به گزارش خبرنگار تئاتر صبا، صبح روز سهشنبه مورخ ۱۲ دی ماه از پوستر نخستین جشنواره «همآغاز» به دبیری امیر موسی کاظمی در تالار مشاهیر تئاتر شهر با رونمایی و نشست خبری این رویداد با حضور دبیر جشنواره و سید محمد جواد طاهری (مدیر مجموعه سالنهای تئاتر شهر) برگزار شد.
در ابتدای این نشست سید محمد جواد طاهری به ماهیت نخستین جشنواره «همآغاز» اشاره کرد و گفت: همانطور که از نام این جشنواره پیداست، قرار است رویدادی را با محوریت جوانان برگزار کنیم. من در ابتدای حضورم به عنوان مدیر سالنهای تئاتر شهر احساسی خلاء میکردم. این خلاء به دلیل عدم حضور جوانان به شکلی حرفهای در ساحت تئاتر بود. در ابتدای امر با خود گفتم شاید این نام بزرگ تئاترشهر برای فعالیتی که با محوریت جوانان است، مناسب نباشد. در ادامه با مشورتهایی که داشتیم به جشنواره «همآغاز» رسیدیم. حال این رویداد با حضور جوانانی از ۲۰ تا ۴۰ سال -چه در بخش داوری و چه در بخش مسابقه و رقابت- برگزار خواهد شد. ما به این باور رسیدهایم که شاید باید نگاه جوانانهای به آثار نمایشی شود و این امر نیاز تئاتر است. باور کنید که این جوانان تمام آنچه را که باید از لحاظ تئوریک و دانش خواهد داشت. دانشی در حد و اندازه دکتری. در این اوضاع، از تماشاخانههای دولتی، خصوصی و نیمه دولتی دعوت کردهایم تا از آثاری که در سالن قشقایی اجرا نمیشوند، استقبال کنند. در واقع همه آثار بتوانند با دعوت از مهمانان خود به روی صحنه بروند.
در ادامه این نشست امیر موسی کاظمی ضمن تبریک روز زن به آمار آثار حضور یافته در جشنواره اشاره کرد و عنوان کرد: تاکنون ۲۲۰ طرح و نمایشنامه به دبیرخانه ارسال شده است. از میان آنها ۱۶۰ اثر برای بازبینی انتخاب شدند. در این میان ۶۰ اثر به دلیل نواقصی که داشتند کنار رفتند. هیأت انتخاب نخستین دوره جشنواره «هم آغاز» متشکل از وحید نفر، حسن معینی، مجید شکری، اشکان پیردلزاده و وحید منتظری آثار برتر را انتخاب و برای بازبینی معرفی کردند.
او گفت: همچنین لازم است ۵۰ کارگردان راهیافته به مرحله بازبینی، تا اول آذر سال جاری، نمایش خود را آماده کنند تا توسط هیأت داوران مورد بازبینی کیفی قرار گیرد. از میان ۵۰ اثر راه یافته به مرحله بازبینی، قرار است ۲۰ اثر برای اجرا در نخستین دوره جشنواره «هم آغاز» انتخاب شوند. من با تیم هیأت انتخاب به دو لیست رسیدیم. دو لیست که هر کدام متشکل از ۱۲ اثر بود. یک لیست مشروط و لیست دیگر قطعی بود. در آن لیست مشروط ۸ اثر انتخاب خواهند شد و در مجموع ۲۰ اثر خواهیم داشت.
کاظمی ادامه داد: سعی داریم اجرای نقد و بررسی را بعد از اجرای دوم داشته باشیم. منتقدین و اهالی تئاتر میتوانند در کنار کارگردانها حضور داشته باشند و مشاورههایشان بدهند. آنها میتوانند نقطه نظرهایشان را در این جلسه نقد و بررسی بگویند. در ادامه باید خبر خوبی به شما همکارانم داده و بگویم که جشنواره رقابتی خواهد بود و بهترین انتخاب مردمی هم در آن وجود خواهد داشت.
دبیر نخستین جشنواره «همآغاز» افزود: دلیل به تعویق افتادن جشنواره و نزدیک شدنِ آن به جشنواره تئاتر فجر ایجاد فرصت بیشتر برای تمرین و البته بحث بازدیدها هم مطرح بود. این رویداد از ۱۶ تا ۲۶ دی ماه برگزار خواهد شد. ۲۶ دیماه روز اختتامیه آن خواهد بود.
در ادامه محمد جواد طاهری افزود: این جشنواره متعلق به آینده تئاتر است. امیدوارم با تغییرات مدیران دولتی حتی اگر روزی برسد که من هم نباشم این جشنواره به کار خود ادامه دهد. چرا که این جشنواره به شکلی مستقل قرار است آینده تئاتر ایران را توسط نوجوانان رقم زنند.
در این میان امیر موسی کاظمی بر کلمه استقلال تاکید و خاطرنشان کرد: تنها کمکی که به ما تاکنون شده است، توسط تیوال بوده. هیچ کمک دیگری در کار نبوده است. ما میخواهیم نشان دهیم که میتوان جشنوارهای کم هزینه بدونِ رقمهای میلیاردی برگزار کرد. همانطور که در سال ۹۸ با جشنواره «هامون» این امر را ثابت کردیم.
به گزارش صبا، در بخش پایانی این نشست پوستر جشنواره رونمایی شد.
امیر موسی کاظمی پیرامون پوستر جشنواره «همآغاز» و طراحی آن گفت: پوستر را یک طراح اهل تئاتر در سبزوار به نام امیر یاوری طراحی کرده است.
There are no comments yet