به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در مراسم اختتامیه این رویداد فرهنگی-تربیتی، برگزاری این رویداد را جشن فیلمسازی نوجوانان دانست و گفت: چهار سال پیش و همزمان با شیوع بیماری کرونا، سینمای کودک و نوجوان کمی نحیف شد، اما پایان آن شیرین و امیدبخش بود، چراکه با گذر از این دوران و همچنین برگزاری رویداد به شکل فعلی، همه قهرمان محسوب میشوند.
مجید زینالعابدین در ادامه اظهار کرد: همدلی میان سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان در تابستان سال ۱۴۰۲ جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان را احیا کرد، بهطوریکه تعدادی از فیلمهای این جشنواره به جشنواره فیلم فجر هم راه یافت؛ در حالیکه معمولا این مسیر معکوس است.
وی با اشاره به برگزاری پرصلابت و امیدوارانه سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، ادامه داد: این قصه با ساخت فیلمهای خوب برای بچهها آغاز شد و با استقبال خانوادهها، سینما رونق گرفت. اما این کار بزرگ هنوز کامل نبود و گام دوم این بود که خود نوجوانان بتوانند فیلم بسازند تا مسیر خوداتکایی، ایدهپردازی و تولید فیلم را یاد بگیرند و آنچه در ذهنهای خلاقشان است را به بزرگترها نشان دهند.
زینالعابدین ضمن تقدیر از مدیر هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران گفت: این المپیاد پس از چند سال به صورت حضوری و مستقل از جشنواره فیلم کودک برگزار شد تا بیشتر دیده شود. بیش از ۱۲۰۰ اثر از ۲۸ استان کشور به دبیرخانه المپیاد رسید و در ادامه، ۶ تیم راهیافته به مرحله پایانی تلاش کردند مسیر فیلمسازی را بیاموزند، از اینرو امیدواریم در سالهای پیش رو، فیلمهای جشنواره بینالمللی کودکان و نوجوانان را آثار همین نوجوانان شکل دهد.
وی ضمن اشاره به جلسه سیاستگذاری جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان که با حضور شهردار اصفهان در روز اختتامییه هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان برگزار شد، اذعان کرد: برگزاری موفق این رویداد، مسیر بزرگ اندیشیدن را به نوجوانان نشان داد و امیدوارم ستاد اجرایی المپیاد فیلمسازی بتواند با همکاری تمامی بخشها از جمله بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان، در سال آینده جشنواره پرشورتری را برگزار کند.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی همچنین از تمام اعضای هیئتانتخاب، هیئتداوران و مربیان هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران تشکر کرد و ضمن اشاره به افتخارات کسبشده توسط آنان، همکاریشان با این المپیاد را نشان از اهمیت آنان به تربیت نسل آینده فیلمساز ایران دانست.
وحید ملتجی مدیر این رویداد فرهنگی_تربیتی به ارسال دو و نیم برابری آثار در این دوره نسبت به دوره قبل اشاره کرد و افزود: رکورد زنی دریافت اثر در این دوره قابل تامل است و نشان از ظهور نسل علاقهمند سینما دارد. از این رو فراهم کردن فرصت کسب تجربه توسط نوجوانان در کناراساتید باسابقه سینما هدف اصلی این المپیاد است.
وی افزود: یکی از مهمترین تصمیمات این دوره جداسازی زمان برگزاری المپیاد فیلمسازی از جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان بود تا این رویداد مهم در هیاهوی جشنواره گم نشود. تصمیم مهم دیگر دعوت از شش نفر از بزرگان سینمای ایران برای قرار گرفتن درکنار گروهها بود که با تمام این تصمیمات شاهد پیشرفت کیفی این رویداد فرهنگی-تربیتی نسبت به دورههای قبل بودیم.
ملتجی در ادامه بیان کرد: امیدوارم المپیاد فیلمسازی نوجوانان به لحاظ جایگاه در کنار سایر المپیادهای معتبر قرار بگیرد تا بچهها سالهای آینده از سینماگران مطرح کشورمان باشند.
وی سپس با قدردانی از زحمات مربیان این دوره از المپیاد گفت: امیدوارم کار در کنار نوجوانان المپیاد برای آنها هم دستاورد داشته باشد.
مدیر هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان در ادامه آینده سینمای ایران را با توجه به ظهور نسل هوشمند امروز بسیار امیدوار کننده دانست و گفت: کودکان و نوجوانان نسل فعلی شگفت انگیزنند و با وجود آنها حتما وضعیت کشور بسیار رو به جلو و امیدوار کننده خواهد بود.
ملتجی اضافه کرد: برای قرار گرفتن در این جایگاه باید ما بزرگتر ها هویت خود و نکات قابل توجه تاریخمان را بهدرستی برای نوجوانان ترسیم کنیم تا در المپیاد سال آینده هم به لحاظ مهارتی جلوتر باشند و هم در زمینه هویتی اثرگذار شوند، آرزویی که خوشبختانه در این دوره هم تا حدودی محقق شده است، چرا که آثار بچهها به لحاظ محتوایی قابل توجه است.
وی در پایان تعامل بین شهرداری اصفهان و بنیاد سینمایی فارابی را در برگزاری المپیاد فیلمسازی نوجوانان مثال زدنی دانست و از تمامی دستاندارکاران و شورای شهر اصفهان قدردانی کرد.