به گزارش صبا، سعید رجبی فروتن کارشناس سینما و رسانه در صفحه اجتماعی خود قسمت جدید برنامه «شیوه» و شیوه کاشناسی این برنامه را تشریح کرد و آن را تابو شکن دانست.
او نوشت: «ساقیا در گردش ساغر تعلل تا به چند
صادق زیباکلام استاد دانشگاه و ماشاالله شمسالواعظین کارشناس سیاست خارجی و البته روزنامهگار حرفهای، در برنامه تلویزیونی «شیوه» به یادمان آوردند که تلویزیون به رغم انحصاری بودن هنوز میتواند رسانهای گرم و دیدنی باشد.
اگر تعجب نمیکنید، این دو میهمان در برنامهای با موضوع فلسطین به«ابر روایت» نابودی اسرائیل نپرداختند.! زیباکلام در چارچوب قطعنامه ۱۸۱ مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۳۲۶ ایده تشکیل دو کشور(nation state) فلسطین و اسرائیل را شرح داد و شمسالواعظین هم ایده یک دولت و دو قوم را به عنوان راهی برای پایان مناقشه هفتاد ساله موجود تبیین کرد.
بنده صلاحیت اظهار نظر در این زمینه را ندارم اما از منظر رسانهای اقدام تحسینبرانگیز تلویزیون آن است که اجازه شکسته شدن تابوی نظریه غالب در باره اسرائیل را داد و راه را برای اظهارنظر کارشناسی متفاوت با موضع رسانههای جریان اصلی در جمهوری اسلامی باز کرد.
سادهتر بگویم دو کارشناس برنامه بی آنکه کارشان به یقهگیری بکشد، ضمن محکومیت سبعیت و نسلکشی دولت نتانیاهو و تاکید بر ادامه مبارزه فلسطینی ها، در باره نابودی اسرائیل حرف نزدند و پیشفرض هر دوی آنها قبول موجودیت دو ملت و قوم عرب و یهود در سرزمین فلسطین و در پارهای از قلمرو امپراطوری عثمانی سابق تا قبل از شکست آن حکومت در پایان جنگ جهانی اول بود.
برنامه دیشب نشان داد که لازم نیست همیشه در دو طرف مناظره، شخصیتهای سیاسی از دو جناح رقیب روبروی هم بنشینند و با گیس و گیسکشی از یکدیگر آتو بگیرند و مرتبا پته یکدیگر را روی آب بریزند و دست آخر مخاطب هم از بحثهای تکراری و حق به جانب آنها خسته و ملول شود.
تلویزیون در ادامه میتواند همین رویه را برای مسائل چالش برانگیز داخلی کشور پی بگیرد و موضوعاتی مانند اختاپوس اقتصاد دولتی و شبهدولتی، فربهی تشکیلات و بوروکراسی دولت، غرب ستیزی در سیاست خارجی، ممنوعیت فعالیت رادیو و تلویزیونهای خصوصی، آزادیهای سیاسی، تعدد دستگاههای فرهنگی و تبلیغی، راه خروج کشور از انزوای سیاسی و اقتصادی را از زبان کارشناسان و صاحبنظران مستقل دانشگاهی دنبال کند تا چشمانداز تازهای پیش روی ادارهکنندگان کشور قرارگیرد.»
One comment