به گزارش صبا، مسعود اطیابی، کارگردان سینما در برنامه رادیویی «سینماچی» در گفتوگو با علی مرادخانی، با اشاره به استقبال مردم از فیلم سینمایی «هتل»، گفت: خوشحال هستیم که مردم استقبال خوبی از این فیلم دارند و با حال خوب از سینما بیرون میآیند.
این کارگردان سینما با مطرح کردن این مساله که مردم نسبت به گذشته سختگیرتر شدهاند و جلب نظرشان به راحتی امکانپذیر نیست عنوان کرد: علت این که فیلمهایی که من و همکارانم میسازیم، استقبال خوبی از سوی مردم دارد این است که من و همکارانم در بین مردم زندگی میکنیم و از دور زندگی آنها را نگاه نمیکنیم، به همین خاطر است که نسبت به زندگی آنها شناخت بیشتری داریم و باید خود را با سلیقه مردم هماهنگ کنیم.
اطیابی در پاسخ به این سوال که چرا مانند برخی آثار دیگر کمدی سینما، برای خنداندن مردم از شوخیها و موقعیتهای کمدی مبتذل و جنسی استفاده نمیکند تصریح کرد: سلامت فرهنگی به معنای پاستوریزه بودن نیست، این موضوع نباید اشتباه گرفته شود. سینما میتواند بخشی از زندگی مردم روی پرده باشد که شرایط موجود و روزمرگیها را به تصویر میکشد و میتوان با آن شوخی کرد. به شخصه خیلی به پاستوریزه بودن اعتقاد ندارم ولی موافق بدآموزی داشتن فیلمها نیستم. مسائل زیادی در زندگی روزمره وجود دارند که ما میتوانیم با آنها شوخی کنیم که مبتذل نیستند و بدآموزی ندارند. ما هم در سینم با رعایت اینکه آثارمان برای نسلهای بعدی بدآموزی نداشته باشد و قبحشکنی اتفاق نیفتد، برخی شوخیها را انجام میدهیم.
وی افزود: موضوعی که باعث آزار مردم میشود این است که نتوانند دیالوگ یا سکانسی را کنار هم بشنوند و ببینند. من معتقدم زمانی که خانوادهها بتوانند در کنار هم با جمعیت بیشتر، فیلم را ببینند، فیلم مورد پذیرش است. مرز سخیف بودن یا نبودن در حذف همه صحنهها و دیالوگها نیست بلکه در شکل و شمایل ارائه آنها به مردم است.
اطیابی با اشاره به مضمون فیلم سینمایی «هتل»، گفت: در این فیلم ما به نقد و چالش بیبندوباری پرداختیم. مضمون فیلم «هتل» آن شرایطی است که فرد خواسته یا ناخواسته از شأن خود دور میشود و در موقعیتی قرار میگیرد که با به دست آوردن برخی چیزها، چیزهای دیگر را از دست میدهد و برای اصلاح آن موارد، دست به کارهایی مانند دروغ گفتن، پنهان کاری و… میزند که از انسانیت به دور است. «هتل» روی مرزی راه میرود که گفتگو کردن درباره آن سخت است ولی ما سعی کردیم ظرافت آن را حفظ کنیم تا خانوادهها بتوانند در کنار هم باشند و موضوعی که به خودشان هم ارتباط دارد را ببینند و در موقعیتهای مختلف هم بخندند و هم چالشهای مقابل برخی رفتارها را هم مشاهده کنند.
این کارگردان سینما همچنین بخشی از هدف فیلم «هتل» را جمع کردن خانوادهها در کنار هم خواند و به مردم توصیه کرد تا پدر و مادرهایشان را با خود به سینما ببرند و از دیدن خنده آنها لذت ببرند.
نشر اول: برنامه رادیویی سینماچی
There are no comments yet