به گزارش خبرنگار سینما صبا، آیین اختتامیه دومین جشن مهر سینمای ایران پس از تلاوت قرآن کریم و خواندن سرود ملی آغاز شد.
این اختتامیه با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی علی اوسیوند، مرضیه برومند، اکبر عبدی، رضا ایرانمنش، پرویز شیخطادی، هوشنگ توکلی، محمدرضا شرفالدین و جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر در محل تالار ایوان شمس تهران در حال برگزاری است.
جشن مهر سینمای ایران به بهانه روز ملی سینما برگزار شد تا بر حمایت و پیوند مسئولین سینما و دست اندرکاران این مدیوم در سراسر ایران گرهای دیگر بزند.
با هدف تحقق استمرار شادابی و پویایی در محیط روانی سینمای کشور و توجه خاص به مقوله عدالت فرهنگی و هنری در دولت سیزدهم در راستای تکریم سینماگران پیشکسوت، فعالان سینمای ایران در رشتههای مختلف و هنرمندان شاخص استانها ایجاد شده و با همکاری و همفکری نهادها و شخصیتهای هنری، از فعالترین و شاخصترین سینماگران استانی در رشتههای مختلف از جمله کارگردانی، بازیگری، فیلمنامهنویسی، تدوین، گریم، صداگذاری، جلوههای ویژه بصری، فیلمبرداری، انیمیشن، سینماداران، آموزشگاههای سینمایی، پژوهشگران، تهیهکنندگان و غیره در این رویداد قدردانی به عمل میآید.
دومین جشن مهر سینمای ایران، امسال از ۲۶ شهریور به همت سازمان سینمایی کشور با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با شعار اخلاق، آگاهی و امید آغاز به کار کرد و در یک بازه زمانی ۱۵ روزه به میزبانی تمامی استانهای کشور برگزار شد.
در ابتدای بخش اهدای جوایز به قربانعلی طاهرفر، رحمتی، فرهاد قائمیان و اردلان محمدی لوح تقدیر و تندیس دومین جشن مهر سینمای ایران اهدا شد. هر کدام از این سینماگران به ترتیب از استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و اصفهان بودند. در ادامه این جشن به سینماگرانی از استان ایلام، بوشهر، چهارمحال بختیاری، تهران و خراسان رضوی لوح تقدیر اعطا شد.
محسن قهرمانی از زنجان، محمد شکیبا از سمنان، سیمین سرابندی از سیستان و بلوچستان و مهدی فقیه مفرد از استان فارس لوح تقدیر و تندیس دومین جشن مهر سینمای ایران را دریافت کردند.
در میانه اعطای جوایز محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی پشت تریبون آمد و صحبتهایی را پیرامون برنامهها و اهداف سازمان سینمایی مطرح کرد. وی در ابتدای صحبتهایش گفت: خیلی خوشحالم که امشب در کنار هنرمندان استانی، استانداران، معاونان وزیر، نمایندگان مجلس و وزیر نفت که همیشه همگام و همراه سینما بودند، حضور دارم.
وی افزود: شاید سالیان سال بود با حضور هنرمندان شهرستانی چنین مراسمی در تهران ندیده بودم، به همین جهت از تمامی معاونان سازمان سینمایی برای شور و نشاطی که در سراسر کشور ایجاد کردند، تشکر میکنم.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه ما در عرصه استانی، ملی و بینالمللی طرحها و برنامههای خوبی داریم، گفت: برخی از این برنامهها اجرا شده و برخی دیگر در حال اجراست.
خزاعی با اشاره به مشکلاتی که در استانها وجود داشته، گفت: در همین راستا و برای مرتفع کردن این مشکلات برنامهای ۱۴ گانه مدون کردهام.
وی با اشاره به برنامههای سازمان سینمایی برای استانها گفت: افزایش حمایت از فیلم کوتاه مستند و سینمایی و تجهیز دفاتر سینمای جوان در سراسر کشور با اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تخصیص اعتبار تا پایان سال از جمله برنامههای ۱۴ گانه سازمان سینمایی است.
وی افزود: توسعه زیرساختهای استانی در مناطق محروم، آموزش رایگان سینمای جوان برای ۲۰ استان پس از ۲۰ سال، تأسیس ۱۱۰ کتابخانه تخصصی در حوزه سینما و حل مشکل مسکن هنرمندان در سراسر کشور از دیگر برنامههای سازمان سینمایی است.
خزاعی تدوین آییننامههای استانی و حل مشکل کارگردانان و تهیهکنندگان استانی را از دیگر برنامههای خود عنوان کرد و گفت: آموزش آنلاین و آفلاین فیلمسازی و مستندسازی، تأسیس امور استانها و راهاندازی شورای عالی سینما در استانها از دیگر برنامههایی است که دنبال میکنیم، ضمن اینکه به دنبال حل مشکلات هنرمندان در صندوق هنر هم هستیم.
رئیس سازمان سینمایی کشور گفت: در پایان به عهدی که با سینماگران ملی استانی و بینالمللی بستیم، پایبندیم، سینمای ما سینمای پرمخاطبی است و در همین سهشنبهای که گذشت، یکی از پرمخاطبترین روزهای سینما را داشتیم که امیدواریم این روال ادامه یابد.
