رئیس سازمان سینمایی پای درد دل اهالی سینمای استان آذربایجان غربی نشست | پایگاه خبری صبا
امروز ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۰۴:۳۵

رئیس سازمان سینمایی پای درد دل اهالی سینمای استان آذربایجان غربی نشست

رئیس سازمان سینمایی کشور در سفر به استان آذربایجان غربی با فعالان عرصه سینما، مدیران سینمایی و اهالی هنر استان دیدار کرد

به گزارش صبا و به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، رئیس سازمان سینمایی کشور در ادامه سفر به استان آذربایجان غربی در نشستی با فعالان عرصه سینما، مدیران سینمایی و اهالی هنر استان دیدار کرد. در این نشست که بیش از سه ساعت به طول انجامید سینماگران استان به بیان دغدغه‌ها، مشکلات و پیشنهادات پرداختند.

باقر پیران از فیلمسازان استان ضمن تشکر و قدردانی از سازمان سینمایی به دلیل اجرای سیاست تمرکززدایی از پایتخت عنوان کرد: اقای خزاعی، شما به عنوان یک فیلمساز که از جنس خود مایید، نشان دادید و ثابت کردید که صرفا، شعار نمی‌دهید. توجه شما به استان‌ها واقعی و ملموس و این حرکت بسیار ارشمند است. با مسیری که سازمان سینمایی طی یک یا ۲ سال اخیر در پیش گرفته است با توجه به رنگین کمان فرهنگی و سینمایی که شکل می‌گیرد، می‌توان به آینده سینمای ایران امیدوارتر شد.

وی در بخش دیگر از صحبت‌هایش خطاب به رئیس سازمان سینمایی درخواست کرد: بستری فراهم کنید تا من به عنوان فیلمساز، دست به دامن تهیه‌کنندگان تهرانی نشوم و موضوع تهیه‌کنندگی استانی را بنیان‌گذاری کنید.

این فیلمساز همچنین با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی استان‌ها و ادارات بودجه‌های فرهنگی را خرج مصارف غیرضروری می‌کنند، خواستار هدایت این منابع در مجاری درست و مورد نیاز جامعه از جمله حوزه سینما شد.

یزدی از پیشکسوتان فیلمسازی استان نیز از وضعیت سینمای آذربایجان غربی به تراژدی سینمایی استان تعبیر و خاطرنشان کرد: در دوره‌ای بعد از تهران، قطب سینمای کشور استان آذربایجان غربی بود. فقط ۳۵ فیلم سینمایی در این استان ساخته شده است اما متاسفانه از ما بهتران تهرانی، اجازه ندادند این روند ادامه پیدا کند.

وی با انتقاد از شیوه در اختیار گذاشتن تسهیلات بانکی در دولت‌های گذشته در حوزه فیلمسازی اضافه کرد: فیلم «بندر مه‌آلود» اولین فیلم پلیسی که ساخته شده بود طوری با من در تهران رفتار شد که عطایش را به لقایش بخشیدم، حتی در ازای پرداخت اقساط، همه رایت فیلم را در اختیار گرفتند.

وی از محمد خزاعی خواست سیاست حمایت از هنرمندان شهرستانی را تقویت و استمرار بخشد.

نوید عزیزی مدرس، فیلمساز و عکاس ضمن استقبال و تشکر از رویکردهای حمایتی سازمان سینمایی به استان‌ها از فقدان رویدادهای ملی و جشنواره‌های بین‌المللی در آذربایجان غربی گلایه و تقاضا کرد: در حالی که ارومیه چندین دوره میزبان جشنواره‌های متعدد بوده است، امروز هیچ جشنواره ملی و بین‌المللی ندارد. جشنواره فیلم خانواده می‌تواند در این استان احیا شود.

پورعباس از مدیران فرهنگی شهرستان سلماس از نبود امکان اکران فیلم در سلماس گزارش داد و گفت: سینما سعدی مهم‌ترین و جدی‌ترین مطالبه مردم شهرستان سلماس است. مردم سلماس انتظار دارند تا شهریور ۱۴۰۳ فعالیتش را جشن بگیرند.

یکی از هنرجویان سینما نیز خاطرنشان کرد: بحث آموزش در استان قوت پیدا کرده است و از نظر سخت‌افزاری در مضیقه هستیم. قطعا همچنان که اعلام شده، تجهیز امکانات جدید در این زمینه تحول‌ساز است.

