به گزارش صبا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در آئین پایانی این جشنواره با تبریک ولادت حضرت امیرالمومنین (ع) گفت: از محل جشنواره مدولباس فجر بازدید کردم، همکارانم در کارگروه مدولباس و مجموعههای مختلف اهتمام زیادی برای برگزاری این جشنواره داشتند.
محمدمهدی اسماعیلی ادامه داد: مهمترین بخش این جشنواره متعلق به گروه های مردمی و ویژندها بود چراکه این کار اساسا ماهیت مردمی دارد و دولت نهایتا نقش سیاستگذاری، حمایت و نظارت را ایفا میکند.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه موضوع پوشش در اختیار مردم و گروه ههای مردمی است و ویژندهای مهمی را در این عرصه داریم که بخشی از آنها دههها در حال درخشش هستند، تاکید کرد: تنوع در سلایق و پوشش را قبول داریم و معتقد هستیم به همه بخشهای تنوع فرهنگی باید احترام گذاشت؛ پوشش هم از جایگاهی برخوردار است که آداب و رسوم و زبان های مختلف از آن بهره میبرند.
وی افزود: این تنوع را باید به زیباترین شکل در اختیار نسل امروز قرار دهیم چراکه نسل امروز قدرت انتخابگری زیادی به دلیل فناوریهای جدید دارد و بر همین اساس باید زیبایی را ترویج کنیم.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: حفظ معیارهای قانونی و بومی در حوزه لباس ضرورت دارد. مردم ایران اصیل هستند و تمدنی چند هزار ساله دارند؛ در هیچ یک از نگارگری های تاریخی و آثار مهم باستانی هیچ زن و مردی را بدون پوشش متعارف ندیده ایم چرا که موضوعپوشش خاصیت فرهنگ ایرانی است.
اسماعیلی تصریح کرد: اگر فرهنگ غرب میل به برهنگی و تبرج و جلوهگری دارد فرهنگ اصیل ما به سمت پوشش میل دارد و اگر در جاهای مختلف این قید را داریم در این حوزه هم باید به آن توجه کنیم. شاهد هستیم در میادین شهرهای غربی برخی از مجسمه ها حداقل پوشش را ندارند چرا که ذات فرهنگ غربی در دوره جدید میل به برهنگی دارد و تلاش می کند این مسئله را به دیگران تحمیل کند.
وزیر فرهنگ گفت: به همین دلیل در حوزه پوشش نگاه تمدنی چند هزار ساله داریم و معتقد هستیم باید از این میراث پدرانمان با قدرت صیانت کنیم.
وی افزود: صیانت از پوشش برای صیانت از خانواده است، خانواده اصیل ترین نهاد مورد احترام ماست و در همین راستا ما به سنتهای دیرپای خود و تنوع پوشش اقوام با افتخار نگاه می کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هیچ کس به دنبال تحمیل یک سلیقه و یک پوشش به جامعه نیست؛ تنوع، زیبایی و قانون؛ سه گانهای است که با ریشه های اصیل بومی، سنتی، دینی و اخلاقی تطابق دارد. سیاهنماییهای بسیاری در معرفی جامعه امروز ایرانی می بینیم. به عنوان یک محقق می گویم برخلاف همه مشکلات، جامعه ایرانی قوی و مستحکم است. البته در بخش هایی باید مراقبتهای لازم را داشته باشیم.
وزیر فرهنگ گفت: مهمترین کار مسئولان اتصال هنرمندان کم نام و نشان به ویژندها و تولید کنندگان اصیل و قوی است. در همین راستا وزارت فرهنگ به دنبال ایجاد سکوهای دایمی در اماکن اصلی عرضه لباس در کشور است؛ فعالان این عرصه باید سکوهای فروش خوبی را در اختیار داشته باشند و در همین راستا توافقاتی با چند فروشگاه زنجیرهای انجام شده است.
وزیر فرهنگ با بیان اینکه در این عرصه کار زیادی داریم ولی عقب ماندگی هایمان بیشتر از دستاوردهایمان است، تصریح کرد: وقتی موفق هستیم که در کف میدان بانوان و آقایان از وزیر فرهنگ و شما تولید کنندگان لباس گلایه نکنند که لباس مناسب در اختیار نداریم.
