برنامه گفتوگو محور «نَقل و نُقل» به میزبانی حامد عسکری و تهیهکنندگی محمدحسام مدنی است که تاکنون ۴ قسمت از آن از شبکه دو سیما پخش شده است. عسکری که خود شاعر است در این برنامه، یک دورهمی صمیمانه با اهالی هنر را به نمایش میگذارد که به گفته خودش سعی کرده از قالبهای کلاسیک و کلیشهای خارج شده و فضای جدیدی خلق کند .
«نَقل و نُقل» که این روزها به کارگردانی علیرضا کاردان امین مهمان خانههای مردم است در دو بخش خاطرهگویی و معرفی آثار، روانه آنتن میشود. همچنین مهمانان این برنامه بر اساس مناسبتها یا موضوع خاص برنامه انتخاب و دعوت میشوند.
حامد عسکری مجری این برنامه در گفتوگو با خبرنگار رادیو تلویزیون صبا از چگونگی ساخت این برنامه و دغدغه اصلیاش از اجرای این برنامه گفت و تاکید کرد که امر فرهنگ، مقولهای هزینه بر و دیر بازده است و باید برای فرهنگساری و تاثیر بر مخاطب صبور بود.
در ادامه این گفتوگو را میخوانید:
*** جز فرم و دکور برنامه چه تمهیدی اندیشیدید تا این دورهمی تلویزیونی در نگاه مخاطبان هم صمیمی به نظر برسد؟
ما در برنامهسازی با دو موضوع فرم و محتوا رو به رو هستیم که اگر روی این دو ندانسته کار شود به یکدیگر ضربه میزنند ولی اگر فرم و محتوا حساب شده و فکر شده در کنارهم پیش روند به هم کمک میکنند. ما نیز سعی کردیم از ساختار استودیویی کلاسیک که سایر برنامههای گفتگو محور به این شکل تهیه میشوند، کمی فاصله بگیریم.
به همین خاطر فضای دفتر کار من بازسازی شد تا به این منظور از آن استفاده کنیم. در «نَقل و نُقل»، بنا به مناسبتهای پیش رو از مهمانانی دعوت میکنیم تا با آنها گپ بزنیم. میتوان گفت قابهایی که قبلا در برنامههای دیگر دیدهایم در «نَقل و نُقل» نیست و این دورهمی همراه با شوخی و مطرح کردن نکات و خاطرات است . حتی در برخی مواقع پسرم در طول برنامه به کمکم میآید و همه اینها باعث میشود که این برنامه از حالت کت و شلواری در بیاید.
البته تاکنون ۴ قسمت از این برنامه پخش شده و هنوز نمیتوان یقین حاصل کرد که موفقیت مدنظر به دست آمده است یا خیر اما یقینا رفته رفته کیفیت کار بهتر میشود.
***دغدغه اصلی این برنامه که در مناسبتهای مختلف روی آنتن میرود دقیقا چیست؟
حرف خوب زدن یک چیز است و خوب حرف زدن چیزی دیگر است. این روزها به واسطه فضای مجازی و دنیای امروز ، اینکه چه کسی میگوید مهمتر از این است تا اینکه ببینیم چه چیزی گفته میشود. ما خواستیم با این برنامه به ساختار تلنگر بزنیم و بگوییم که حتما نباید یک آدم چهره و معروف بیاید و صحبت کند. ما آدمهای دانا و تحصیل کرده زیادی را داریم که حرفهایی برای گفتن دارند.
***با توجه به اینکه خودتان هم شاعر هستید، فکر میکنید چقدر دعوت از مهمانان شاعر و شعر خوانی بر انس مخاطب با این هنر تاثیرگذار خواهد بود؟
امر فرهنگ و فرهنگسازی یک مساله هزینهبر، گران و دیر بازده است. حدود ۱۵ سال طول کشید تا مردم بفهمند که کمربند ایمنی بستن در خودرو مهم است، پس ما با ۱۰ قسمت و حتی ۱۰۰ قسمت نمیتوانیم مردم را با موضوعی آشنا کنیم و رگههای خرده فرهنگ را تغییر دهیم. متر، معیار و سنجهای هم ندارم که بگویم طبق ماشین حساب، این برنامه چقدر روی آشنایی مردم با شعر و شاعری تاثیر خواهد گذاشت، اما مخاطب باهوش و با درک است و همین که رفته رفته این حرفها با گوش او آشنا میشود، در طول زمان منجر به فرهنگسازی خواهد شد.
***شما قول داده بودید تا آخر سال جاری یک رمان منتشر میکنید، از آن چه خبر؟
اکنون رمانم را گذاشتهام دم بکشد و تقریبا تمام است. همسرم نیز درحال ویرایش آن است و ویرایش که تمام شود مجددا نگاه دیگری به آن میاندازم. چشم اندازم برای انتشار و رونمایی از این رمان، سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب است.
There are no comments yet