«استعاره‌ در سینمای کیمیایی» و نهفته‌های جهان سینمایی او | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۲۰
یکتا پناه‌پور تازه‌ترین کتاب درباره مسعود کیمیایی را نوشت

«استعاره‌ در سینمای کیمیایی» و نهفته‌های جهان سینمایی او

کتاب «استعاره‌ در سینمای کیمیایی» نوشته یکتا پناه‌پور از سوی نشر لوگوس روانه بازار کتاب شد. این کتاب به بررسی سینمای مسعود کیمیایی می‌پردازد و رویکردی شناختی به نقد فیلم او دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و کتاب صبا، همه ما مسعود کیمیایی را می‌شناسیم، کارگردان شناخته‌شده ایرانی که‌ موج نوی سینمای ایران را زمینه‌سازی کرد و با فیلم‌های «قیصر» و «گوزن‌ها» خاطره‌ساز روزهای‌مان بوده است.

هر کس که علاقه‌مند یه سینما و فیلم است، با قهرمان‌سازی‌های کیمیایی و سکانس‌های نابش آشناست اما برای آشنایی بیشتر با نوع سینمای او باید مطالعه و کنکاش کرد.

کتاب‌هایی در نقد آثار و سینمای مسعود کیمیایی منتشر شده‌اند اما امروز می‌خواهیم کتاب «استعاره‌ در سینمای کیمیایی» نوشته یکتا پناه‌پور را معرفی کنیم.

در توضیح این کتاب آمده است: «مسعود کیمیایی سینماگر مولف، برجسته و نامدار، زمینه‌ساز موج نو با فیلم «قیصر» (۱۳۴۸) و کارگردان فیلم «گوزن‌ها» (۱۳۵۳) در نظرسنجی منتقدان است. جایگاه سترگ سینمای کیمیایی در میان مردم زبانزد، جریان‌ساز و پیشرو بوده است.

روشن است که جهان هر سینماگر مؤلفی از نمادها و نشانه‌های ویژه‌ای برخوردار است و با پژوهش و واکاوی این نشانه‌ها و مولفه‌ها در گفتمان آن، به جهان او نزدیک‌تر می‌شویم. سینمای کیمیایی، با پشتوانه‌ای از کلاسیک‌های زیبای تاریخ سینما و بهره‌گیری از سینمای وسترن و با پیرنگ‌های اجتماعی- سنتی ایران، با بیش از نیم‌قرن پیشینه‌اش، قهرمان‌پردازانه‌ترین سرآمد سینمای ایران است. سینمای کیمیایی جهانی است پیوسته از ناب‌ترین سکانس‌ها و دیالوگ‌ها و ساختاری سرشار از استعاره‌های ناب و مفاهیمی همچون رفاقت، عشق، اعتراض، خیانت، ظلم‌ستیزی، عدالت‌خواهی.

دکتر یکتا پناه‌پور، دکترای زبان‌شناسی، در این کتاب ارزشمند، تلاش کرده است که با پژوهشی کم‌مانند و ژرف، به نهفته‌های جهان سینمایی این کارگردان نزدیک‌تر شود و ارزیابی زیبایی داشته باشد. کتاب «استعاره در سینمای کیمیایی» دریافتی است ناب و زلال که بیش از نیم‌قرن سینمای کیمیایی را اندیشمندانه واکاوی می‌کند و رهیافتی است بسیار نو و درخور ستایش. همچنین، راهکارهایی را برای نویسندگان توانای سینمایی در جهت پیگیری آثار سینماگران برجسته دیگر فراهم می‌آورد و می‌تواند دریچه‌ای تازه برای خوانندگان فرهیخته بگشاید. خواندن کتاب استعاره در سینمای کیمیایی هم برای علاقه‌مندان رشته زبان‌شناسی، مطالعات سینما و تئاتر، پژوهش هنر و رشته‌های مرتبط دیگر و هم برای دلبستگان سینمای ایران و سینمای کیمیایی می‌تواند سودمند و بهترین پیشنهاد باشد.»

علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را با قیمت ۲۶۰ هزار تومان از نشر لوگوس تهیه کنند.

2 دیدگاه


آخرین اخبار

پربازدیدها