رسول توکلی در گفتوگو با صبا:
سینماگر قواعد را رعایت میکند اما امربَر نیست/دولت فقط باید ناظر باشد
بازیگر، فیلمنامهنویس و تهیهکننده سینما و تلویزیون گفت: هنرمندان باید قوانین و قواعد حاکم بر جامعه را رعایت کند اما هیچگاه نباید امربر باشد.
رسول توکلی در گفتوگو با خبرنگار سینما صبا در خصوص شرایط کاریاش اظهار کرد: من نیز همانند دیگر اقشار مردم در انتظار این هستم که وضعیت بهبود یابد تا امکان کار کردن بهتر و بیشتر فراهم شود. من در دهه ۶۰ علاوه بر بازیگری و نویسندگی در امر طراحی و نظارت روی اسکلههای نفتی هم حضوری پررنگ داشتم. در امر طراحی اسکلههای نفتی، اقداماتی در قشم انجام دادهام که با یک جستجوی ساده اینترتی میتوانید ببینید. در همین زمینه هماکنون مشغول فعالیت برای گسترش اسکله نفتی قشم هستیم. در حوزه سینما نیز طرحهایی آماده ساخت دارم که متاسفانه به دلیل تک بعدی نگاه کردن مسئولان امکان ساخت آنها فراهم نمیشود.
بازیگر فیلم «تاراج» گفت: دوستانی که جدیداً در ارشاد و صدا و سیما مشغول کار شدهاند هنوز به تفاهم لازم پیرامون مواجه با هنرمندان نرسیدهاند. هنرمندان باید قوانین و قواعد حاکم بر جامعه را رعایت کند اما هیچگاه نباید امربر باشد. هنرمند میبایست در هر رشتهای هر آنچه که در اطرافش رخ میدهد را ثبت کند، برای همین نباید به او بابت ساخت آثار فشار آورد.
وی درباره شرایط کار برای بازیگران دهه ۶۰ چنین توضیح داد: بازیگری امری نیست که آن را بتوان به یک مقطع خاص محدود کرد اما متاسفانه در کشور ما وضعیت کار تابع شرایط خاص است و همه امکان کار یکسانی ندارند. این امر هم تنها به بازیگران دهه ۶۰ خلاصه نمیشود بلکه دیگر بازیگران دهه ۷۰ یا ۸۰ نیز چنین امری را تجربه میکنند.
توکلی گفت: دلیل رخ دادن این وضعیت عدم نظارتی است که در حوزه تولیدات نمایشی در سینما، تلویزیون و پلتفرمها رخ میدهد. به نظر من تنها تصمیم گیرنده در انتخاب بازیگران نباید کارگردان یا تهیهکننده باشد بلکه باید شرایط به گونهای چیده شود که همه فرصت انتخاب شدن را بر اساس تواناییهاشان داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: آنچه امروز بر تولیدات سینمایی و تلویزیونی حاکم است اسیر چند موضوع خاص است. در کارهای نمایشی عمدتاً یا به موضوع کشت و کشتار توجه میشود! یا اینکه روایتی از تاریخ مدنظر قرار میگیرد که صادق بودن آن مشخص نیست! این موضوع به نظرم یک مشکل بسیار جدی است که باید به آن توجه کرد.
بازیگر سریال «معمای شاه» و فیلم «قاتل اهلی» درباره امنیت شغلی در سینما و تلویزیون گفت: متاسفانه شرایط در این حوزه به هیچ وجه مطلوب نیست چون با تغییر مدیران سیاستهای کاری کاملاً تغییر پیدا میکند. این امر نیز مشکلی جدی برای عوامل فعال در سینما و تلویزیون محسوب میشود. مصداق این امر را در اظهارات اصغر سمسارزاده و عنایت بخشی از بازیگران قدیمی سینما و تلویزیون میتوان به خوبی مشاهده کرد. البته در مقطعی تصمیماتی در خانه سینما برای وضعیت بازیگران صورت گرفت اما آن امر هیچگاه به صورت کامل و مطلوب اجرایی نشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: روزگاری بود که خانواده اوقات فراغت خود را در سینماها میگذراندند زیرا سینما قهرمان داشت اما برخی کجسلیقگی مردم را از سینما دور کرد. برای مثال جمشید هاشمپور در دهه ۶۰ در مقطعی از سینما کنار گذاشته شد! تنها به این دلیل که شمایل یک قهرمان را داشت! البته به همت حسین فرحبخش ممنوعیت ایشان برداشته شد و مجدد شاهد حضور ایشان در سینما و تلویزیون بودیم.
این بازیگر ادامه داد: چند وقت پیش بهرام رادان حرف خیلی خوبی زد. وی گفت ظرفیت بسیار بالایی در سینمای کشور ما وجود دارد که می توان از آن بهره برد اما این اتفاق رخ نمیدهد. دلیل این امر، همان عدم ثباتی است که در مدیریت وجود دارد. لازم به ذکر است کار سینما امری صنفی است که دولت تنها باید حکم ناظر را داشته باشد.
این بازیگر تصریح کرد: نمیشود با علم و خواسته روز مبارزه کرد. امروز پلتفرمها رونق بسیار پیدا کردهاند. این امر نیز در همه جهان وجود دارد و نباید آن را کتمان کرد. البته باید نظارت لازم در این حوزه انجام شود تا کارهایی تولید نشود که جوانان را تحت تاثیر قرار دهد اما در مجموع پلتفرمها حتی در خارج از کشور هم مخاطب داشتهاند.
وی در انتها تصریح کرد: به دلیل مشکلات روز جامعه مردم ترجیحشان این است وقتی به سینما میروند فیلم شاد و کمدی ببینند البته اینکه تمام سینما باید فیلم کمدی باشد خود دردی است اما ریشه آن را باید در مسائل جامعه جستجو کرد.
There are no comments yet