استاد محجوبی هنرمندی است که برای نمایش زیبایی‌های ایران دستش نمی‌لرزد | پایگاه خبری صبا
امروز ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۴۰
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

استاد محجوبی هنرمندی است که برای نمایش زیبایی‌های ایران دستش نمی‌لرزد

محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، ضمن اشاره به ویژگی ایران‌دوستی که در آثار استاد حسین محجوبی نمود عینی دارد، گفت: او هنرمندی است که برای نمایش زیبایی‌های ایران دستش نمی‌لرزد.

به گزارش صبا به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آئین نکوداشت استاد حسین محجوبی، نقاش و معمار برجسته معاصر، عصر روز چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲ در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
در جریان برگزاری این آئین که با حضور چهره‌هایی چون محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، محمدحسین حلیمی، استاد دانشگاه تهران، بهمن نامور مطلق، استاد دانشگاه شهید بهشتی، محمدعلی رجبی دوانی، عضو شورای مشاوران علمی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و پریسا شاد قزوینی استاد دانشگاه الزهرا (س) همراه بود، محمد خراسانی‌زاده در سخنانی مطرح کرد: هنگامی که مسئولیتم در اداره کل هنرهای تجسمی آغاز شد، نخستین هنرمند پیشکسوتی که افتخار داشتم در قالب سلسله‌دیدارهای «درگه اهل هنر» خدمتشان برسم، استاد حسین محجوبی بودند که با آغوش باز، روی گشاده، خوی گرم و بیانی دلنشین‌، پذیرایمان شدند.
مدیرکل هنرهای تجسمی ادامه داد: پس از تماشای نخستین اثر استاد محجوبی، آنچه در خاطرم باقی ماند، ایران زیبایی بود که از لابه‌لای ابرها نمایان می‌شد. استاد محجوبی هنرمندی است که راضی نمی‌شود از نمایی بسته به طبیعت نگاه کند، بلکه دوست دارد در نمایی باز و با نگاهی وسیع و کلان‌نگر به آفرینش بنگرد و وصف «نقاش بهشت» که به ایشان داده شده، در آثارشان نمود عینی دارد.
او بیان کرد: آثار استاد محجوبی اگرچه نگارگری نیست اما نگارگرانه از پیشینه سنت هنری ایرانیان رد قلم خود را به ودیعت می‌گیرد و بیان اساطیری ایرانیان را در آثار امروزین خود به نمایش می‌گذارد.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران یادآور شد: آریایی‌ها اولین اقوامی بودند که اسب را رام کردند و شاید این یکی از دستاورهای کم‌نظیر آنها بود. دوگانه‌های آریایی در اساطیر دیرین ایرانی که همواره نبرد دائمی میان خیر و شر را گوشزد می‌کند، در آثار استاد محجوبی نیز دیده می‌شود. این تقابل دوگانه که همواره در نقاشی‌های استاد محجوبی مشهود است، ریشه در تفکرات پیشینی ما دارد.
استادیار دانشگاه شاهد عنوان کرد: استاد محجوبی هنرمندی است که برای نمایش زیبایی‌های ایران دستش نمی‌لرزد و همواره رشحاتی از امید در آثارش دیده می‌شود. حتی وقتی در اثر خود به فضای نامناسب زیست‌محیطی که توسط بشریت رقم خورده است نیز اعتراض می‌کند، باز هم از رنگ‌های جذاب سبزگونه استفاده می‌کند و مخاطب از دیدن آثار او حس بسیار خوبی می‌یابد. او هنرمند محجوبی است که لازم نیست خود سخنی بگوید، چراکه آثارش به شیوایی با ما سخن می‌گویند.
خراسانی‌زاده ضمن تشکر از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به‌منظور برپایی آئین نکوداشت استاد محجوبی گفت: ما به برگزاری چنین جلساتی نیاز مبرم داریم تا از این طریق آثار بزرگان عرصه‌های فرهنگ و هنرمان را به معرض تحلیل بگذاریم. آنچه امروز به شدت جای خالی‌اش در فضای هنر ما حس می‌شود، نقد هنری است. هیچ‌وقت قرار نبوده هنرمند خود درباره اثرش حرف بزند؛ زیرا او آنچه را که ادراک کرده در اثر خود به نمایش گذاشته است. اینجاست که ناقدان و منقدان هنر باید کار خود را آغاز کنند. آنها باید نقاط قوت و ضعف آثار را بگویند، جریان حاکم بر اثر هنری را تشریح و برداشت‌های خود را بیان کنند. اگر امروز ما از هنر غرب تاریخچه‌ای را می‌شناسیم، این تاریخچه توسط هنرمندان ثبت نشده است بلکه منتقدین و مورخین هنر آن را برای‌مان به یادگار گذاشته‌اند.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران تصریح کرد: تلاش‌مان بر این است نقد هنری را در موزه هنرهای معاصر تهران احیا کنیم.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ سپس خطاب به استاد محجوبی گفت: امیدوارم ایران‌دوستی مفرطی که در آثار شما دیده می‌شود و اینکه عاشق جوانان ایران هستید، و همواره درباره آینده درخشان ایران حرف می‌ز‌نید، در آثار هنرمندان جوان‌تر و شاگردان شما نیز دیده شود.