پس از صحبتهای رئیس سازمان سینمایی از سینماگرانی که در حوزههای مختلف از جمله دفاع مقدس، کمدی، سینمای دینی، کودک و نوجوان و اجتماعی و خانواده فعالیت داشتند و فعالیتهایشان در میان جامعه دیده شده یا پر فروش بوده است، تقدیر شد. اشخاصی که در این بخش مورد تقدیر قرار گرفتند عبارتند از: سید ابراهیم عامریان (فسیل)، حامد عنقا (غریب)، محمد امین همدانی (پسر دلفینی)، کامران حجازی (کتچرمی) و محمود بابایی (بدون قرار قبلی).
سپس در حوزههای مختلف دیگر نیز هدایایی اعطا شد که در اشاره به هر کدام میتوان از عبدالله علیخانی (پیشکسوت سینما در عرصه تهیهکنندگی فیلم)، سازمان سینمایی حوزه هنری (نهاد فعال در حوزه توسعه زیرساختهای سینمایی)، رضا صفاییپور و هوشنگ توکلی(پیشکسوت) و همچنین رضا ایرانمنش (هنرمند ایثارگر) نام برد.
پس از اعطای جوایز مذکور و چند جایزه از این دست بخش مهمی از اختتامیه دومین جشن مهر سینمای ایران با صحبتهای محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کلید خورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه امروز عدالت فرهنگی شعار ما نیست، گفت: عدالت فرهنگی کارنامه ما در حوزه فرهنگ و هنر است و اهالی سینما روزهای پرشکوهتری را تجربه خواهند کرد.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه این رویداد که امشب (۱۳ مهرماه) در ایوان شمس برگزار شد، گفت: جشن مهر سینمای ایران از ابتکارات سازمان سینمایی است که از سال گذشته در راستای برقراری عدالت فرهنگی برگزار میشود.
وی در ادامه اظهار داشت: برای اینکه همه استان ها بتوانند محلی برای ارائه شخصیت های برجسته و موفقشان داشته باشند این جشن برگزار می شود.
اسماعیلی با بیان اینکه امسال با رشد قابل توجهی از تولیدات در استانها، شاهد برگزاری مراسم هستیم، گفت: در دولت نگاه توسعه جدی به فرهنگ و هنر در همه بخشها وجود دارد و همه بخشهای مهم در دولت در کنار مدیریت فرهنگ و هنر قرار گرفتهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه تقدیر از وزیر نفت به این دلیل بود که این وزارتخانه در راستای مسئولیت اجتماعی، بیشترین حمایت را از این حوزه داشته است، یادآور شد: حمایت ۱۸۰ میلیاردی از خانه سینمای جوان هم از محل مسئولیت اجتماعی این وزارتخانه بود.
اسماعیلی با بیان اینکه در راس همه وزرا، شخص رئیس جمهور پشتیبان فرهنگ و هنر است، به گزارشی که در هیات دولت در این زمینه داشته اشاره کرد و گفت: سینمای ما پر رونقترین دوره، در دوره های اخیر خود را پشت سر میگذارد و جدول فروش نشان از آمار بالای فروش دارد.
وی ادامه داد: این میزان رشد مخاطب در فاصله کوتاه اعجاب آور است و برای اولین بار یک فیلم پویانمایی رتبه اول را در فروش بدست آورده است.
وزیر فرهنگ با اعلام این خبر که از فردا جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان بعد از مدتها برگزار میشود، تاکید کرد: این جشنواره با حضور قوی سینمای بینالمللی خواهد بود.
به گفته وی در کنار توجه به سینمای استانها که به ساخت ۲۲۱ سالن سینما در دوسال اخیر منجر شد، در جلسه اخیر شورای عالی سینما، مقرر شد در شهرستانهای بالای ۱۰۰ هزار نفر سینما بسازیم.
وی افزود: ساخت پردیس سینمایی در یاسوج در اسرع وقت در دستور کار قرار گرفته است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه برخی میگویند عصر سالنهای سینما به پایان رسیده است، گفت: اما سینما تنها برای تماشای فیلم نیست، سینما کانون مهر و محبت و کنارهم بودن خانوادهها است. در برخی کشورها با جمعیت مشابه، ۳ هزار سالن سینما وجود دارد که این رقم در واقع ۶ برابر سالنهای ماست.
وی ادامه داد: چند روز پیش با ابلاغ یک مصوبه همه سازندگان مجموعههای فرهنگی هنری و کتابخانهها حائز معافیت صد درصدی مالیاتی شدند، به این منظور که فضای فرهنگی هنری پر رونق شود.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه حوزه سینما پرکار است و فیلمهای زیادی آماده حضور در جشنواره هستند، اظهار داشت: دو شب گذشته در بیست و یکمین جشنواره آیینی سنتی در گرگان اعلام کردیم که به توسعه انجمنهای سینمای جوان بودجه تخصیص داده شد.
وی ادامه داد: سرانه بودجه در نظر گرفته شده بالا و قابل مقایسه با گذشته نیست، برای هریک از انجمنها یک میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
اسماعیلی در پایان گفت: فضای استانها باید متحول شود، عدالت فرهنگی امروز شعار ما نیست بلکه کارنامه ما در حوزه فرهنگ و هنر است و اهالی فرهنگ و هنر روزهای پرشکوهتری را تجربه خواهند کرد.
سر انجام اختتامیه دومین جشن مهر سینمای ایران مسیر خود را ادامه داد و با اعطای هدایای گوناگون به سینماگران استانهای مختلف سراسر کشور به پایان رسید.
There are no comments yet