به گزارش خبرنگار سینما صبا، روز پنجم از جشنواره سینماحقیقت در حالی پیگیری شد که با نمایش تمامی آثار در روزهای گذشته، عمده بحثها میان منتقدان و اهالی رسانه پیرامون انتخاب بهترین فیلمهای جشنواره بود. در این روز آثار پرمخاطبی همچون «احمد»، «زیبا، لذیذ، مبتذل» و «آخرین کوسه نهنگ» در خانه جشنواره روی پرده رفتند.
مستند «احمد» به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی به زندگی مرحوم احمد خمینی میپردازد و در مصاحبه با چهرههای سیاسی نزدیک به او، به سندی تاریخی درباره نقش «احمد» در سالهای منتهی به انقلاب اسلامی تبدیل شده است.
«مجید مجیدی» از مهمانان ویژه روز پایانی جشنواره بود که به دیدن فیلم مستند «احمد» نشست.
«آخرین کوسه نهنگ»(رامتین بالف) که از محبوبترین فیلمهای جشنواره بود، با بهره گیری از زبانی شاعرانه، به شکلهای گوناگون آسیبهای زیست محیطی میپردازد که بشر بر طبیعت وارد کرده است.
فیلمساز پیام فیلم خود را با استفاده از تصاویر بکر جنوب ایران در مناطق نفت خیز و تلفیق آن با نریشنی که به عنوان حدیث نفسی از زبان یک کوسه نهنگ بیان میشود، به مخاطب منتقل میکند.
«زیبا، لذیذ، مبتذل» درباره موسیقی پاپ این روزهاست که در عین تهی بودن از ویژگیهای هنری، بسیار پرمخاطب است. فیلمساز در مصاحبه با اساتید نامدار حوزههای مختلف موسیقی، پزشکی، مردم شناسی و… رویکردی همه جانبه در پرداخت روایی خود اتخاذ کرده و به همین دلیل، این فیلم به یک پژوهش کلی در باب سلیقه انسان معاصر تبدیل شده است. مهمترین ویژگی این فیلم در کنار طرح مناسب سوال، مصاحبه شوندگان آن است که بسیار دقیق و همه جانبه، به واکاوی صورت مسئله پرداختهاند.
در آخرین روز جشنواره سینماحقیقت، از کتاب «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند» تالیف احمد ضابطی جهرمی، با اجرای رامتین شهبازی رونمایی شد.
شهبازی درباره این کتاب گفت: این کتاب از هفت بخش اصلی تشکیل شده است. این کتاب در شکل جستارهای خودش تمام نمیشود و ایدههایی در آن مطرح شده که علاقهمندان میتوانند درباره آنها تحقیق کنند.
در این مراسم همچنین حامد شکیبا نیا از تجدید چاپ کتاب «مقدمهای بر فیلم مستند» نوشته بیل نیکولز خبر داد که برای مدتها نایاب بود.
همچنین مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اعلام کرد جمشید بیات ترک، مهدی اسدی، آرمان قلیپور دشتکی، محمد مقدم، محمد شکیبانیا، محمد تقیفهیم، کتایون جهانگیری، مسعود زارعیان، عباس صالح مدرسهای، محمد سلیمی راد، اصغر احمدپور، میترا مهتریان، محمدمهدی خالقی، حسن قهرمانی، سعید صفار، علیمحمد ذوالفقاری گروه مشاوران انتخاب آثار هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را تشکیل میدهند.
در ادامه برنامههای روز پنجم، نشست «وطن شرقی در سینمای مستند» از پنل ویژه غزه برگزار شد. محتوای این نشست پیرامون ادوارد سعید، مستشرق و شخصیت معروف فلسطینی بود.
دیگر کارگاه برگزار شده، «اخلاق در سینمای مستند» با تدریس هانا پولاک، مستندساز لهستانی بود.
پولاک در این نشست گفت: موضوع اخلاق و سینما از هم جدا نیست. زیرا ما همه بهعنوان انسان باید راوی موضوعات اخلاقی در جامعه باشیم. بنابراین بهعنوان یک رهاورد اخلاقی باید بدانیم چگونه باید با موضوع مهم اخلاق در سینما روبهرو شد. در ادامه بخشهایی از یکی از مستندهای هانا پولاک که روایتگر یکی از جنایتهای گروهک تروریستی داعش بود، پخش شد.
همچنین نشست «حمایت از تولید فیلم مستند در حوزه جمعیت و خانواده» با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و بنیاد ۱۵ خرداد، در پنجمین روز از هفدهمین جشنواره بینالمللی «سینما حقیقت» برگزار شد.
یاسر اشراقی معاون اجتماعی بنیاد پانزده خرداد گفت: از همان سالهای ابتدایی فعالیتهای بنیاد، بخش سمعی بصری مربوط به تولیدات فرهنگی وجود داشته است و اولین کاری که آقای میرکریمی به نام «برای او» تولید کردند با حمایت بنیاد پانزده خرداد تولید شده است. از سوی دیگر مرکز نوآوری را تاسیس کردیم که با نگاه به مسائل حوزه جمعیت فعالیت میکنند.
همچنین داوران بخشهای مختلف ملی، شهید آوینی و بینالملل این دوره از جشنواره اعلام شد که در میان آنها چهرههای مطرح و مهمی به چشم میخورد.
عصر امروز و با برگزاری مراسم اختتامیه در تالار وحدت پرونده هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» بسته خواهد شد.
There are no comments yet