احد عبادی فیلمساز با بیان اینکه راه رسیدن به سینما برای بچه های استان‌ها خیلی سخت شده است، افزود: از شما متشکریم که به ‌استان‌ها ارزش و بها می‌دهید.

ابراهیم سعیدی از سینماگران پیشکسوت استان در بخشی از صحبت‌های خود عنوان کرد: شما را از سال ها قبل می‌شناسم. فارغ از مسئولیت امروز ، او همیشه در کنار فیلمسازان بوده و معتقدم بهترین شخص به عنوان پل ارتباطی با جامعه بزرگ سینمایی است.

وی با اشاره به سفرهای متعدد سازمان سینمایی در شهرستان‌های محروم اظهار کرد: قطعا این سفرها و پیگیری‌ها منشا خیر شده‌اند و خواهد شد. از این طریق مدیران دستگاه‌های اجرایی استان در متن سینما قرار گرفته‌اند.

سعیدی با بیان اینکه آذربایجان غربی در گذشته پایگاه مهمی برای سینمای ایران بوده است و افرادی در استان تربیت شدند که امروز نام‌آشنا هستند افزود: این استان پتانسیل خوبی برای آموزش و فیلمسازی دارد. دولت‌های گذشته کم‌تر به این مناطق و استان‌های کم برخوردار توجه کرده‌اند. در شهرستان‌ها همچنان وضعیت اسفبار است؛ مهاباد قبلا ۲ سالن سینمای فعال داشت ولی امروز حتی یک سینما ندارد این یک مطالبه جدی است.

به گفته وی‌برگزاری یک جشنواره ملی برای تقویت ارتباط سینما با مردم مورد نیاز استان است.

اکبر موحد از سینماگران و عکاسان شهرستان میاندوآب از فقدان سینما در شهرستان میاندوآب گلایه کرد و گفت: شهرستان میاندواب در گذشته با ۳۰ هزار نفر جمعیت ۲ سینما داشت ولی امروز این شهرستان با ۳۰۰ هزار جمعیت سینما ندارد. ما مطالبه احیای سینما را در شهرستان داریم.

بهنام رضازاده از درخواست تجهیزات برای مولدسازی در استان گفت.

مهدی حیدری از دیگر سینماگران استان ضمن تشکر از راهکارهای جدیدی که رئیس سازمان سینمایی برای تمرکززدایی و احیای سینمای استانی در دستور کار قرار داده است، گفت: این رویکردی ارزشمند است و اگر این نگاه از سال‌های قبل‌تر شروع می‌شد، امروز وضعیت سینمای استان این نبود. متاسفانه تنها راه موفقیت برای یک سینماگر شهرستانی تهران و روابط آن است.

وی از رویکرد هدفمند سازمان سینمایی در توجه به استان‌ها و تجلیل از نگاه حمایتی از سینماگران استانی استقبال کرد.

مجتبی قنبری مجری طرح و کارگردان فیلم کوتاه، خواهان یکپارچگی در مراکز فرهنگی استان شد و تصریح کرد: مانند سینمای کشور سینمای استان هم باید پوست اندازی شود تا اتفاقات نویی در آن بیفتد.

وی بر لزوم تربیت مدیر تولید و مجری طرح، برگزاری یک جشنواره ملی، تشکیل شورای استانی تاکید کرد.

یک فعال سینمایی اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم، تعداد سینماها را نزدیک به ۲ برابر شده و سهم استان ما از این رقم چقدر است؟ البته امروز در یکی از شهرستان‌های استان یک سینما افتتاح شد و صحبت احداث پنج شهر فاقد سینما هم است که کافی نیست.

وی توجه به آموزش فیلمنامه‌نویسی و استفاده موثر از پیشکسوتان را ضروری دانشت و یادآور شد: در کنار پیشکسوتان، فیلمسازان جوان رشد می‌کنند.

شیرعلی‌زاده فیلمساز که بیش از ۴۰ فیلم کوتاه و مستند با هزینه‌های شخصی ساخته است، گفت: ما هنرمندان شهرستانی را فرزندان ناتنی حساب نکنید. برای ساخت فیلم بلند ما را به همکاری با تهیه‌کنندگان تهرانی منوط نسازید و این ظرفیت تولید را در استان فراهم کنید.

شاهین جبارزاده از فیلمسازان انجمن سینمای جوان از فقدان تجهیزات سینمایی در دفاتر سینمای جوان گلایه کرد.

