به گزارش خبرنگار تئاتر صبا، «علی جاور» کارگردان اثر نمایشی «غلامکنامچه» که از یزد در این رویداد بین المللی شرکت کرده است، از این که آیینها و سنتهای هر ملت، سازنده عناصر فرهنگی جامعه محسوب می شود، سخن گفت و حمایت از جشنواره، این رشته و گونههای مختلف آن را در حفظ واشاعه این هنر اثرگذار دانست.
«جاور» برگزاری جشنواره و حضور در رویدادهای بین المللی را یکی از راههای پویایی این گونه نمایشی بیان کرد و افزود: از این طریق میتوان زمینههای غنا و ارتقای کیفی این گونه نمایشها را به واسطه تبادل اطلاعات تکنیکی میسر کرد.
وی با بیان این که این گونه نمایش ها به دلیل ارتباط گیری مناسب با مخاطب از جایگاه خوبی در میان تماشاگران برخوردارند، بر اجرای عموم این نمایش ها پس از جشنواره ها تاکید کرد و گفت: با توجه به این که بخشی از جذابیت جشنواره آیینی و سنتی، به رقابتی بودن این رویداد وابسته است، امید می رود در دوره های بعد، بر جذابیت این رویداد با رقابتی کردن آثار افزوده شود.
او که سومین حضورش را در این رویداد تجربه میکند، از فراهم نبودن شرایط حضور در این رویداد برای شرکت کنندگان انتقاد کرد و نبود برنامهریزی و نبود حمایت از گروهها را در کاهش انگیزه و رغبت برای فعالیت در این عرصه تاثیرگذار دانست و افزود: به نظر نمی رسد این رویداد صرف برگزاری به رسالتی که دارد، دست پیدا کند.
«جاور» با اشاره به اهمیت این رویداد به عنوان یکی از مهم ترین اتفاقات تئاتری در کشور از این که متولیان و برگزار کنندگان نگاه جدی به این مقوله ندارند، اظهار تاسف کرد و از سوی دیگر تنوع و تعدد آثار با تکنیکهای گوناگون به واسطه حضور هنرمندان از استان های مختلف در بخش های متعدد را نقطه قوت این رویداد برشمرد.
گفتنی است، بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی در استانهای خراسان شمالی، چهارمحال وبختیاری، مرکزی و گلستان میزبان بخشهای متنوع و هنرمندان ملی و بینالمللی خواهد بود که خراسان شمالی این رویداد را در ۲ بخش نمایش عروسکی و دانشجویی با حضور ۲۱ اثر نمایشی و گروه شرکت کننده از هفتم تا یازدهم مهرماه برگزار میکند.