به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، سید حسین احصایی هنرمند حوزه نقاشی خط است که زیر نظر اساتیدی چون هانیبال الخاص، وارهیک هارتونیان، سید جمال الدین خرم نژاد و…. آموزش دیده است. این هنرمند نمایشگاههای زیادی در ایران، ژاپن، لندن، ایتالیا، فرانسه، روسیه و… برگزار کرده است. با این هنرمند گفتگویی انجام دادیم که از نظرتان میگذرد:
***از گرایش به سوی نقاشی و دوران کودکی بگویید؟ زیر نظر چه اساتیدی آموزش دیدید؟
-من از همان دوران کودکی نقاشی را شروع کردم و در دوران راهنمایی استاد نیکروز محمدنیا نقش مهمی در گرایش من به سمت هنر داشت. بعد از اینکه دوران هنرستان را گذراندم به کلاسهای هانیبال الخاص رفتم و دو سال زیر نظر ایشان آموزش دیدم. سپس نزد استاد سید جمال الدین خرم نژاد رفتم که ایشان از مدرسین آبرنگ بودند و نزد ایشان تکنیکهای مختلفی را فرا گرفتم.
***وحضور شما در عرصه خط چگونه شکل گرفت؟
-من نقاشی کار میکردم و چون خطم خوب بود تصمیم گرفتم نقاشی را با خط تلفیق کنم و به صورت خودآموز این کار را انجام دادم و فرم هایی را در این سبک به وجود آوردم. بعد از آن در نمایشگاههای گروهی شرکت کردم و ورکشاپهای متعددی را برگزار کردم. در این سالها در نمایشگاهها و ورکشاپهای متعددی در ایران و خارج از کشور شرکت کردم. در نمایشگاه «پوسترهای گرافیکی» در روسیه بعد از نمایشگاه دو اثر من در آکادمی هنر مسکو و کتابخانه مسکو نگهداری میشود. همچنین در سال ۲۰۱۳ در حراج دوحه قطر حضور داشتم و سه اثرم به فروش رفت. در دو سال گذشته نمایشگاه «امتداد ۱» و «امتداد ۲» را برگزار کردم که کریتور بودم که با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد.
***آموزش به کودکان را از چه زمانی شروع کردید؟
-من از همان دوران دبیرستان آموزش به کودکان را شروع کردم. آموزش به کودکان سخت ولی دلچسب است. آموزش به کودکان مهارت خاص میخواهد چون دنیای آنها بسیار عجیب است. بعد از چند سال ورکشاپ های آموزشی برگزار کردم که با استقبال هنرجویان مواجه شد و تا به امروز ادامه داشته است.
***در حال حاضر وضعیت نقاشی خط را چطور ارزیابی می کنید؟
-به نظر من نقاشیخط نسبت به قبل خیلی شکوفا شده است و خیلی بهتر است که تبدیل به یک رشته دانشگاهی شود. نقاشیخط یک مکتب مستقل است و حرفهای زیادی برای گفتن دارد. خوشبختانه نسل جدید به خاطر تنوع و جذابیت این حوزه به نقاشی خط روی آوردهاند که این موضوع در رشد این حوزه بسیار موثر و مفید است. همچنین بسیاری از بانوان به سمت این هنر گرایش پیدا کردهاند و بسیار فعال هستند.
***نقاشی خط در چه وضعیتی قرار دارد و چه نقاط ضعفی دارد که بهتر است برطرف شود؟
-تقلید همیشه آفت هنر بوده است. متاسفانه نقاشیخط تا حدودی دچار تکرار شده است در صورتی که در کنار یادگیری هنرجویان خلاقیت باید در اولویت باشد و هر هنرجو شیوه و سبک خود را پیدا کند.