ماجرای نسخه سینمایی «سلمان فارسی» چیست؟/ پخش سریال تا ۱۴۰۵ | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۵

ماجرای نسخه سینمایی «سلمان فارسی» چیست؟/ پخش سریال تا ۱۴۰۵

این روزها داود میرباقری با فصل ایران، سریال «سلمان فارسی» را پیش می‌برد اما برخی با مصاحبه‌ها و گمانه‌زنی‌ها دست‌بردار نیستند و خودشان را به‌عنوان بازیگر این سریال معرفی می‌کنند در حالی که واقعیت چیز دیگری است.

به گزارش صبا، سریال «سلمان فارسی» به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه تلویزیونی این روزها در حال تصویربرداری است، در حالی که کار خود را با داود میرباقری در استان سمنان و شاهرود پیش می‌برد اما هر روز شایعه‌ای به‌انحاء مختلف درباره این مجموعه و حتی دیگر سریال بزرگ تلویزیون یعنی «موسی کلیم الله» در فضای مجازی و میان سطور خبرها مطرح می‌شود.

از بازیگران سریال‌ها گرفته تا مشکلات بودجه‌ای و غیره؛ وقتی با تهیه‌کننده و عوامل آن صحبت می‌کنیم بدون هیچ مشکلی و توقفی کار پیش می‌رود، مخصوصا «سلمان فارسی» که هر روز درباره اضافه شدنِ بازیگری یک بحثی پیش می‌آید و آخرینِ آن به ماجرای اعلام حضور فیروز کریمی سرمربی قدیمی فوتبال برمی‌گردد که با تکذیب از طرف تهیه‌کننده «سلمان فارسی» مواجه شد.

شایعاتی که درباره بازیگران سریال «سلمان فارسی» ادامه دارد/ از حضور «مختارنامه‌ای»ها تا فیروز کریمی!

نام بسیاری به‌عنوان بازیگران سریال «سلمان فارسی» مطرح می‌شود. بارها امرالله احمدجو و برخی دیگر از عوامل این سریال اعلام کرده‌اند که نزدیک به هر فصل و بخش، بازیگر مرتبط به آن انتخاب می‌شود و جلوی دوربین قرار می‌گیرد. این اتفاقات و فضاها نیازی به گمانه‌زنی ندارد. حسین طاهری تهیه‌کننده سریال درباره فرآیند انتخاب بازیگران گفت: از سراسر ایران گروه فرستاده شده‌اند تا بچه‌ها استان به استان برنامه‌ریزی و نگاه کنند برای اینکه یک مقداری عمومی‌تر و جامع‌تر در انتخاب بازیگران داخل کشور باشد.

نقش جوانی این شخصیت را امیر رضایی بازیگری که بیشتر روی صحنه تئاتر و چند تله‌فیلم تلویزیونی دیده‌ شده است، ایفا می‌کند. انتخاب او بیشتر به‌ دلیل جنبه شبیه بودن به شجاع‌ نوری انتخاب شده است، البته این شخصیت بخش نوجوانی و کودکی هم دارد که به‌مرور بازیگرانش انتخاب می‌شوند و جلوی دوربین می‌روند. پیگیری‌ها نشان می‌دهد این سریال با کودکی سلمان فارسی آغاز می‌شود و تا واقعه غدیر خم ادامه پیدا می‌کند.

طاهری همچنین درباره شایعاتی که هر روز درباره حضور بازیگران جلوی دوربین داود میرباقری مطرح می‌شود این نکته را مطرح کرد: ما تا پایان سال بازیگران‌ فصل ایران‌مان را تکمیل می‌کنیم؛ یکی دو نفر قرارداد بسته‌اند که اجازه بدهید نام‌شان را نیاوریم تا تعداد زیادی که قرار است به سریال بپیوندند بتوانیم به‌یک‌باره فهرستی را به‌همراه جزئیات اعلام کنیم که ما حداقل در این فصل ۷۰ تا ۸۰ بازیگر نیاز داریم.

وی درباره بازار داغ شایعه‌سازی بازیگران سریال «سلمان فارسی» این واکنش را نشان داد: واقعا بسیاری تمایلات‌شان را اعلام می‌کنند حتی دیدید چندی پیش یکی از دوستان ورزشی اعلام کرده بود «من در این سریال بازی می‌کنم.»، واقعیت این است تا زمانی که قراردادی بسته نشود هیچ قطعیتی وجود ندارد. ما تعهدی به هیچ گروه و قشری در بازیگری نداریم هرکسی که به‌تناسب کاراکتر و قصه انتخاب شوند در خدمت‌شان هستیم اما اینکه از فلان سریال قدیمی آقای میرباقری حتما این بازیگران هستند، صحت ندارد.

