در این مراسم چهرههای عرصه فرهنگ و هنر گردهم آمدند تا کشتارهای بیرحمانه رژیم صهیونیستی علیالخصوص بمباران بیمارستان معمدانی غزه و قتل عام صدها زن و کودک بیگناه را محکوم کنند.
سید محمد هاشمی، جانشین وزیر فرهنگ، محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ، محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، محمد الهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیر خانه موسیقی، عباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، علی فروزانفر، معاون حوزه هنری، سیدمحمد نادری، مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح، قادر آشنا، معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، رضا مهدوی، دبیر جشنواره موسیقی فجر، هاشم میرزاخانی، مدیرعامل موسسه سینماشهر، محمود گبرلو، اسماعیل خلج، جلیل فرجاد، مرشد محسن میرزاعلی، منصور خلج، یدالله وفاداری، محمد شیری، محسن ابراهیمزاده، محمد گلریز، هادی مرزبان، فرزانه کابلی، رضا بنفشهخواه، شهرام شکوهی، میلاد بابایی، وحید لک، شهرام نوشیر و هنرمندان دیگر عرصه تئاتر، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی در این مراسم حضور داشتند.
در ابتدا شاهد اجرای نقالی کوتاهی بودیم و سپس با پخش سرود ملی مراسم رسما آغاز شد. پس از یک دقیقه سکوت به احترام شهدای غزه، علی خلیلی مجری فلسطینی برنامه روی صحنه آمد. پس از آنکه هنرمندان و حاضران سالن یکصدا فریاد “مرگ بر اسراییل” سر دادند، مجری برنامه از محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت کرد تا به روی صحنه رفته و سخنانی برای حاضران ایراد کند. سالاری با ذکر خاطرهای سخنان خود را آغاز کرد و گفت: پیرزن وقتی از پلههای هواپیما پایین میآمد نمیدانست کجاست. وقتی خبرنگاران دورش را گرفتند فهمید در اوگاندا پیاده شده است. هواپیما ربوده شده بود. زمانی که از او پرسیدند نمیدانست که چه اتفاقی افتاده است. هواپیما اسرائیلی بود و پیرزن گفت که چرا اسرائیل از شهروندان خود محافظت نکرد.
معاون امور هنری وزارت ارشاد ادامه داد: اگر این اندیشه که اسرائیل نمیتواند از شهروندانش محافظت کند تسری پیدا کند، دیدگاه همه درباره اسراییل تغییر میکند. بر همین اساس فرودگاه بمباران و این گروگانها آزاد شدند؛ چراکه این نرمافزار نباید در ذهن کسی شکل میگرفت که اسرائیل نمیتواند از شهروندان خود دفاع کند. اما امروز همه فهمیدند که اسرائیل نمیتواند از شهروندان خود محافظت کند و حالا آنچه که آسیب دیده این نرم افزار ذهنی است.
محمود سالاری در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: حضور هنرمندان در این گردهماییها به معنی دفاع از مظلوم است اما معنای دیگری نیز دارد و آن معنا این است که اسرائیل دیگر ترمیمپذیر نیست. از همه بزرگانی که اینجا حضور دارند تشکر میکنم و به آنها خوشامد عرض میکنم. تمامی بخشهای وزارت ارشاد برای برگزاری چنین مراسمی تلاش کردند و من به عنوان کمترین از هنرمندانی که حضور پیدا کردند تشکر میکنم.
در ادامه مراسم حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی گفت: صحنههایی که این روزها همه با آن مواجه هستیم، غمبارتر از آن است که دربارهاش سخن گفت. فکر نمیکنم که انسانی بر روی این کره خاکی باشد که بتواند در مقابل این فجایع بیتفاوت باشد. شاهد هستیم که در همه جهان، هنرمندان و اقشار مختلف به این موضوع واکنش نشان دادند. طبیعی هم هست. زمانی که این کودکان، زنان و مردان را در این وضعیت میبینیم و استانداردهای دوگانهای که در عالم وجود دارد، بسیار غمانگیز است. جامعه هنری مثل همه آدمها عواطف رقیقتری دارند. حالا این مردم مظلوم بیپناه در محاصره قرار دارند و ما خود معنای موشک باران، بمباران را میدانیم.