آرش رفیعی از فیلمسازان استان هم با اشاره به وجود اقوام و قومیت‌های محتلف و تنوع زبانی و فرهنگی در استان درخواست کرد: سالانه یک فیلم سینمایی به این استان اختصاص دهید.

قدیرخانی با بیان اینکه حضور شما اسباب برکت شود به محدودیت بودجه در حوزه انیمیشن و از سختی کار در آن حوزه گفت و افزود: تولید انیمیشن مثل تولید طلا و زعفران است در حالی که تاکنون به آن کم‌تر توجه شده است و تلویزیون تنها جایی است که اثر انیمیشن می‌خرد.

سلیمان پور از تهیه‌کننده‌های استان نیز عنوان کرد: تمرزدایی به نفع همه است هم در حوزه سیما و هم سینما. لطفا تمرکززدایی و فعالیت در خارج از تهران را به عنوان دستورالعمل نگاه کنید‌

فیلمسازی از اشنویه نیز بیان کرد: بحث زیرساخت‌ها را پیگیری کنید. سرمایه‌گذاری در شهرستان‌ها یک مطالبه و نیاز اساسی و واجب است، در حال حاضر اشنویه نیاز به سالن سینما دارد.

حبیبی از مسئولان صدا و سیما با ارائه چند پیشنهاد آمادگی خود را برای هر گونه همکاری برای کمک به سینمای استان اعلام کرد و گفت: علاوه بر تخصیص باکس مشترک برای تولیدات استان، با توجه به تاریخچه فیلم و رسانه در این استان آمادگی داریم یک موزه سینما و رسانه‌ ایجاد کنیم، برای تولید مشترک درباره موضوعات اشتراکی همکاری کنیم. همچنین کارگرویه برای تولیدات کوتاه ایجاد کنیم. پیشنهاد می‌کنیم از تهیه‌کنندگان رسمی مرکز صدا و سیما استفاده کنند. حاضر به همکاری در ساخت شهرک سینمایی هستیم.

در ادامه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های سینمایی در کشور پیش از دولت سیزدهم مطلوب نبود، گفت: در راستای رفع این مشکل، اهتمام ویژه‌ای در دولت شکل گرفته است و علاوه بر طرح‌های افتتاح شده تاکنون، تا پایان سال نیز ۱۰ها سالن سینما به بهره‌برداری خواهد رسید. هدف از این کار، این است که مردم جای به جای کشور از تماشای فیلم‌های سینمایی محروم نشوند.

وی با اشاره به سفرهای متعدد صورت گرفته برای توسعه زیرساخت‌های سینمایی در کشور اضافه کرد: اولین مشکل در استان‌ها مربوط به زیرساخت است که البته این امر به سالن سینما خلاصه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در برخی کشورها با وجود عقب بودن صنعت سینما، زیرساخت‌های بسیار خوبی در این بخش ایجاد شده و صدها سالن راه‌اندازی شده است، ادامه داد: باید برای جبران این نقیصه در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر سالن سینما ساخته شود که این کار شروع شده و با قدرت استمرار دارد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: اولین کار در این راستا، دغدغه‌مند کردن مدیران استان‌ها نسبت به مقوله سینما در زمینه زیر ساخت، توسعه، کادرسازی و تولید است.

خزاعی درباره دفاتر سینمای جوان نیز گفت: این دفاتر از لحاظ فرمی، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اشکال داشتند و طبق مصوبه‌ای که گرفتیم تا پایان سال تمام دفاتر سینمای جوان مجهز خواهند شد.

وی به تهیه‌کنندگی استانی فیلم‌های سینمایی نیز پرداخت و افزود: نامه تهیه‌کنندگی استانی آماده و اعلام شده است و برای تهیه‌کنندگانی که در استان شاخص هستند، فیلم کار کرده و حسن شهرت داشته باشند، مجوز صادر خواهد شد.

رئیس سازمان سینمایی کشور ادامه داد: آیین‌نامه مقوله تهیه‌کنندگی استانی تمام شده است و دیگر دغدغه‌ای برای فیلمسازان نیست که حتما به دنبال تهیه‌کننده از تهران باشند که این امر در ۴۰ سال گذشته سابقه نداشته است.

وی با بیان اینکه همه ما خانواده سینما هستیم، اضافه کرد: سفر به شهرستان‌ها بیشتر برای رفع مشکلات یا شنیدن مشکلات نیست زیرا این موارد احصا شده‌اند بلکه هدف از سفر و حضور یافتن در استان‌ها این است که زمینه اتحاد بین اهالی سینما در کشور فراهم شود.

