به گزارش صبا، تیر ماه ۱۳۹۵ بود که شهر لالجین استان همدان در میان بررسیها از شورای جهانی صنایع دستی عنوان شهر جهانی سفال را گرفت؛ هرچند همچنان انتقادهایی به این شهر سفالی با ورود کالاهای چینی وارد است و ویترینهایی را نظارهگر است که بر اساس ادعای بسیاری از کارشناسان تهدیدی برای این شهر با عنوان جهانی است.
قدمت سفال لالجین بر اساس مستندات موجود به بیش از ۷۰۰ سال میرسد و یکی از مراکز عمده ساخت سفال در ایران و جهان محسوب میشود؛ بهطوریکه عنوان پایتخت سفال ایران را یدک میکشد. سفالینههای ساخت لالجین با تنوع بسیار زیاد صدها نوع ظروف تزئینی و مصرفی را شامل میشود؛ چراکه هزار کارگاه سفال در شهر لالجین وجود دارد که مواد اولیه آنها از خاک رس مخصوصی که صرفاً در این منطقه وجود دارد، تهیه میشود.بر اساس آخرین آمار بیش از ۲۰۰ فروشگاه بزرگ و کوچک سفال در شهر لالجین فعال است که به همراه تولیدات هنرمندان این شهر سفال ها و ظروف چینی نیز به فروش میرسانند.
اما محمدرضا خلجی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی استان همدان به تازگی اعلام کرده است: در این نمایشگاه که در محل مرکز اکسپو استانبول برگزار میشود، ۷۲ متر فضای نمایشگاهی در اختیار ایران قرار گرفته است.
او در پایان تاکید کرد: در غرفه ایران که با مدیریت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی برپا شده است، ۱۰ هنرمند و شرکتکننده صنایعدستی حضور دارند که یکی از این هنرمندان از اتحادیه سفال و سرامیک شهرجهانی سفال لالجین معرفی شده است.
گویا در این نمایشگاه قرار است هنرمندانی از رشتههای گلیمبافی، مسگری، سفال و سرامیک، زیورالات، حکاکی روی سنگ، تولیدات نمدی، نگارگری، کپو بافی و مصنوعات چرمی از سراسر کشور حضور داشته باشند.
There are no comments yet