: براساس توضیحی که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری داده است، بانک صادرات یک ادعای مالکیتی از سالهای گذشته و حتی دهه ۶۰ نسبت به ملک این مجموعه داشته و الان موفق شده است که آن را تثبیت کند. سازمان فرهنگی هنری خیلی خوشحال بودند که این مناقشه به نتیجهای برسد و شهرداری لااقل بتواند ملک خودش را بخرد. فرهنگسرا از دست نمیرود و انشاالله تفاهم میشود.
نشر اول: اکو ایران
There are no comments yet