خزاعی با اشاره به اینکه هنوز همه مشکلات در این حوزه رفع نشده است، اظهار کرد: موضوع قانون‌گذاری در حوزه سینما، نگاه به شهرستان‌ها، عدالت فرهنگی و تخصیص اعتبارات از جمله مواردی است که باید اصلاح شود.

وی خطاب به سینماگران استانی و شهرستانی تاکید کرد: شما ناتنی نیستید و همه ما یک خانواده‌ایم. اینکه در دوره‌هایی به حوزه استان‌ها کمتر توجه شده، نیازمند اصلاح است و سعی کردیم پایه‌گذار این حرکت و نگاه جدید باشیم.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: ۲۵ استان و ۶۷ شهرستان را از نزدیک و‌ میدانی دیده‌ام بر خلاف نظر عده‌ای از فیلمسازان در تهران، در شهرستان‌ها فیروزه‌های درخشانی داریم که می‌درخشند و باید شناسایی و کشف شوند. کادرسازی، زیرساخت، تقویت آموزش، ارتقای تولید و افق تجاری‌سازی محصولات فرهنگی از دغدغه‌های سازمان سینمایی است.

خزاعی گفت: ایجاد دغدغه توجه به سینما، مسئله‌شناسی و طرح مطالبه به جهت‌دهی نگاه‌ها کمک می‌کند تا سینما جدی‌تر گرفته شود و ما مدیران را نسبت به سینما دغدغه‌مندتر کرده‌ایم.

رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه امروز در مرحله‌ای قرار داریم که سینما از ورشکستگی کامل نجات پیدا کرده است و اقتصاد سینما یکی از درخشان‌ترین دوران خود را سپری می‌کند، اضافه کرد: امروز زیرساخت رو به توسعه قرار دارد، سینمای استانی جان دوباره گرفته، اقتصاد سینما پررونق شده و در حوزه کادرسازی و غنی سازی سینما طرح‌هایی آغاز شده که نشانه‌های آن در حال بروز و ظهور است. سازمان سینمایی با ۲ رویکر تحول ساختمانی و ساختاری، ۲ وجه محتوا و توسعه عمرانی را توامان مورد توجه قرار داده است.

خزاعی با بیان اینکه نگاه دقیق و کارشناسی به حوزه ‌محتوا و مفاهیم و بررسی معضلات محتوایی گذشته با هدف پیشگیری از تولید آثار از طریق مشاوره و هم فکری با فیلمسازان و تهیه‌کنندگان از اقدامات صورت گرفته که اثرات آن در آثار سینمایی مشهود است.

وی در پایان تقویت سینمای ایران در بازارهای بین‌المللی، مباحث رفاهی و معیشتی خانواده سینما و پیگیری مسائل بیمه، اشتغال و مسکن سینماگران را به‌طور همزمان از دیگر دغدغه‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: سینما به عنوان تاثیرگذارترین ابزار رسانه‌ای مدرن به حمایت و همگرایی ملی نیاز دارد و باید به گفتمان ملی برای حفظ منافع و اعتبار کشور تبدیل شود.

در این سفر محمدرضا سوقندی مدیر کل امور حقوقی، عملکرد استان‌ها و مجلس سازمان سینمایی، یزدان عشیری مشاور رئیس سازمان و مدیرکل روابط عمومی سازمان، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان و هاشم میرزاخانی مدیر عامل سینماشهر رئیس سازمان سینمایی را همراهی کردند.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    231/063/671/400
  • تمساح خونی
    168/255/197/250
  • مست عشق
    120/024/440/750
  • خجالت‌نکش۲
    83/565/115/200
  • پول و پارتی
    75/236/463/500
  • سال گربه
    64/591/860/000
  • قیف
    16/316/080/500
  • یادگار جنوب
    12/104/059/550
  • ملاقات با جادوگر
    10/154/125/000
  • مفت بر
    9/605/872/500
  • ساعت 6صبح
    6/682/846/250
  • قلب رقه
    6/682/092/000
  • شهرگربه‌ها۲
    5/039/137/000
  • در آغوش درخت
    4/758/831/500
  • شه‌سوار
    2/867/932/500
  • روزی روزگاری آبادان
    2/689/395/000
  • آغوش باز
    691/497/500
  • کارزار
    189/070/000
  • سودابه
    128/322/500
  • لختگی
    25/100/000