بهزاد فراهانی در این مراسم گفت: انجمن صنفی عکاسان تئاتر ایران یکی از فعالترین انجمنهای صنفی است که اعضای آن عاشقانه کار میکنند و چه خوب است که عاشق وظایف صنفی خود باشیم.
او با بیان اینکه رسانه زبان گویای جامعه است، ادامه داد: ما جز رسانه زبان گویای دیگری نداریم. در گذشته مدیران صداوسیما حتی شده مخفیانه کارهای ما را به تماشا مینشستند اما اکنون کوچکترین توجهی به تئاتر ندارند. خدا کند مسئولان رادیو و تلویزیون سرکی به خانه ما بکشند و بدانند ما زنده هستیم.
فراهانی توضیح داد: خوشحالیم که آقای جبلی عکسهایش را در این رویداد هنری به نمایش گذاشته و به آرشیو انجمن صنفی عکاسان هدیه کرده است. امیدوارم روزی آنطور که شایسته و بایسته است، به عکاسان تئاتر احترام بگذاریم و امیدوارم همگی ارزش این صنف را بهطور کامل درک کنند.
ابراهیم حسینی، دبیر «شب عکس تئاتر» گفت: طراح پوستر این رویداد هنری مهدی دوایی است. این هنرمند تلاش کرد تا با وسواس زیاد و پس از چندین اتود، این پوستر با حال و هوای جشن آماده شود.
او با بیان اینکه به نمایندگی از یک تیم سینفره فعال در مراسم حضور دارد، گفت: برای من مسابقه در بخش دوم و برگزاری کارگاه آموزشی، اولویت اول است. رویارویی عکاس با صحنه تئاتر و بازیگر بسیار اهمیت دارد. گاهی این شائبه ایجاد میشود که دیگر نیاز به آموزش نیست؛ درحالیکه امروزه عکاسان با چالشهای زیادی بهواسطه اپلیکیشنهای متفاوت روبهرو میشوند، پس نباید آموزش کمرنگ شود.
دبیر این رویداد افزود: تاکنون ۳ کارگاه آموزشی برگزار شده است و ۱۱۵ نفر شرکتکننده در این رویداد حضور داشتهاند. در بخش نمایشگاهی میزبان ۶۰ اثر هستیم و بخش مهمان با ۳۰ عکس از عکسهای حمید جبلی در سالن میرمیران خانه هنرمندان با مدیریت بابک حقی به نمایش درمیآید؛ این آثار به آرشیو انجمن صنفی هدیه شده است.
او افزود: این جشن بهانهای است برای توجه بیشتر به عکس تئاتر و اهمیت آن. اگر حمایت رسانهها نبود، عکاسی تئاتر به این شکل شناخته نمیشد. عکاسان تئاتر از سرتاسر ایران برای ما عکس فرستادهاند و این اتفاق خوبی است چراکه در جشنواره فجر نیز ما شاهد حضور کمرنگ عکاسان خارج از تهران بودیم.
به گفته حسینی، تئاتر خصوصی بخش اصلی فعالیت خود را مدیون عکس و عکاسان تئاتر است؛ موردی که نیازمند پژوهش و توجه بیشتر از سوی مدیران فرهنگی و فعالان این عرصه است.
او با گلایه از جای خالی بخش عکس و پوستر در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر توضیح داد: ما با استانهای مختلف وارد مذاکره شدهایم تا این رویداد مثل یک کارناوال عکاسی دور ایران بچرخد.
حسینی در پایان سخنانش با اشاره به پارامترهای داوری و انتخاب عکس تئاتر گفت: در عکاسی تئاتر ابتدا باید به عکاسی و سپس عکس بهمثابه نمایش توجه شود. در گذشته عکسها پرترهنگاری از بازیگران بود و کمکم با آموزش عکاسان به این مهم دست پیدا کردند که در عکسهای خود طراحی صحنه، نور و شناخت درام باید موردتوجه قرار بگیرد.
زهرا اروجلو، مدیر اجرایی شب عکس تئاتر درباره آمار شرکتکنندگان گفت: ۹۲ نفر در مسابقه شرکت کردند و ۴۵۵ عکس به مسابقه رسیده، ۴۴ عکاس خانم و ۴۸ عکاس آقا داشتیم و ۸ شرکتکننده هم از شهرستانها و ۲ اثر هم از کشور فرانسه و تایلند به دست ما رسید. درمجموع ۶۰ اثر به نمایشگاه ارسال شد. ۷۰ نفر هم اثر در بخش چندرسانهای داشتیم که درمجموع ۹۵ عکس میشود.
There are no comments yet