خراسانی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: از آنجا که تاکنون چنین مجالی دست نداده بود باید با یک فاصله مختصر پدیده‌ ثبت جهانی تذهیب را گرامی بدارم و کسب این دستاورد ارزنده را خدمت هنرمندان عرصه نگارگری و تذهیب‌مان تبریک بگویم. اگرچه این اتفاق به دلیل محدودیت سهمیه هر کشور به منظور ثبت جهانی میراث فرهنگی خود با مشارکت چند کشور دیگر ثبت شده اما رخداد مبارک و موثری است که امیدوارم در آینده نزدیک، اثرات مثبت آن را شاهد باشیم. زیرا در میان این چند کشور، آثار هنرمندان تذهیب‌کار هیچ‌یک به گرد پای هنرمندان ایرانی هم نمی‌رسد؛ نه در گذشته، نه در امروز و نه در آینده؛ البته درباره آینده به شرطی می‌توانیم با اطمینان سخن بگوییم که خودمان مراقب باشیم.
او مطرح کرد: درباره دوسالانه‌های هنری باید بگویم که ما دوسالانه‌های گوناگونی را در عرصه تجسمی داریم. جامعه هنرمندان تجسمی ایران بزرگترین جامعه هنری و البته مهجورترین و نجیب‌ترین آن است. تاکنون باید دوسالانه‌های مختلفی را می‌داشتیم که یک به یک در حال احیاست. شاید تنها دوسالانه‌ای که از بدو برگزاری تا به امروز کار خود را با نظم پیش برده، دوسالانه ملی خوشنویسی است. هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران نیز کار خود را از تابستان امسال آغاز کرد و این روزها در مراحل پایانی جمع‌بندی آثار به سر می‌‌برد و به امید خدا در ماه دی، نمایشگاه دوسالانه هفتم در شهر قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران برپا خواهد شد.
رئیس شورای سیاستگذاری شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر افزود: اتفاق مبارک دیگری که این روزها در حال رقم خوردن است، جشنواره هنرهای تجسمی فجر است. جشنواره‌ای که به همت عزیزانی چون دکتر شالویی در مرکز هنرهای تجسمی کار خود را آغاز کرد و حالا به ایستگاه شانزدهم خود رسیده است؛ ایستگاهی که کمی با ایستگاه‌های قبلی متفاوت است. جشنواره شانزدهم به معنای واقعی کلمه به سمتی حرکت می‌کند که جشنی برای همه هنرمندان تجسمی ایران باشد؛ با هر سلیقه و ذائقه‌ای که دوست دارند داسته باشند و به واسطه آن در چارچوب قوانین کشور فعالیت کنند. امسال  در کنار دبیرکل محترم، ۲۱ دبیر و بالغ بر ۶۰ داور داریم. یک جشنواره کامل و متشکل از سلیقه‌های مختلفی که در کنار هم نشسته‌اند تا این جشن را برای همه هنرمندان ایران رقم بزنند. در این دوره حضور چهره‌های جدیدتر و جوان‌تر در کنار پیشکسوتان و استادان بزرگوار، به خوبی رخ‌نمایی می‌کند. امسال مفتخر به این هستیم که ۱۰۰۷۶ اثر هنری توسط هنرمندان رشته‌های مختلف از جای جای ایران اسلامی به دبیرخانه جشنواره هنرهای تجسمی فجر رسیده و اکنون فرایند داوری آثار آغاز شده است. موزه هنرهای معاصر نیز در این دوره میزبان آثار مفاخر هنرهای تجسمی کشور خواهد بود‌.
خراسانی‌زاده در بخش پایانی اظهارات خود بیان کرد: قول ما برای برپایی نمایشگاه آثار استاد محجوبی در موزه هنرهای معاصر تهران پابرجا است و چشم به راه اعلام آمادگی از سوی ایشان هستیم تا بتوانیم این نمایشگاه را در موزه هنرهای معاصر تهران برپا کنیم. درباره راه‌اندازی بنیادی به نام استاد محجوبی نیز بسیار علاقه‌مندیم که این اتفاق رقم بخورد. اگر انجمن مفاخر پا پیش بگذارد و خانوادا محترم محجوبی نیز همراهی‌ لازم را به عمل آورند، ما تمام‌قد پای کار می‌ایستیم و همکاری می‌کنیم. چه بهتر که هنرمندانی مانند استاد محجوبی و سایر پیشکسوتان که دردانه‌های هنر ایران به شمار می‌آیند و آثارشان در دنیا مایه افتخار ایران و ایرانی است، نامدارتر و ماندگارتر باشند.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۶۹/۶۹۳/۰۲۰/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۳/۶۲۰/۱۵۶/۵۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۷/۸۶۸/۱۴۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۵/۸۴۱/۳۳۹/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۹۹۳/۸۸۰/۰۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۷۶/۰۳۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۲/۰۲۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۷۹/۹۶۰/۰۰۰