حضور بازیگران بین‌المللی جلوی دوربین داود میرباقری

طاهری با اشاره به استفاده از بازیگران بین‌المللی و جوان مستعد تاکید کرد: برخی از همان بازیگران با کهولت سن و مشکلات دیگر نمی‌توان از آن‌ها بهره برد از طرفی قرار است از نسل جدید هم استفاده شود. آقای میرباقری در واقع خودشان را به‌هیچ‌وجه محدود نمی‌کنند. از ابتدای سال آینده بازیگران جدید جلوی دوربین خواهند رفت. همچنین جالب است بدانید بیش از ۴۰ بازیگر خارجی آمدند و چراغ‌خاموش بازی کردند؛ ۲ نفر از آن‌ها که تونسی و ارمنستانی بودند دار فانی را وداع گفتند.

گفت‌وگوی تهیه‌کننده سریال «سلمان فارسی» در حالی انجام شده است که در آستانه شروع فصل ایران سریال «سلمان فارسی»، بحث حضور بازیگران «مختارنامه» در این پروژه داغ شده بود. از نام رضا کیانیان، محمدرضا شریفی‌نیا، حسن پورشیرازی، مهدی فخیم‌زاده، عنایت شفیعی، محمد فیلی، فریبا کوثری، جعفر دهقان، بهرام شاه‌محمدلو، شهرام حقیقت‌دوست، شهرام عبدلی تا محمد صادقی به چشم می‌خورد؛ حتی خود مرحوم سیامک اطلسی قبل از ابتلا به کرونا و در جریان بازی در سریال شبکه سه سیما، در گفت‌وگویی اعلام کرد قرار است در این سریال ایفای نقش کند.

همان‌طور که حسین طاهری به آن اشاره کرد؛ قدیمی‌هایی که برخی از آن‌ها به‌لحاظ فیزیکی و جسمانی از قوّت قبل برخوردار نیستند؛ نمونه بارز آن رضا رویگری که مدت‌هاست به‌علت سکته مغزی قادر به حضور در کارهای تاریخی بیگ‌پروداکشن نیست، یا بازیگرانی مثل سیامک اطلسی که فوت کرده‌اند. باید دید بخشی از این بازیگران که نام‌شان در رسانه‌ها مطرح شده است در همان مقام «گمانه» باقی خواهند ماند و یا دوباره میرباقری از بازیگران گذشته‌اش که تجربه‌های خوبی از خودشان به‌جای گذاشته‌اند استفاده خواهد کرد.

بازیگری که اجل مهلت نداد خودش را در لباس «اسقف» ببیند

در مرحله بیزانس علاوه بر حضور تاجر داستان یعنی فرهاد اصلانی و رسانه‌ای شدن تصاویر نقش‌آفرینی محمدرضا هدایتی با لباس هندی‌ها، هشام رستم بازیگر تونسی سریال سلمان، نقش راهب را ایفا کرد، اسقف را هم مرحوم چنگیز جلیلوند به‌عنوان برگ زرینی در کارنامه‌اش به‌یادگار گذاشت، بازیگری که اجل مهلت نداد آخرین هنرنمایی‌اش را از قاب تلویزیون ببیند.

یکی از کاراکترهای دیگر این سریال را مهدی فقیه ایفا کرد که قبلا هم در سریال‌های تاریخی مثل «ملک سلیمان» از او نقش‌های شگرفی دیده‌ایم، مقابل دوربین داود میرباقری هم در نقش جذامی ظاهر شد.

باید منتظر بمانیم تا مرحله به مرحله بازیگران خوب سینما، تلویزیون و تئاتر که در شهرستان‌ها و پایتخت تست‌های بازیگری داده‌اند و به‌تناسب زمان و نقشی که برای آن‌ها انتخاب شده‌اند به کار اضافه شوند.

