به گزارش صبا، این فیلم مستند ۵۰ دقیقهای علاوه بر زندگی و آثار استاد فاروق کیانی به زوایای پیدا و پنهان عرفان شرق خراسان که بر مبنای اندیشههای عارف بزرگ شیخ احمد جامی در موسیقی، شعر و آیینهای نمایشی تبلور یافته، اشاره دارد.
ساخت این فیلم با حمایت دوستداران فاروق کیانی در حال تولید است که فاز نخست این پروژه به پایان رسیده است و بخشهای پایانی آن درپاییز تصویربرداری خواهد شد. در فاز دوم این پروژه نیز با پژوهشگرانی چون محمدرضا درویشی، هوشنگ جاوید و تنی چند از بزرگان هنر معاصر گفتگو خواهد شد.
رضا حامدیخواه تهیهکننده و کارگردان این اثر، سالهاست علاوه بر فیلم و سریال و نمایش در حوزه تمدن ایرانی-اسلامی و ایران فرهنگی مستندهای پژوهشی متعددی را کارگردانی کرده و «فاروق» تازهترین اثر او در زمینه مستندسازی محسوب میشود.
محمدفاروق کیانیپور زاده اسفندماه ۱۳۳۰ تنها بازمانده ستارگان موسیقی و آیینهای نمایشی خراسان و اولین میراث زنده بشری است که بخش بزرگی از پژوهشها و دانستههای حرکات آیینی شرق ایران با او پیوند خورده و بخش بزرگ و نایاب عرفان شرقی در حرکات آیینی او جلوه کرده است.
از استاد فاروق کیانی به عنوان گنجینه زنده بشری یاد میشود و نام او دی ماه سال ۱۳۹۹ در فهرست میراث ناملموس فرهنگی قرار گرفت. وی سال ۱۹۷۸ در کانادا در رقابت میان ۵۵ گروه هنری موفق به کسب مدال طلایی شد و سال ۱۹۹۶ نیز در جشنواره لفکادا یونان بین ۱۶ گروه منتخب جهان، عنوان بهترین بازیگر مرد هنرهای آیینی جهان را از آن خود کرد. پیتر بروک کارگردان سرشناس بریتانیایی نیز از او به عنوان هنرمند بیاستاد یاد کرده است.
سایر عوامل این فیلم مستند عبارتند از: مشاور پروژه: غلامرضا بهرامپور، نویسنده: زهرا رفیعی گیلوایی، مدیر تصویربرداری: مهدی کلالی، عکاس: سیدجلیل حسینی زهرایی، صدابردار: وحید سلطانی، دستیار کارگردان: بردیا افشار، دستیاران عکس و تصویر: احمد تیموریکیا، رامین فقیری، مسعود قنبری، دستیار صحنه و لباس: آرزو شهنازی، تدارکات: یاسر کریمی، مدیر تدارکات: حامد عطایی، مدیر تولید: سعید خداماحمدی، مجری طرح: احمد منصوری قزلحصاری، تهیهکننده: رضا حامدیخواه، محصول: شرکت سینمایی رویافیلمجام، با حضور گروه هنری کیان جام
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است