زهرا خورشیدی کارگردان و تهیهکننده انیمیشن کوتاه «متورم» از آثار راهیافته به بخش پویانمایی چهلمین جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه تهران، در آستانه برگزاری این رویداد درباره اثر خود توضیح داد: این انیمیشن یک اثر 5 دقیقهای است که تولید آن نزدیک به دو سال طول کشید. تکنیک ساخت این اثر هم دوبعدی دیجیتال است.
به گزارش صبا، وی درباره موضوع این اثر گفت: این کار درباره افرادی است که تفاوتهایی را با دیگر افراد جامعه دارند. در جامعهای که بیشتر درگیر رسانههای نو هستند، این افراد بیشتر درگیر مطالعه و کتاب هستند و خودبهخود گرفتار نوعی تنهایی میشوند. در واقع میتوان گفت روایت این فیلم درباره تنهایی انسانهای خردمند در جوامع مدرن است.
خورشیدی درباره دغدغه خود برای ساخت این اثر گفت: فیلمنامه این کار را حمیدرضا خطیری نوشته بود و وقتی درخواست فیلمنامهای از او برای ساخت کردم، چند گزینه پیشنهاد داد که از میان آنها احساس کردم این کار به فضای ذهنی من نزدیکتر است. جامعه ما هم امروز بیشتر به سمت محتوای سطح پایین فضای مجازی گرایش دارد و در این شرایط گویی افراد فرهیخته، به گوشهها رانده شدهاند.
وی افزود: این فضایی که در جامعه خودمان تجربه میکنیم، احساس کردم میتواند یک تجربه جهانی باشد و فقط مختص ما نیست. اتفاقا در جوامعی که نفوذ تکنولوژی بیشتر است، میتواند این احساس پررنگتر هم باشد. فضای مجازی اگر درست استفاده شود میتواند مفید باشد اما متأسفانه در کشورهایی مانند کشور ما ابتدا تکنولوژی وارد میشود و بعد تلاش میکنیم برای آن فرهنگ ایجاد کنیم. از این جهت تا دورهای، همواره با تکنولوژیهای تازه مشکل داریم.
کارگردان «متورم» ادامه داد: در این کار البته ما بیشتر استفاده از تلویزیون را میبینیم، چرا که احساس میکردم نسبت به پدیدهای مانند موبایل، رسانه فراگیرتری است. آنچه مدنظر داشتیم فراگیری استفاده از یک رسانه در یک جامعه بود و اینکه دولتها و اصحاب قدرت در هر کشوری، آنچه خودشان میخواهند را به مردم انتقال میدهند. در این شرایط شاید گاهی افراد اهل مطالعه به حاشیه رانده میشوند.
وی درباره بازخورد مخاطبانی که تا به امروز این اثر را دیدهاند هم گفت: تا امروز به چند تن از اساتیدم این کار را نشان دادهام و شکر خدا بازخوردهایشان بیشتر مثبت بود. هم از نظر تکنیک و اجرا آن را موفق دانستند و هم محتوای آن را پسندیدند.
خورشیدی درباره حضور فیلمش در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه تهران هم گفت: من سالها پیش یکی از کارهای انیمیشن خود را به جشنواره فیلمکوتاه تهران فرستاده بودم و وقتی آن را میساختم، انگیزه اصلیام راهیابیاش به همین جشنواره بود. ولی وقتی اثرم را فرستادم پذیرفته نشد. آن زمان تصمیم گرفتم دیگر کاری به جشنواره ارسال نکنم اما امسال، هم به دلیل اینکه جشنواره مورد تأیید اسکار قرار گرفته بود و هم به دلیل اینکه کارم تهیهکننده دیگری هم داشت، تصمیم به حضور در جشنواره گرفتیم. واقعا هم میگفتم بعید میدانم این کار پذیرفته شود، اما این اتفاق افتاد.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است