به گزارش صبا، تلویزیون این روزها با چالشهای بسیاری روبهرو است و یکی از آنها، نشاندن لبخند بر لب مردم و ایجاد امیدآفرینی است.
در هفتههای آخر به بهانه مناسبتهای مختلف از جمله شب یلدا تلاشهای متعددی از سوی شبکههای مختلف انجام شد تا این شادیآفرینی انجام شود که البته به دور از حاشیه نبود و گاه موجب گلایههایی شد.
همه این برنامهها به مثابه جرقهای برای روشن کردن تنور شادیآفرینی مردمی بود که این روزها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و در این میان اما شبکه نسیم همزمان با شب یلدا و به صطلاح در دقیقه ۹۰ از یک برنامه طنز رونمایی کرد که امیدواریها را برای برگشت صداوسیما به ریل شادیآفرینی زنده کرد.
برنامه «بگو و بخند» را که همزمان با شب یلدا پخش آن از شبکه نسیم آغاز شد میتوان به مثابه بزرگترین محفل طنز کشور قلمداد کرد چراکه مخاطب عام را درگیر کرده است هم قشر حزب الهی و هم قشر قشر غیر حزب الهی رادرگیر خود کرده است.
این برنامه جذابیتهای ویژهای دارد و تمایزهایی با برنامههای قبلی دارد، این برنامه، برنامه «خندوانه» نیست بلکه ساختار متفاوتی با «خندوانه» به صورت ویژه دارد اینکه بخش تلنت این برنامه فقط حوزه استندآپ نیست و متمایز با خندوانه است. نمایش و شعر دارد و در استندآپ هم قویتر از خنداننده شو است و داوران آن هم تفاوت بسیاری با «خندوانه» دارد.
این برنامه با حضور میهمانان چهرهای که مدتها در تلویزیون آنها را ندیده بودیم گامهای خوبی را برداشت تا عبدالله روا در حضور خود در فصل جدید «بگو و بخند» که ساختار جدیدی به خود گرفته بتواند میزبانی خوبی از چهرههای نام آشنا داشته باشد.
عبدالله روا هم در برنامه «بگو و بخند» توانمندیهای خود را به نمایش درمیآورد اعم از کمدی بودن شوخیهایی که میکند همچنین در گفتوگوها و بازیها به صورت مجزا قدرتهای اجرایی به نمایش درمیآورد در صورتی که سلبریتی به معنای عادی و چهره پرمخاطب نیست.
این در حالی است که در سالهای اخیر جای برنامهای که به طور اختصاصی با رویکرد ایجاد شادمانی و امید آفرینی میهمان خانهها شود در تلویزیون خالی بود و مدتهای مدیدی بود که چهرههای خوب تلویزیونی، سینمایی و ورزشی از نزدیک و در محیطی متفاوت و صمیمی به گفتوگو با مردم ننشسته بودند.
یکی دیگر از تمایز برنامه «بگو و بخند» محتوای متفاوت آن در حوزههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی است که در نمایش، استندآپ، شعر موضوع ایثار، شهادت، سبک زندگی دینی به نمایش گذاشته میشود.
دکور مناسب، اجرای دقیق، زمان بندی درست در میزبانی از میهمانان و در نهایت اجرای ساختارمند استعدادیابی و دعوت از گروههای جوان و مستعد که نشانههای خوبی برای بروز و ظهور استعدادهای جوان در صداوسیما هستند از دیگر ویژگیهای «بگو و بخند» است.
همچنین استفاده از رنگهای شاد و چشمنواز در دکور در کنار میزبانی خوب از میهمانان به واسطه ایجاد فضای صمیمی و به دور از گفتوگوهای مرسوم و حفظ میانه روی در این گفتوگوها و دوری از به ورطه شوخیهای تکراری از دیگر ویژگیهای «بگو و بخند» شبکه نسیم است.
در کنار این فضای شادیآفرین اما استعدادیابی با حضور داورانی که برای مخاطبان تلویزیونی نام آشنا هستند از دیگر ویژگیهای این برنامه است. ارتباط خوب و دقیق داوران با گروههای جوان و باز گذاشتن دست این گروهها در اجرای برنامهها موجب شده مخاطب با آنان همراهی قابل وصفی داشته باشد و فارغ از گفتوگو با چهرهها و بخشهای متنوع، استعدادیابی یکی از دلایلی است که این روزها مخاطبان پیگیر «بگو و بخند» در شبکه نسیم هستند.
البته هر برنامهای هم ضعفهایی دارد که برنامه «بگو و بخند» هم از این قائده مستثنی نیست و از لحاظ فنی مشکلاتی دارد و ضعف دیگر آن زمان پخش برنامه که در کنداکتور به خوبی به آن توجه نشده است.
به هر حال جای برنامههایی مانند «بگو و بخند» در شبکههای سیما خالی است و بهنظر میرسد سیاستگذاری جدید سیما بروز و ظهور برنامههایی با رویکرد طنز است و به طور حتم افزایش این برنامهها نیاز امروز مخاطبان تلویزیون بوده و باید در عین رفع این نیاز، به رعایت چارچوبها نیز توجه داشت.
There are no comments yet