کوچِ «سلمان فارسی» به شاهرود و بازگشت دوباره به شهرک غزالی

اما نکته بعد به لوکیشن فیلمبرداری این روزهای سریال «سلمان فارسی» برمی‌گردد؛ طاهری در این باره توضیحاتی داد. او گفت: فصل بیزانس ما در بهار امسال تمام شد و از تابستان فصل ایران را آغاز کردیم. برای آقای میرباقری فصل ایران بسیار دغدغه است که بر قامت بزرگ ایران و سلمان فارسی کار ساخته شود، این کار از تابستان شروع شد تا اخیرا در شهرک غزالی پیش می‌رفت.

تهیه‌کننده سریال «سلمان فارسی» با اشاره به پیشبرد فصل حجاز سریال به‌موازات فیلمبرداری فصل ایران، خاطرنشان کرد: به‌دلیل ضرورت فیلمبرداری در مناطق برفی و صعب‌العبور و در حقیقت تا پایان زمستان در استان زمستان و شاهرود فیلمبرداری ادامه پیدا می‌کند و از اوایل سال آینده مجددا به تهران و شهرک غزالی بر خواهیم گشت، آنجا یک مجموعه معماری دوره ایران باستان که خیلی باشکوه ساخته شده است و فیلمبرداری بخش عمده‌ای در شهرک غزالی خواهد بود، به‌موازات این مجموعه کار پیش‌تولید فصل حجاز را نیز شروع کرده‌ایم.

سریالی که به زندگی و زمانه یار ایرانی پیامبر گرامی اسلام (ص) می‌پردازد از سه فصل دوران ایران ساسانی، امپراطوری بیزانس و حجاز صدر اسلام برخوردار است و برای آماده بودن فضای کار، کارگردان روایت «سلمان فارسی» را از بیزانس، آغاز کرد. سریال در ۲ بخش کودکی سلمان تا رحلت حضرت پیامبر اکرم (ص) و بازگشت سلمان به مدائن طراحی شده است.

ماجرای نسخه سینمایی «سلمان فارسی» و زمان پخش

پیش‌بینی شده است در فصل‌بندی این بخش از داستان سریال «سلمان فارسی» از تولد روزبه (سلمان) تا پیش از وفات پیامبر اسلام (ص) روایت شود و تا ۱۴۰۵ آماده پخش شود.

درباره زمان پخش و حتی ساخت نسخه سینمایی سریال «سلمان فارسی» نیز بحث‌هایی مطرح شده است که حسین طاهری تهیه‌کننده سریال «سلمان فارسی» به آن پاسخ داد. او گفت: اگر فصل ایران را بتوانیم با ریتم بالاتری پیش ببریم ان‌شاءالله امیدوارم که بنابر اعلام قبلی همان ۱۴۰۵ اتفاق بیفتد. درباره نسخه سینمایی هم بحث‌هایی مطرح شده است به‌نظرم می‌آید یک تعداد نسخه سینمایی خواهیم داشت؛ خود سریال فضای جهانی دارد و بضاعت قصه‌ها اجازه می‌دهد مستقل بتوانیم چند نسخه سینمایی را داشته باشیم.

مرقد سلمان فارسی صحابی ایرانی پیامبر اکرم (ص) و از یاران حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) در ۳۰ کیلومتری جنوب‌شرقی شهر بغداد در شهر مدائن قرار دارد؛ کنار حرم سلمان فارسی مرقد فرزند امام محمدباقر (ع)، مرقد عبدالله‌بن جابر انصاری و مرقد حُذَیفه‌بن ایمان قرار دارند، سلمان فارسی (ع) هشت صفر سال ۳۶ هجری قمری درگذشت.

این سریال در سه فصل دوران ایران ساسانی، امپراتوری بیزانس و حجاز صدر اسلام به زندگی و زمانه یار ایرانی پیامبر اسلام (ص) می‌پردازد. با پایان فیلمبرداری فصل بیزانس، حدود پنج ماه است که فیلمبرداری فصل ایران ساسانی آن آغاز شده است. تاکنون بازیگرانی همچون فرهاد اصلانی، علیرضا شجاع‌نوری، داریوش فرهنگ، محمدرضا هدایتی، بهناز توکلی، احترام برومند، رامونا شاه، علی دهکردی، مرحوم چنگیز جلیلوند، مهدی فقیه، محمدجواد جعفرپور، علیرضا مهران، چند بازیگر خارجی از ارمنستان، یونان، مراکش و تونس و حدود ۱۵۰۰ بازیگر تئاتری و بومی جلوی دوربین این سریال رفته‌اند.

سریال سلمان فارسی در ۶۰ قسمت و از سال ۱۴۰۵ پخش خواهد شد.

نشر اول: تسنیم

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