وقتی صحبت از فیلم کوتاه میشود شاید در اولین نگاه آثاری آپارتمانی و سهل و آسان و کاملا تولیدی در ذهنها متصور شود ولی هستند فیلمسازانی که در دنیای فیلم کوتاه هم به دنبال واکای سینمای بدنه و حتی فراتر از آن هستند. نمونه آن اصغر عباسی فیلمسازی است که وقتی به مرور آثار او میپردازیم متوجه میشویم او هیچگاه نخواسته به سمت فیلمنامهها یا جهانی از قصهها برود که تولیدش از پس هر کسی برآید!
اصغر عباسی در سال ۱۳۹۴ فیلم کوتاه «رویای صادقه» را ساخته که با آن جایزه اول کارگردانی جشنواره «سکانس بیداری» را به دست آورده است. فیلمی که جهانی سورئال دارد و به زندگی پس از مرگ و سیر و سلوک در احادیث معتبر دینی میپردازد. فیلم کوتاه «رویای نیمه شب» که در سال ۱۳۹۵ ساخته شده نیز فضایی کاملا تاریخی و پر بازیگر و سخت دارد که آن هم در جهانی بین رویا و واقعیت سیر میکند و ساخت آن جایزه فانوس طلایی جشنواره فیلم عمار را برای عباسی به ارمغان آورد.
او در سال ۱۳۹۶ به سمت ساخت فیلمی مستند به نام «پلههای یک منبر» رفت که بر اساس بخشی از تاریخ پهلوی اول و ممنوعیت روضه خوانی در آن زمان ساخته شده و موفق شد عنوان محبوبترین و پر تماشاگرترین فیلم جشواره فیلم رضوی را به خود اختصاص دهد. او پس از آن چند فیلم تجربی ساخت و در سال ۱۳۹۸ فیلم کوتاه «ستین» را کارگردانی کرد که قصهای اجتماعی دارد و دستاوردش برای او جایزه بهترین فیلم از فستیوال فیلم کانادا بود.
جدیدترین اثر اصغر عباسی فیلمی تاریخی و اقتباسی بهعنوان «ناسوخ» است که اقتباسی از کتابی با همین عنوان است. اصغر عباسی با این فیلم در بخش اقتباسی چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران حضور داشت و به تازگی در اولین حضور بینالمللی خود در فستیوال فیلم EDO STATE به عنوان کاندیدای بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان هم حضور دارد.
عباسی در گفت و گو با خبرنگار سینما صبا، در مورد تهیهکنندگی فیلم کوتاه تاریخی «ناسوخ» گفت: کار سختی بود که همزمان تهیهکنندگی و کارگردانی فیلم سخت و پیچیدهای مانند «ناسوخ» را بهعهده بگیرم ولی از آنجایی که میبایست مدیریت تیم و هزینهها با نظارت مستقیم خودم صورت میگرفت چاره ای جز این کار نداشتم. هرچند قبلا هم تجربه این کار را به کرات داشتم ولی «ناسوخ» اثری واقعا سخت و در عین حال لذت بخش بود.
او در مورد تجربه اکران این فیلم کوتاه در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از رضایت تمام مخاطبان و تکمیل بودن تمام صندلیهای سانسهای مربوط به «ناسوخ» ابراز رضایت کرد و گفت: امیدوارم آنچه که رسالت «ناسوخ» یعنی پیوند واقعی کتاب، سینما و مخاطب است موفق عمل کند و رسالت خود را به بهترین نحو به سرانجام برساند.
لازم به ذکر است فیلم تاریخی «ناسوخ» به نویسندگی مصطفی بیرانوند و اصغر عباسی برگرفته از کتاب «ناسوخ» نوشته محمد رسولی به تهیهکنندگی و کارگردانی اصغر عباسی محصولی از موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم است که پوستر جدید این اثر را کمیل احمدی طراحی کرده است.
اصغر عباسی در پایان با اشاره به کاندیدا شدن «ناسوخ» در فستیوال EDO STATE به عنوان بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان این موفقیت و حضور را حاصل تلاش تمام عوامل این اثر دانست و گفت: این فستیوال بینالمللی از ۳۰ نوامبر تا ۲ دسامبر ۲۰۲۳ متقارن با ۹ الی ۱۱ آذر ماه ۱۴۰۲ در شهر بنین (مرکز ایالت ادو) نیجریه به عنوان یکی از برترین جشنوارههای فیلم در سطح جهان برگزار میشود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است