وی همچنین ادامه داد: در باریکهای که به آن نوار میگویند بیش از دو میلیون سکنه دارد و در هر گوشه آن مردم مظلوم کشته میشوند. این صحنه ها چیزی نیست که از کنار آن بی تفاوت بگذریم. امیدوارم فرجی شود و این دوستان نجات پیدا کنند و جنایتکاران به سزای عمل خود برسند.
در بخشی از مراسم، کلیپی حاوی تصاویر جنایات رژیم صهیونیستی به پخش رسید. گفتنی است یکی از بانوان حاضر در بین جمعیت، با تماشای این تصاویر دچار ناراحتی و گریه شدید شد و مسئولین انتظامات، برای رسیدگی به وضعیت وی را به بیرون سالن هدایت کردند.
در ادامه غلامرضا صنعتگر اجرایی زنده برای حاضران روی صحنه برد.
در بخش دیگری از مراسم هوشنگ توکلی به عنوان نماینده موسسه هنرمندان پیشکسوت در سخنانی یادآور شد: اتوریته اسراییل با استراتژی نوینی که حماس انتخاب کرد، شکست و نیروهای مقاومت توانستند به موفقیتهای بزرگ دست یابند. پیام مقام معظم رهبری نیز همین بود و سایر مطالب حاشیه است. اگر حواشی را مدیریت کنیم، زحمات عزیزان و شهیدان دیده خواهد شد.
وی همچنین اشاره کرد: ۴۲ سال پیش اگر گفتیم به امریکا سلام نمیکنیم، قرار نیست تنبیه شویم. موضوع ما و مردم فلسطین در اینجا مشترک است. برای این موضوع کشته هم دادیم تا ملت مستقلی باشیم. بعد از چهار دهه به وظیفه خود بپردازید و هرکس سر جای خودش باشد. از آقای سالاری (معاون هنری ارشاد) نیز خواهش میکنم که مروری بر آثار فرهنگی گذشتگان داشته باشند. زمانی که دختر مهرجویی در مراسم پدرش میگوید قاتلین کنارم هستند، یعنی ١٠٠ سال داریم به عقب برمیگردیم. این چه قدرتی بوده که توانسته نفوذ داشته باشد؟ متاسفانه هنرمندان ما موفق نشدند نقد خود را در برابر اتوریته جناحهای سیاسی غیر در ایران بیان کنند.
توکلی سپس ضمن درخواست برگزاری یک رویداد فرهنگی با هدف تحلیل آثار غلامحسین ساعدی، افزود: این موضوع را اینجا مطرح میکنم و از اهالی رسانه و مطبوعات میخواهم که واقع بینانه به آن بپردازند. نسل جدید ما بزرگ شدند اما اسیر تفکرات مبهم هستند و نیاز به کمک دارند.
پس از یک اجرای زنده از محمد گلریز، ابوالقاسم طالبی در سخنانی گفت: حادثه خیلی عظیمی اتفاق افتاده و ابهت پوشالی رسانههای صهیونیستی شکسته شده است. صدای کسانی که همواره آگاهانه برای اینان تبلیغ میکردند شکسته است.
طالبی ادامه داد: بایدن اگر در عمرش یک حرف خوب زده باشد، این است که صهیونیست حتما نباید یهودی باشد. کسانی که میبینند پدری گوشت چرخشده بچهاش را میبرد و از مقاومت حرف میزند و باز کرکسگونه در مراسم عزیزی بر گرد جنازه، صدای کرکسها را درمیآورند و وقتی صدای زن برومندی شنیده میشود صدای کرکسها درمیآید نشان میدهد صهیونیست در میان هنرمندان هم هستند. کسانی که به دنبال فالوئر هستند. ای مرگ بر فالوور و اندیشه صهیونیستی که نمیبینیم اشک مادران را. شما هنرمند نیستید. به شما جایزه میدهند و جشنواره صهیونیستی هم میبرند. بدانید شما مبلغ صهیونیست هستید؛ چه بدانید و چه ندانید.
این کارگردان باسابقه همچنین خاطرنشان کرد: بدانیم که در بین ما متاسفانه کسانی هستند که حلقوم صهیونیستها هستند. از ته دل منِ ناچیز تاسف خودم را از این آدمها در میان خودمان ابراز میدارم و درود میفرستم به شما شجاعانه اینجا هستید؛ چراکه ما میدانیم هر که علیه صهیونیسم کار کرد را یا ترور کردند و اگر حذف فیزیکی نکردند با بیماری میکشند؛ سیفالله راد، نادر طالب زاده، فرج الله سلحشور و… را میکشند و نمیگذراند که سر و صدا شود. به حق همه مظلومان ریشه این غده سرطانی و رژیم جعلی کنده شود.