در این دوره از جشنواره، ۴۳ ویژند به انتخاب هیات داوران برای نمایش عرضه شده بود. نمایشگاه دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر از پنجشنبه ۲۸ دی در کاخ موزه هنرهای زیبا مجموعه فرهنگی سعدآباد افتتاح شد و قرار بود چهارشنبه ۴ بهمن آخرین روز نمایشگاه باشد اما با اعلام تعطیلی مجموعه سعدآباد در روز سهشنبه ۳ بهمن، این رویداد تا جمعه ۶ بهمن تمدید شد.
|تجلیل از نگار خدایی فعال معلول حوزه مد و لباس|
در بخشی از این آئین از نگار خدایی هنرمند دختری که از گردن به پایین دچار معلولیت شده بود و در زمینه مد و لباس فعال است، تقدیر شد.
|اهدای جوایز دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر به برگزیدگان|
در بخش تقدیر از برگزیدگان، طاووس زرین بهترین ویژند در بخش «مد و صنعت» به مهدی الیاسی، در بخش بهترین طرح به غزاله الیاسی، در بخش بهترین طراحی پارچه به ابراهیم همتی، طاووس زرین بهترین در بخش الگو به پگاه خسروی و طاووس زرین در بخش بهترین دوخت به مهدی اسماعیلی اهدا شد.
در بخش مردانه تعداد آثار به حد نصاب نرسیده است و رقابت شکل نگرفته است و تنها اثر رضا باقری شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش «بهترین تیم های طراحی مد و صنعت» طاووس سیمین به صمد کاویانی، در بخش بهترین نگاه به موضوع طاووس سیمین به سحر کاری و در بخش بهترین طرح طاووس سیمین به زهره شاطری، در بخش بهترین طراحی پارچه طاووس سیمین به مطهره بزرا و در بخش بهترین دوخت طاووس سیمین به مریم واحدی تعلق گرفت.
طاووس بلورین طراحان مستقل در بخش «مد و صنعت» در بخش بهترین نگاه به موضوع به زهرا علینقیان، در بخش بهترین طرح به فاطمه منتظری، در بخش بهترین طراحی پارچه به الناز احمدی، در بخش بهترین طراحی و الگو به فرشته مرادی، در بخش بهترین طراحی دوخت به سحر محمدپور، در بخش بهترین طراحی سبک هیچ اثری شایسته تقدیر شناخته نشد.
در ادامه از ۲۹ ویژند در بخش «با افتخار ساخت ایران» تقدیر شد.
|حمایت از فعالان مد و لباس با تسهیلات ارزان قیمت/ امکانات تبلیغات شهری در اختیار فعالان گمنام این حوزه قرار گرفت|
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری این آئین در جمع خبرنگاران با تشکر از شرکتکنندگان در این جشنواره گفت: مهمترین ایدهای که در این جشنواره دنبال میکردیم ایجاد ارتباط بین طراحان گمنام و صنعت پوشاک بود که در ایام جشنواره اتفاقات خوبی رخ داد.
محمدمهدی اسماعیلی با تاکید بر این مطلب، افزود: یکی از ویژگیهای این جشنواره مردمی بودن آن است و اینکه همه بتوانند نقشی را برای جامعه هدف ایجاد کنند از دیگر ویژگیهای آن بهشمار میآید ولی ما توقعمان خیلی بالاتر از این چیزی است که امروز شاهد آن هستیم و با نقطه هدفمان فاصله بسیاری داریم.
اسماعیلی با تاکید بر حمایت دولت از حوزه مدولباس تصریح کرد: همه باید بیایند و یک زنجیره برای پیشرفت در حوزه مد و لباس را تشکیل دهیم.
وزیر فرهنگ با تشکر از شهرداری تهران برای حمایت از اینحوزه افزود: در حال حاضر امکانات تبلیغات شهری در اختیار بسیاری از افراد گمنام این عرصه قرار گرفته است.
وی درباره سکوهای عرضه محصولات حوزه مدولباس گفت: هدفمان این است که با کم کردن فاصلهها، نظام عرضه مستقیم کالاهای متناسب با خانواده ایرانی را به صورت آسان و ارزان در دسترس قرار دهیم.
اسماعیلی تصریح کرد: یکی از کارهایی که در این حوزه شروع کردهایم حمایت با تسهیلات ارزان است تا فعالان این حوزه بتوانند زودتر وارد چرخه تولید انبوه شوند.
|بخش بینالملل جشنواره؛ سال ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۲۰ کشور جهان در شیراز|
«محمدمهدی اسماعیلی» همچنین گفت: سال آینده بخش بینالملل جشنواره مد و لباس با حضور بیش از ۲۰ کشور جهان در شیراز برگزار میشود.
او اظهار داشت: آماده پذیرایی از همه کشورهای همسایه و همراه برای حضور در بخش بینالملل جشنواره مد و لباس هستیم.