سپس محمدمهدی ساوه روی صحنه آمد و قطعهای راجع به عملیات طوفانالاقصی اجرا کرد.
در ادامه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی پشت تریبون رفت و گفت: اگر مطالعاتی درباره واقعه کربلا داشته باشیم متوجه میشویم تبلیغات خاندان یزید موجب شد بعضی ها در انتخاب خود دچار مشکل شوند. انتشار خبرهای جعلی، آن زمان هم اتفاق افتاد. امروز حادثه عاشورا برای همه مسلمانان و غیرمسلمانان جهان روایتگر است و ما نیز باید تصمیم بگیریم میخواهیم کجای تاریخ بایستیم. امروز کسانی که از کنار وقایع غزه میگذرند مطمئن باشند در آینده تاریخ درباره آنان قضاوت خواهد شد.
خزاعی همچنین اظهار داشت: هر اثری که امروز خلق میشود ذخیره آخرت شما خواهد شد. امروز ثبت نام بسیاری از فیلمسازان را برای حضور و مستندسازی در غزه داریم. هنرمندان در کنار غزه ایستادند. نسلکشی امروز در غزه یادآور هولوکاست است. شاید زمان واقعه کربلا برای تبلیغات گفتند یزید پیروز شده است اما امروز همه می دادند که امام حسین (ع) و یارانش پیروز شدند.
امیر دژاکام سخنران بعدی مراسم بود. وی سخنانش را اینگونه آغاز کرد: من به نمایندگی از انسانیت اینجا هستم. شخص خودم اینجا هستم. سپس وی بخشی از صحبت هایش را به خواندن صفحاتی از کتابی اختصاص داد که مرتبط با فلسطین بود.
در ادامه محمدمهدی تدین به نمایندگی از آموزشگاههای آزاد هنری، با مردم فلسطین همدردی کرد و یادآور شد که تاریخ درباره واکنشها به اتفاقات تلخ اخیر قضاوت خواهد کرد.
بخش بعدی مراسم، ارتباط مستقیم با یوسف فارز خبرنگار فلسطینی بود. این ارتباط مستقیم ابتدا قرار بود به صورت تصویری برقرار شود ولی بدلیل مشکلات فنی، تنها به صورت صوتی برقرار شد. این خبرنگار فلسطینی در سخنانی گفت: هماکنون از زیر بمباران با شما در ارتباط هستم. رژیم صهیونسیتی فکر میکند میتواند ما را بدون مقاومت نابود کند اما چنین نیست. ما از شما امید میگیریم. امیدواریم به زودی پیروز شویم.
علی اشرف صندوقآبادی نیز آخرین سخنران مراسم بود که به نمایندگی از هنرمندان تجسمی، از حال و روز ناخوش هنرمندان در پی اتفاقات اخیر غزه گفت و برای این سرزمین روزهایی پر از صلح و آرامش آرزو کرد.
در پایان مراسم قائم مقام وزیر ارشاد، معاون هنری وزارت ارشاد و مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی ارشاد از “مهدی صالح” پسر شهید نافذ صالح یکی از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی تقدیر بعمل آوردند.
مهدی صالح در پی این تقدیر گفت: خدا را شاکرم که نگاه کریمانهای به خانواده من شد و از ما شهیدی انتخاب شد. از این جمع محترم بابت این دغدغه تشکر ویژه میکنم.
وی در ادامه گفت: امروز ظالم از مظلوم مشخص شد. دیگر هیچکس عذری برای مخلوط کردن این دو جبهه ندارد. نبرد امروز فلسطین یک نبرد اسلامی است که مهمترین آرمان آن قدس است. از همه هنرمندان عزیز تشکر میکنم که در مناسبت های مختلف ثابت کردند که یار و همدست غزه بودند. از آن ها دعوت می کنم که از حضور حقیقی و مجازی خود برای روایت واقعی فلسطین برای جهانیان استفاده کنند. امیدواریم بتوانیم روایت خود را ثابت کنیم. به شما اطمینان میدهم که در سمت درست تاریخ ایستادهاید.
در پایان علی خلیلی مجری فلسطینی برنامه، از هنرمندان و شرکتکنندگان مراسم بابت این همدردی تشکر و قدردانی کرد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است